Miau Adopcje(11 do adopcji, 3 z budek, 3 rezyd.+TIGRA)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 22:19 Miau Adopcje(11 do adopcji, 3 z budek, 3 rezyd.+TIGRA)

Witam, chciałam przedstawić moją czeredkę, o wklejenie zdjęć poproszę moją koleżankę z PKDT- bo ja jestem niestety niereformowalna i nadal od kilku lat nie mogę się tego nauczyć :oops:

moje subkonto oficjalnie przyznane mi przez Vivę:

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!

ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a, 03-772 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
z dopiskiem "KOTY U SABINY" lub "MIAU ADOPCJE"

bank DNB NORD Polska S.A. I O/Warszawa

SWIFT potrzebny dla przelewów zagranicznych: MHBFPLPW

Do adopcji dorosłe kotki po sterylizacjach, posiadające książeczki zdrowia. Większość z nich ma wykonane testy na fiv/felv- negatywne. Są w pełni udomowione, MOJE KOTY W RUBRYCE: KOTY VIVA LUB "OGŁOSZENIA GRZECZNOŚCIOWE" na str. http://www.pkdt.pl oraz na stronie http://www.miauhotel.pl w rubryce ADOPCJE
Od dnia 12.09.2011 r koty są pod opieką pół na pół Hotelu i PKDT (rozwiązałam umowę wolontariacką z przyczyn osobistych)

NIEZBĘDNE PODPISANIE UMOWY ADOPCYJNEJ, ORAZ DOWOLNA DAROWIZNA DO PUSZKI, Z UWAGI NA UTRZYMANIE POZOSTAŁYCH KOTÓW W DOMU TYMCZASOWYM- (w tym wypadku w Hotelu dla kotów). NIE POSIADAM CENNIKA, MOJE KOTY SĄ BEZCENNE, ALE TRZEBA JE KARMIĆ, KUPIĆ ŻWIREK, LEKI, WITAMINY, ZAŁOŻYĆ KSIĄŻECZI ZDROWIA (a to słono kosztuje przy większej ilości zwierząt).

ZAPRASZAM DO ADOPCJI WSPANIAŁYCH DOROSŁYCH KOTÓW

najnowsze koty:

REDZIK- czarno- biały chory kotek ok 2 lata (z interwencji)

KAJTEK vel BANDIT - ogromny kot czarno - biały z miłosnym usposobieniem, ale też skory do bójek

BENGAL I CIAPEK w nowym domu razem :)

MILUŚ kotek szaro- biały po kastracji, bardzo sympatyczny, ok 1 r. ż- raczej jedynak

TAJGEREK od Anuli z Wejherowa, ok 1,5 r tygrysek, po katsracji, bardzo miły, czysty, towarzyski a do tego b. ładny

LALUNIA z Wejherowa. szwędała się pod sklepem , zmarznięta kotka domowa, ok 4 mies. juz po sterylizacji. biszkoptowe, trajkoczące cudo. ADOPCJA :)

TOLA MINI SZARA MINIATURKA OD WIOLI I PAULINY Z PKDT jeszcze do końca nie oswoiła się z nowym miejscem. siedzi w kącie, fuka, czasem podgryzie. ale jest nadzieja :) coraz lepiej się zachowuje. 6 mies. po sterylizacji ADOPCJA

KOLEJANA NOWOŚĆ Z LISTOPADA- CZARNA KOTKA KTÓREJ NADAŁAM JAKIEŚ MAGICZNE IMIĘ I HEHEH WYLECIAŁO MI Z GŁOWY :oops: - kicia miła, spokojna, wyciszona, bedzie mądra, boi się jeszcze ludzi, ale nie jest agresywna. po sterylizacji. KOTKA GLORIA WYPUSZCZONA NA WOLNOŚĆ, NIE ZSOCJALIZOWAŁA SIĘ

KOT KOTWICA
BIAŁO- CZARNY, ma trafić do mojej siostry. Kot z PKDT. weteran- stoczniowy. naprawdę fajne z niego ciacho, tylko obecnie ma okropnego świerzba. 10 lat.
[b]WRÓCIŁ NA STAN PKDT

KOT SZNUREK VEL AMSTAFF-WREDNIAK- WYADOPTOWANY :)
[/b]
...........................................................................................................................

