DT dla RUDEJ kotki. Kicia u J.D. :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 17, 2011 21:41 DT dla RUDEJ kotki. Kicia u J.D. :)))

Wiem tyle, że jest ruda i śliczna, zdjęć na razie nie mam (jak nikt inny nie da rady zrobić, to będą w niedzielę wieczorem).
Od trzech tygodni mieszka w garażu u weta, który ją wysterylizował, ponieważ żal mu było wypuścić ją na mróz.
Jednak gdy zrobi się ciepło kotka wróci na parking, z którego kiedyś chciano pozbyć się kotów.

Kotka ma około 6 m-cy i wymaga oswajania (urodziła się na wolności).

Mogę pożyczyć klatkę wystawową.

Sama chętnie bym ją wzięła, ponieważ wiem, że taki kot po oswojeniu szybko znajdzie dom, zwłaszcza o tej porze roku. Ale niestety nie mam już żadnego pomieszczenia, w którym mogłabym odizolować i oswajać kota. Mam kotkę z białaczką w łazience, a moje koty muszę rozdzielać na czas naszej nieobecności w domu, co wyczerpuje temat pomieszczeń w moim mieszkaniu. Właściwie już sama kotka z białaczką wyczerpuje temat tymczasowania przeze mnie kotów. No chyba, że ktoś weźmie tą z białaczką, bo ona też szuka domu.

Biały z kolei jest podobno oswojony, ale będę go łapać dopiero w przyszłym tygodniu, więc na razie tylko sygnalizuję temat.
Ostatnio edytowano Nie lut 27, 2011 10:16 przez genowefa, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt lut 18, 2011 23:40 Re: PILNIE DT dla RUDEJ kotki (około 6 m-cy) i białego kota

:!:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob lut 19, 2011 13:30 Re: PILNIE DT dla RUDEJ kotki (około 6 m-cy) i białego kota

Byłam i widziałam.
Oto ona:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Sob lut 19, 2011 13:33 Re: PILNIE DT dla RUDEJ kotki (około 6 m-cy) i białego kota

Jak widać przecudnej urody :D Siedzi biedulka w piwnicy. Nie syczy, do gardła się nie rzuca, uszu po sobie nie kładzie. Raczej wystraszona. Wysterliizowana. Wg weta u którego jest okaz zdrowia.
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Sob lut 19, 2011 14:37 Re: PILNIE DT dla RUDEJ kotki (około 6 m-cy) i białego kota

Kurde,zabrałabym ją "z mety" gdyby ktoś dowiózł :kotek: Na moim terenie o rude zawsze toczą się boje....jakby co to DT ma u mnie na 100% ;MAM DUUUUŻĄ KLATKĘ
edit:mogę ew.dorzucić troche kasy do transportu

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob lut 19, 2011 17:57 Re: PILNIE DT dla RUDEJ kotki (około 6 m-cy) i białego kota

O rany! Makowa Panienka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Monika dzięki za foty!

J.D. pewnie, że o rude są boje, w W-wie też ;) Ja też bym ją wzięła z mety, gdyby nie okoliczności wymienione w pierwszym poście.
Wyślij mi pw, w jakiej miejscowości mieszkasz, jak się nikt inny nie zdecyduje, to będziemy organizować transport. Jednak może ktoś z W-wy się zdecyduje? To jest straszny stres dla kota, jeszcze na dodatek dzikawego, wieźć go taki kawał drogi :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie lut 20, 2011 19:54 Re: PILNIE DT dla RUDEJ kotki (około 6 m-cy) FOTY!!!!!

:!:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie lut 20, 2011 20:00 Re: PILNIE DT dla RUDEJ kotki (około 6 m-cy) i białego kota

monika794 pisze:Byłam i widziałam.
Oto ona:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

prześliczna! i o wyjątkowym umaszczeniu!!!
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Nie lut 20, 2011 21:38 Re: PILNIE DT dla RUDEJ kotki (około 6 m-cy) FOTY!!!!!

hop do góry po DT :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Nie lut 20, 2011 21:45 Re: PILNIE DT dla RUDEJ kotki (około 6 m-cy) FOTY!!!!!

to i ja po sąsiedzku hopsnę :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lut 20, 2011 22:46 Re: PILNIE DT dla RUDEJ kotki (około 6 m-cy) FOTY!!!!!

Kicia bardzo pilnie czeka :!: Jak się skończą mrozy, to ten wet ja wypuści :( Proszę o szanse dla kici.
Jest zdrowa, już wysterylizowana, mogę ją zaszczepić na swój koszt.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie lut 20, 2011 22:53 Re: PILNIE DT dla RUDEJ kotki (około 6 m-cy) FOTY!!!!!

zapisze sobie.Ona bardzo dzikawa?6 m-cy to sporo :cry:
A jak szczepienia i odrobaczenia? kocia i to ruda jest z reguły pilnie poszukiwana.Fakt, niekoniecznie ciachnieta
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 20, 2011 23:12 Re: PILNIE DT dla RUDEJ kotki (około 6 m-cy) FOTY!!!!!

ASK@ pisze:zapisze sobie.Ona bardzo dzikawa?6 m-cy to sporo :cry:

Niby sporo, ale tak jak Monika napisała, jest bardziej wystraszona, nie rzuca się z pazurami. No i od trzech tygodni jest u tego weta, wiec pierwszą socjalizacje ma za sobą ;)
To zależy bardziej od charakteru kota niż wieku. Moja białaczkowa jest super łagodnym i kochanym kotem. Mruczy jak traktorek, lubi na kolanka i nie ma jakiś głupich odpałów typu gryzienie z nienacka. A była złapana w wieku ośmiu miesięcy i zarzekałam się, że oswajać jej nie będę. Test FeLV+ zadecydował inaczej.
ASK@ pisze:A jak szczepienia i odrobaczenia? kocia i to ruda jest z reguły pilnie poszukiwana.Fakt, niekoniecznie ciachnieta

To nie prawda z tym ciachnięciem. Jak mam rudego kota, to mi się telefony urywają, nawet jak jest dorosły. Faktem jest, że większość jest deblinych. Ale inny fakt jest taki, że jak w ogóle ktoś dzwoni, to jest z czego wybierać.
Ruda kotka, która wzięłam rok temu ze schroniska w Józefowie, znalazła taki dom, że każdemu kotu takiego życzę :ok: Ale trochę deblinych telefonów musiałam przecierpieć to fakt :?
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[następna]