CZARNO BIAŁA AGNES I BURASKA SZYMCIA- już w nowym domku w owczarni :piwa: :ryk: :ryk: :ryk: :

Lisiarki są nierozłączne, jakby sklejone ze sobą, nawet piją i jedzą z jednej miski w tym samym czasie, do kuwety też czasami wchodzą jednocześnie- kto je pokocha? To są papużki nierozłączki. KOTECZKI ZOSTAŁY URATOWANE Z UPADŁEJ FERMY LISÓW NA ORUNI- przez co mają jeszcze brzydką sierść, łysienia, ale dobra markowa karma i witaminki czynią cuda, z charakteru są wspaniałe, cały dzień rozmawiają i pragną miziać się z człowiekiem Proszę dać im szansę w dwupaku :) - ADOPTOWANE

CZARNO- BIAŁA PULCHERIA- czarno-biała grubcia to ideał: nie niszczy, nie brudzi, leży, mizia się, nie sprawia najmniejszych problemów. Kochana 3-4 letnia koteczka, po sterylizacji, po testach fiv/felv (negatywne), odrobaczona. Gorąco polecam do domu, który pragnie grzecznego kotka. Bardzo lubi swoją miseczkę z jedzonkiem oraz spać, spać, spać :)- ADOPTOWANA

RUDO- BIAŁA ZOI- bierna, wycofana ale nie agresywna, nieśmiała, skulona w kąciku, kotka o unikatowym ubarwieniu, z książeczką zdrowia i po sterylizacji. Potrzebuje spokoju, boi się innych kotów, cichutka, szuka domku który ją troszkę "wyluzuje", bo to typ strachulca :)- w dt u kasi :)- WYADOPTOWANA

JASMINKA- mała czarno- biała kruszynka. ok roczna miniaturka, po sterylizacji i odrobaczeniu, bojąca się kotów i ludzi, brana na ręce szybko przełamuje lody i daje się głaskać, sama jeszcze nie podchodzi na pieszczoty. Wystraszona skacze na metr- jak mały kangurek. polecam gorąco- bo to miła i ładna kicia, choć z lekko zamglonym jednym oczkiem, ale naprawdę potrzebuje opieki i kochających kolan.- już w suppppppppeeeeeerrrrrrrrr [b]WYADOPTOWANA

[i]CZARNO - BIAŁA PEPSI- kiedyś miała dom, obecnie zabrałam ją z blokowiska, gdzie biegła do każdego mieszkańca z okrzykiem "weź mnie do domu, nie mam nawet tu budki dla kotów". wysterylizowałam ją, odrobaczyłam. żyję nadzieją że ktoś ja pokocha i że kicia nie wróci już pod ten nieprzyjazny dla niej blok, gdzie musiała mieszkać pod samochodem. miła, baran kująca, jeszcze wystraszona nową sytuacją. nie wie że pragnę odmienić jej los na lepsze :)
- WYADOPTOWANA

TRIKOLORKA MIRINDA- o bajkowym wprost umaszczeniu, spokojna, zadbana, znaleziona w super formie- widać że domowa koteczka. Wysterylizowałam ją, odrobaczyłam- mam nadzieję na jej lepszy los :)- znalazł nawy dom stały :ok: - WYADOPTOWANA

AISHA- 8 mies śliczny nicpoń po amputacji ogonka, z mniejszą jedną nóżką (urazy po wypadku samochodowym)- cudem odratowana. Daje się głaskać, ale nadal potrafi fuknąć, po prostu ma cały czas traumę (ból, leki, rehabilitacja, operacje)- tylko do domku wyrozumiałego, który zrozumie jej ciężkie położenie i przeżycia, pokocha ją taką jaka jest :) - pojechała do ds do człuchowa :1luvu: - WYADOPTOWANA

MIETEK 6 LAT- stracił opiekunkę, umarła. wraz z grubiutkim pudziankiem trafił do mnie. to rozbrajający biszkoptowy kizio-mizio. wiem że długo nie będzie czekał na nowy dom- kot jest niesamowity :) martwi mnie grubek :(- ADOPCJA

PUDZIANEK 11 LAT, CHORY PĘCHERZ, KARMA URINARY ROYAL CANIN. wielki wielkolud szaro- biały z duszą elfa :1luvu: moja miłość i sympatia nad sympatie. dzis kręcilismy o nim reportaż. on jest kotem zasługującym na szczególną uwagę. kocham go :1luvu: :1luvu: :1luvu:
- ADOPCJA

TURLACZEK 2 LATA, samczyk pingwinek, wystrachane nieszczęście, zabrany z niebezpiecznego miejsca. odjajczony z testemi fiv/felv.
- ADOPCJA

KUBA 0k 4-5 lat, BIAŁO- RUDY. trafił w złym stanie do mnie- chore oczy, robaczyca, cytoplazmatyczne zapalenie dziąseł- czy jak to się mówi? prawdopodobnie straci zeby, już w tej chwili ma tylko szczątkowe. miły, proludzki miziak :) WYADOPTOWANY

DOROTKA- ok 2 lata biało- czarna, kicia przyjechała aż z poznania, kobieta która uratowała ją z budowy umieściła ja w dt który z nie wiadomo jakiej przyczyny trzymał ją w ciasnej klatce :( biedna...teraz strasznie się boi i sprawia wrażenie jakby dotyk ludzkiej dłoni parzył- ADOPCJA

TOSIA- biało czarna ok 3 letnia kotka po sterylizacji, juz ponad rok w moim hotelu. zabrana z akcji KOTY Z OLIWY,gdzie przejęto 16 kotów i znaleziono im nowe domki- tylko ona nadal u mnie. inne koty kocha, ludzi nadal się boi. była bita przez alkoholika. jak zdarzy się cud i znajdę jej dom- stawiam wszystkim z tego forum po piwku :piwa: :ok: WCIĄŻ CZEKA NA DOM

Nowe koty:

KONICZYNKA
- umieszczona pól na pól jako zlecenie prywatne i inter. PKDT kotka 8 lat, z guzem, przestała byc potrzebna. rodzina chciała ją wywieźć do azylu.
ZA TĘCZOWYM MOSTEM :cry: :cry: :cry:

MAŁGOSIA
- czarno- biała miniatureczka 8 mies. małe sprytne ADHD :) z interwencji, powrót z adopcji :( ADOPCJA I DOBRE WIEŚCI Z NOWEGO DOMU :ok: :ok: :ok:

ZYZIO
- szaro- biały 8 mies chłopaczek, powrót z adopcji, strachliwy, pilnie potrzebuje domku
[b]ADOPCJA

RUSAŁKA I AMELKA[/b] - szaro białe dziewczynki tygryski, ok 6 tyg. wesołe, kuwetkujac, zdrowe, zabrane rozmnażaczom ADOPCJA DO 2 RÓŻNYCH RODZIN

7 KOTÓW PANI ANI:

zlecenie z Gdańska, dramat starszej kobiety, przeprowadzka, choroba

BĄCZEK- rudzielec kastrat- ADOPCJA DO TORUNIA
SABINKA- szaro- biała
KROPECZKA- szaro- biała - CZEKA NA DUŻY DRAPAK U KASI RK :wink: :ok: KCIUKI :)- ADOPCJA
BALBINA 1 i BALBINA 2- czarne siostry
MICIULKA- szara tygryska ADOPCJA
INUSIA- szara tygryska

w międzyczasie z mojego hoteliku domki znalazły koty których nawet nie zdążyłam ogłosić:

- FRIDA BURO- BIAŁA, DZIEWCZYNKA- WHISKASOWA.
- MILUSIA- szarusia od marii kani,
- CARMEN- czarna piękność,
- LEKS- czarno- biały łysolek po oparzeniach

CIĄGLE DO ADOPCJI:

TIGRA- whiskasowa, jest koteczką ok. 2 letnią, zimą żyła pod plandeką motoru na jednym z
osiedli, miała wielkiego guza (przepuklinę). Dobra duszka postanowiła zabrać
ją do domu, wyleczyć, wysterylizować, podkurować, nauczyć kuwetkowania, oraz
całowania i przytulanek. Tigra trafiła do mnie całkiem niedawno, i stała się
moją pupilką z dnia na dzień. Nie wymagająca, kontaktowa, mądra, wychodzi
również do ogrodu i ładnie trzyma się terenu. Lubi inne koty a nade wszystko
mizianki. Nie boi się psa, jest miła dla moich dzieci. Tylko brać, kochać,
całować i być dumnym- że trafił nam się taki piękny, mądry, zadbany koteK- REZERWACJA DO DOMU NASZEJ PRZYJACIÓŁKI NA WIEŚ,DOM WYCHODZĄCY HURRRRA :ok:

ALF- 2 lata, kotek o dziwnym ubarwieniu, od góry czarny, sierść od skóry biała, włos ma dwukolorowy, pod brodą biały krawat jak na pingwinka przystało, a całość sprawia wrażenie jakby był grafitowy. bardzo miły, towarzyski, z prywatnego domku, nie akceptowała go rezydentka, jego pani umieściła go najpierw u jakiejś kobiety- która po 3 dniach stwierdziła że kota nie chce. przyjechał do mnie w skrajnej depresji.życie mu się zawaliło dokumentnie. mąz tej pani nie wyraża zgody żeby alf wrócił do domu z powrotem :( więc jest u mnie i bogu dziękuję że ta kobieta znalazła mnie i poprosiła o pomoc. pewnie w przeciwnym wypadku kot zamieszkał by pod blokiem w stadzie kotów wolnobytujących. kobieta jego pani- zwiozła mu karmę, dzwoni, martwi się o jego los- ale am zakaz zabrania go do domu. biedny kot. bardzo szybko mnie polubił, oraz inne koty w kociarni, które aż lgną do niego, to kot domowy i jemu na pierwszym miejscu należy się dom- on nie rozumie dlaczego jest u mnie a nie na swojej kanapie.. . ma książeczkę zdrowia. - PONOWNA ADOPCJA, TYM RAZEM STRZAŁ W DZIESIĄTKĘ :piwa:

NO I PRZYSZŁY LATEM MALUCHY:

SERIA GREMLINY ok 3 mies- koty które dziad chciał utopić:

- LONSTAR- dymny - ADOPCJA PRZEZ KAROLINĘ T.
- WEST SIDE- tygrysek biszkopt- ADOPCJA
- GŁADEK- whiskasowy srebrzysty- ADOPCJA WRAZ Z SIOSTRĄ
- SAMANTHA- czarna - NADAL U MNIE, BARDZO POTRZEBUJE MIŁOŚCI- ADOPCJA
- BETTY BROWN- tygryska- ADOPCJA WRAZ Z GŁADKIEM

MALUCHY KTÓRE ZNALAZŁY DOM

SERIA MURZYNY

- PEPSI- KENZA - ADOPCJA
- MAKUMBA- KASIA RK WYDAŁA DO ADOPCJI
- BAMBO- WYADOPTOWANY
- MURZYN - ADOPCJA

KOTECZKI DO ADOPCJI W GDYNI NA DEMPTOWIE- HOTEL DLA KOTÓW http://www.miauhotel.pl

serdecznie zapraszam,

Sabina Skaza, tel. 506-664-750, alexis1-75@o2.pl
Ostatnio edytowano Pon lut 13, 2012 10:04 przez sabina skaza, łącznie edytowano 20 razy
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro kwi 13, 2011 22:48 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Podniosę koteczki, moze ktoś wypatrzy. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw kwi 14, 2011 7:09 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

KOTWICA ZE STOCZNI,
DOROSŁY, NERKOWIEC, STARUSZEK, MAM GO NA PÓŁ NA PÓŁ Z SIOSTRĄ ALICJĄ.
Obrazek
zdjecie z dnia 25.10.11r.

TOSIA
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Boje sie ludzi, bylam skrzywdzona. Czlowiek pil i mnie bil. Szukam wyrozumialego domku, który da mi szanse na nowe zycie. Juz ponad rok mieszkam w hotelu dla kotów. Koty tam przychodza i odchodza, wszystkie znajduja domki...
Tylko nie ja, a tak bardzo marzy mi sie kanapa. Mam tylko pólki, drapaki, i wciaz nowych kolegów. Czy juz nigdy nie odmieni sie mój los? :(
Smutna Tosia.
zdjecia z 19.06.11r.

ObrazekObrazek
zdjecia z 29.06.11r.
ObrazekObrazek

TIGRA czeka na dom u znajomej Sabiny u zaprzyjaznionego psa Jogi, sama zaakceptowała go,
kochana mała zgrabna kicia, wychodząca, wracajaca na wolanie, bawiąca sie z psem
szuka domu... whiskasowa, jest koteczką ok. 2 letnią, zimą żyła pod plandeką motoru na jednym z osiedli, miała wielkiego guza (przepuklinę). Dobra duszka postanowiła zabrać
ją do domu, wyleczyć, wysterylizować, podkurować, nauczyć kuwetkowania, oraz
całowania i przytulanek. Tigra trafiła do mnie całkiem niedawno, i stała się
moją pupilką z dnia na dzień. Nie wymagająca, kontaktowa, mądra, wychodzi
również do ogrodu i ładnie trzyma się terenu. Lubi inne koty a nade wszystko
mizianki. Nie boi się psa, jest miła dla moich dzieci. Tylko brać, kochać,
całować i być dumnym- że trafił nam się taki piękny, mądry, zadbany kotek!

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
zdjecia z 19.06.11r.
ObrazekObrazek
zdjecie z dnia 29.06.11r.
Obrazek
zdjecia z 17.08.11r.

MURZYNY i GREMLINY

ObrazekObrazek

Koty Pani Ani: 7szt:
Balbina:
Obrazek
Balbina:
ObrazekObrazek
Inusia:
Obrazek
Kropeczka:
Obrazek
Miciulka:
ObrazekObrazek
Sabina:
Obrazek

WYADOPTOWANE! W NOWYCH DOMKACH!

Bączek
pojechał do adopcji do Torunia 21.10.11r.
Obrazek
RUDO- BIAŁA ZOI
pojechała 25.07.11r.
do domu stałego dziękujemy.
ObrazekObrazek
Bierna, wycofana ale nie agresywna, nieśmiała, skulona w kąciku, kotka o unikatowym ubarwieniu, z książeczką zdrowia i po sterylizacji. Potrzebuje spokoju, boi się innych kotów, cichutka, szuka domku który ją troszkę "wyluzuje", bo to typ strachulca.
edit:
w nowym domu jest swobodnijesza, zakochana w swojej nowej rodzinie, towarzyska choć bardzo płochliwa, nadal potrzebuje czasu..
ObrazekObrazek

:piwa: :ok: :kotek: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
PUDZIANEK
11 LAT, CHORY PĘCHERZ, KARMA URINARY ROYAL CANIN. wielki wielkolud szaro- biały z duszą elfa moja miłość i sympatia nad sympatie. dzis kręcilismy o nim reportaż. on jest kotem zasługującym na szczególną uwagę.
Zmarla moja opiekunka, stalem sie kotkiem bezdomnym, ja i mój klega Miecio. Wiem, ze nikt nie pokocha kota olbrzyma, do tego z tak ogromna nadwaga. Ale caly czas nie trace wiary w dobre serce czlowieka. Wnuczka mojej Pani oplacila nam na miesiac hotelik, ale to nie jest rozwiazanie- my pragniemy domku, kanapy. Jest nam dobrze u naszej nowej opiekunki, która by nas chetnie adoptowala, ale sama ma mase porzuconych zwierzat i nie moze trzymac kolejnych w swoim domu. Jestem milym kotkiem i zgodze sie isc do nowego domku bez Miecia, bo wiem ze on jest sliczny i znajdzie nowy dom staly szybko. Ja zas nie dosc, ze mam 11 lat, jestem gruby, to mam chory pecherz imusze jesc karme Royal Canin Urinary. Prosze wez mnie, a bede Cie tulil do mojego15 kg cialka. Jestem mily i oddany- zlituj sie prosze.
MOZESZ MNIE RÓWNIEZ ADOPTOWAC WIRTUALNIE- WPLACAJAC NA MOJE KONTO GROSIK:
Fundacja Miedzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierzat - Viva!
ul. Kopernika 6/8,
00-367 Warszawa
z dopiskiem: PKDT - PUDZIANEK"
foty z dnia 06.06.11r.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
MIECIO
Mam za sobą traumatyczne przeżycie.
Mi i Pudziankowi zmarła nasza Pani. Ja jestem śliczny i miły - mam 6 lat, ale boję się o mojego przyjaciela grubaska. Czy ktoś nas zechce? Obecnie mieszkamy w hotelu dla kotów. Daj nam szansę razem lub osobno.
P.S.
MIECIO jest przemiły, miziasty do potęgi i gadatliwy, kocha byc na rękach! - jestem zakochana po uszy!
weszłam do hotelu i jakis ogon z miaukiem wybieg i mnie zaczepił i nieodszedł na krok, boski miziak, brat Pudzianka, kot super wdzieczny miluś, kochany mój faworyt... wpadłam po uszy, stąd tylko takie foty, nic nie robiłam tylko Metka miziałam ;-) nosiłam cmokałam wyginałam jest jak guma ;-)
foty z dnia 06.06.11r.
ObrazekObrazekObrazek
CZARNO BIAŁA AGNES I BURASKA SZYMCIA:[/color]
ObrazekObrazek
Lisiarki zostały wyadoptowane 28.04.11r. do Owczarni w Gdańsku.
JASMINKA-DZIEWCZYNA
ObrazekObrazek
mała czarno- biała kruszynka. ok roczna miniaturka, po sterylizacji i odrobaczeniu, bojąca się kotów i ludzi, brana na ręce szybko przełamuje lody i daje się głaskać, sama jeszcze nie podchodzi na pieszczoty. Wystraszona skacze na metr- jak mały kangurek. polecam gorąco- bo to miła i ładna kicia, choć z lekko zamglonym jednym oczkiem, ale naprawdę potrzebuje opieki i kochających kolan.
pojechała 16.04.11r. do domu stałego do Sierakowic
TRIKOLORKA MIRINDA
ObrazekObrazek
o bajkowym wprost umaszczeniu, spokojna, zadbana, znaleziona w super formie- widać że domowa koteczka. Wysterylizowałam ją, odrobaczyłam- mam nadzieję na jej lepszy los, jak zrobiło sie ciepło kotka chetnie wychodzi do ogrodu i sama wraca na wolanie
pojechała 15.05.11r. do swojego domku!
AISHA
Obrazek
śliczny nicpoń po amputacji ogonka, z mniejszą jedną nóżką (urazy po wypadku samochodowym)- cudem odratowana. Daje się głaskać, ale nadal potrafi fuknąć, po prostu ma cały czas traumę (ból, leki, rehabilitacja, operacje)- tylko do domku wyrozumiałego, który zrozumie jej ciężkie położenie i przeżycia, pokocha ją taką jaka jest
ZNALAZŁA DOMEK W CZULCHOWIE!
CZARNO - BIAŁA PEPSI
ObrazekObrazek
Parę słow od samej Pepsi:
Witaj mój drogi przyszly opiekunie, opowiem Ci ile zyskasz - jak mnie adoptujesz,
nie chwaląć się ale:
1. Jestem piekna, zadbana, futro az lsni, mam nacieta koncówke uszka, ale
ona mnie tylko zdobi,
2. Jestem madra jak pies, chodze sobie na spacerki i wracam do hoteliku,
3. Moja nowa opiekunka kocha mnie nad zycie i odda tylko do najlepszego domku - a dlatego jestem jej ulubiencem, bo jestem mila do jej dzieci. Ot taki po prostu ze mnie kot ideal.
3. Nie boje sie psów nawet jak waza 30kg- sprawdzone.
4. Dogaduje sie z innymi kotami, jestem bardzo towarzyska.
5. Kuwetkuje pieknie, dbam o czystość.
6. Nie jestem wybredna.
7. Jestem po sterylizacji.
-jedym słowem bierz mnie, bo nie znajdziesz lepszego kota!
pojechała do domu stalego 20.05.11r.
TURLACZEK
ObrazekObrazek
03.06.11r.
Pojechał do nowego domku do Tczewa
DORCIA
ObrazekObrazek
"Bo ja sie boje...
Trzymano mnie w ciasnej klatce przez pól roku, nie mialam tak zyc, a zgotowano mi taki los...
Teraz struchlala siedze w kaciku i czekam na dzien kiedy w koncu przestane sie bac.
Mam ksiazeczke zdrowia, ladnie jem, kuwetkuje, mam testy fiv/felv- jestem po sterylizacji.
Prosze pokochaj mnie i daj mi szanse.
Moja opiekunka az z Poznania wiozla mnie do Gdyni, bo tu nad morzem latwiej o domki. Widze ze z hoteliku inne kotki trafiaja do nowych opiekunów- a na mnie nikt nawet oka nie zawiesi. Przeciez jestem ladna, tylko strachliwa. Daj mi szanse prosze.
kicia w nowym domku DS
CZARNO- BIAŁA PULCHERIA
Obrazek
Pojechała do nowego domku 08.06.11r.

TYGRYS/LEKSIO
bardzo przyjazny, miziasty 1,5roku kocurek, wykastrowany, testy negatywne, odrobaczony,
pobity odratowany i podtopiony w kwasach i olejach, dlatego że kocha sie przytulać i wciąż ufa, jego losy w szczegółach sa w wątku:
viewtopic.php?f=13&t=129004
szuka Domu stałego i miłości!
wygladał tak:
Obrazek[ObrazekObrazekObrazekObrazek[
po 3tyg. spokoju i bezpieczeństwa wyglada tak!

wciaz jeszcze chudy ale mruczacy i mega miziak!
znalazł dom w Wejherowie 25.06.11r.
KUBUŚ
wyadoptowany 22.08.11r.
Sliczna szylkretka: Mimi ;-)
ObrazekObrazekObrazek
do adopcji poszła 20.09.11r.
Alf
od 3 dni mam kota alfa, którego przez 2 lata nie zaakceptowała nowa rezydentka. Pani postanowiła go wyadoptować, znalazła mu dom, ale był zwrot- bo kot się tam totalnie nie odnalazł. Kot u mnie narodził się na nowo- jest super ma śmieszny podsierstek, cały biały od wewnątrz, jak mu się rozgarnia czarne futro- w środku jest białe. pierwszy raz widze takie dziwne umaszczenie. Kot bardzo fajny.
ObrazekObrazek
poszedł do adopcji 24.09.11r
Kicia Koniczynka:
Obrazek
odeszła za TM 05.10.11r.

DZIĘKUJEMY!
Ostatnio edytowano Śro paź 26, 2011 7:58 przez maria_kania, łącznie edytowano 41 razy
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Czw kwi 14, 2011 10:05 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Przepiękne :1luvu:

Za domki :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw kwi 14, 2011 10:20 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

CZARNO- BIAŁA PULCHERIA- czarno-biała grubcia to ideał: nie niszczy, nie brudzi, leży, mizia się, nie sprawia najmniejszych problemów. Kochana 3-4 letnia koteczka, po sterylizacji, po testach fiv/felv (negatywne), odrobaczona. Gorąco polecam do domu, który pragnie grzecznego kotka. Bardzo lubi swoją miseczkę z jedzonkiem oraz spać, spać, spać :)

Wprawdzie inne umaszczenie, ale gabaryty, charakter i zachowanie wypisz-wymaluj jak u mojej Leni. :lol: :wink: Pewnie jeszcze oprócz miseczki i spania kocha leżeć na kolanach jakiegoś Dwunoga?

Mocne kciuki za domek dla niej i reszty kociego towarzystwa. :ok: :ok: :ok:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Czw kwi 14, 2011 13:00 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Wszytskie kotki piekne :1luvu:

Bardzo prosimy o szanse na lepsze jutro dla nich. Domkii znajdźcie sie :ok:

Ja mam szczegolna prosbe o domek dla Aishki, chocby i tymczasowy...juz tak dlugo mieszka w hoteliku, a wiadomo ze hotelik to nie dom, Sabina bardzo sie stara stworzyc jak najlepsze warunki dla tych kotow, ale wciaz ich tyle, ciagla rotacja, nie starcza dnia by ogarnac to wszytsko, kuwety, karmienie, sprzatanie, wymiziac kazdego...
Kicia bardzo potrzebuje domku i czlowieka na wylacznosc, ktory ja pokocha i poswieci jej czas. Kicia wciaz jeszcze pamieta o bolu, i zlych przezyciach, mizia sie jak szalona ale wciaz ma leki i obawy :(
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Filmik z lecznicy, kilka tyg po wypadku (grudzien 2010)...
http://www.youtube.com/watch?v=vnSjMYuAI-4
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw kwi 14, 2011 22:42 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

maria jetem w szoku :!: 8O prosiłam o jedno zdjęcie każdego kota :lol: dziękuję, ja bym chyba z miesiąc wstawiała te galerię...piwko ci wisze i to niejedno :piwa:
no pulcheria pewnie by z kolan nie złaziła wcale gdyby nie fakt że ja drażnią inne koty i ona przez to najlepiej czuje się za wiadrem ze żwirkiem.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Czw kwi 14, 2011 22:55 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

chciałam jeszcze dodać że ma tosię biało- czarna grubą krówkę już od roku, jej to nawet zdjęć nie robiliśmy- bo straciłam nadzieję że ją ktoś pokocha :? a aisha robi się coraz fajniejsza po sterylce :D

dodam moi drodzy że można wesprzeć moje towarzystwo grosikiem lub rzeczową darowizną. chętnie przyjmę: kocyki, posłania dla kotów, koszyczki, zabawki, drapaki. przez mój dom od zeszłego roku przeszło ponad 100 kotów bezdomnych, w tym roku od stycznia gościłam u siebie 33 bezdomne koty. moje adopcje liczę średnio od 5-10 kotów w miesiącu. od 11 marca PKDT przezywa kryzys i sama utrzymuje te koty z własnej kieszeni. Gdy nie ma kotów klientów, nie zarabiam nawet na drobne zakupy. utrzymuję się tylko z hoteliku dla kotów, nie pracuję- jestem na urlopie wychowawczym. więc suma sumarum- cały czas muszę się dwoić i troić żeby kotuchy miały pełne brzuchy. mój mąż chcąc nie chcąc czasem musi sponsorować naszych "darmozjadów"
koty bardzo niszczą sprzęt w hoteliku, większość posłanek nie nadaje się już do niczego, teraz używam tylko ręczników i polarków pod ich pupki. bardzo proszę o wszelaką pomoc:

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!
ul. Kopernika 6/8,
00-367 Warszawa
z dopiskiem:
"PKDT – koty u Sabiny"

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw kwi 14, 2011 23:42 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Zaznaczam.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt kwi 15, 2011 1:21 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Piękne koty, piękne zdjęcia, aby jeszcze wspaniali ludzie się po koty zgłosili!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt kwi 15, 2011 6:49 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

sabina skaza pisze:maria jetem w szoku :!: 8O prosiłam o jedno zdjęcie każdego kota :lol: dziękuję, ja bym chyba z miesiąc wstawiała te galerię...piwko ci wisze i to niejedno :piwa:
no pulcheria pewnie by z kolan nie złaziła wcale gdyby nie fakt że ja drażnią inne koty i ona przez to najlepiej czuje się za wiadrem ze żwirkiem.

Sabina, miałam wielki problem, które zdjecia wybrac jako te jedyne ;-)
wiec wstawiłam wszystkie te udane ;-)

a kota brakujacego na fotkach "zrobimy" jutro jak przyjedziemy po Jasminkę aby ja przewiesć do DT ;-)
jej, ja już mam emocje w brzuchu....
wczopraj prawie zlapałam Jasminki siostrę/matkę identyczna tylko starszą, pisze prawie bo nie wlazla do klatki-żywołapki, wczoraj po tygodniu nie chodzenia osobistego do lasu (choroba moja) lecialam biegiem po łapkę, kicia przyszła owszem najadła sie i poszła...
to dowodzi że Jasmina chciała aby ja z tamtad zabrać!
Obrazek

maria_kania

Post » Pt kwi 15, 2011 10:24 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

:D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt kwi 15, 2011 20:17 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

no i podnoszę swoje kotuchy :)
maria czekamy jutro na ciebie z jasminką :)

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon kwi 18, 2011 7:23 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

RUDO- BIAŁA ZOI

Bierna, wycofana ale nie agresywna, nieśmiała, skulona w kąciku, kotka o unikatowym ubarwieniu, z książeczką zdrowia i po sterylizacji. Potrzebuje spokoju, boi się innych kotów, cichutka, szuka domku który ją troszkę "wyluzuje", bo to typ strachulca

w sobotę Kochaną łagodną ZOI zawiozłam do Domku Tymczasowego do RKa na Gdańsk Zabianka, kicia była przepłoszona ale bardzo łagodna anioł!
wczoraj jak dzwoniłam to kicia z parapetu znalazła sobie wygodny kacik pod łóżkiem, pojadała odrobinę, popiła i mało odwżanie ale obiecująco poznawała nowe otoczenie,
nowy tymczasowy domek spokojny fajny i co najważniejsze cierpliwy, będziemy w kontakcie
pozdrawiam i dziękuje
Obrazek

maria_kania

Post » Pon kwi 18, 2011 21:14 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

:ok: za adopcje (zwłaszcza Tosi)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

[następna]