Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 14, 2010 17:34 Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

Jak wskazuje miauowy licznik oglądalności (czytalności) naszego wątku, banda przygodnych dachowców gnieżdżąca się od kilku lat w lokalu nr 21 przy 7 Makolągwy Street, oficjalnie znana kociarskiemu światu i rozpoznawalna jako Tanie Dranie, nadal cieszy się na tym forum ogromną popularnością, ba, rzekłabym nawet, że na bieżąco zaskarbia sobie sympatię coraz to nowych kocio zakręconych duszyczek :wink:
Przyznam, że mnie samą osobiście czasami nudzą już te ich wyleniałe, czarne i bure futra, nachalne mruczenie i ładowanie się na kolana o każdej porze dnia i nocy, pretensjonalne miauki nad wiecznie pustymi miskami, pedantyczne drapanie w kuwetach o piątej nad ranem (nie tylko w dni powszednie rzecz jasna, lecz również w weekendy :twisted: ), tudzież rozliczne zapędy porządkowo-magazynierskie (vide otwieranie szafek/szaf, wywalanie ich zawartości na zewnątrz oraz wszystkie dalsze czynności, mające na celu destrukcję możliwie jak największej części mojego nędznego majątku ruchomego)... No ale skoro sami chcecie :roll: ...

Oto słynna Szarańcza z Makolągwy Street w szóstej już odsłonie 8) :

1. Liś (Licho, Julian, Lilian itp.)
Lat sześć i kawałeczek, w jego żyłach płynie najszlachetniejsza krew rodowodowych potomków piekieł :twisted: , wiodące hobby: szczanie po kątach :twisted:
UWAGA dla szerzej zainteresowanych: w celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji na temat tego indywiduum uprzejmie proszę kontaktować się z forumową Marcelibu - ponieważ (jak sama kiedyś nieopatrznie zadeklarowała) jest to tak naprawdę Jej kocurek, nie mój :twisted:
Obrazek

2. Nuśka (Norysia, Nunu, Gumkojad itp.)
Lat sześć z małym hakiem (rówieśnica Licha), z czego już prawie cztery żyje tzw. 'drugim życiem', wyłącznie dzięki wirtuozerii umysłu&skalpela doktora M., wiodące hobby: samodzielne prucie oraz spożywanie gumek do włosów :twisted: tudzież innych całkowicie niejadalnych drobnych przedmiotów codziennego użytku
Obrazek

3. Żabeczek (Ropuś, Żab, Ropuszysty, Spaślak itp.)
Lat pięć i pół, spasiony, histeryczny i absolutnie niepowtarzalny leniwiec, pierwszy z Mężczyzn Mojego Życia :1luvu: , wiodące hobby: ponad wszystko JEDZENIE !!!
Obrazek

4. Księżniczka Buszita (Busiek, Buziak, Królewna itp.)
Lat podobno też około pięciu i pół, filigranowa szlachetna drobinka, najpiękniejsza, najmądrzejsza i najwierniejsza Miłość mojego życia, wiodące hobby: kochanie Mamusi (do szaleństwa)
Obrazek*

5. Dunia (Dju Dju, Dziczyzna itp.)
Lat ze cztery i pół, niereformowalna dzicz z krwi i kości, prześliczna, wiodące hobby: udawanie, że wcale a wcale jej nie ma :roll:
Obrazek

6. Maciej Kot (Namol, Maciejka itp.)
Lat ze cztery i pół, nachalny miziasty erotoman, niegdyś jak należy czarny, niestety z czasem wziął i spłowiał, wiodące hobby: robienie miłości, najchętniej przez 24 godziny na dobę :roll:
Obrazek*

7. Plu Plu (Pluszaczek, Piopluś, Plunio, Bezmózg itp.)
Lat pewnie prawie ze cztery, 'umysł' kilkutygodniowego kociaka, nie myśli, więc jest, gdyby chociaż 1/10 jego urody wymienić mu na komórki mózgowe, byłoby naprawdę całkiem nieźle, ale tak... :roll: , wiodące hobby: zabawa i rozrywka, często stanowiące niestety jednocześnie zagrożenie Plusiowego życia/zdrowia + drugie równie wiodące: jedzenie (np. czereśni lub ogórków kiszonych)
Obrazek*

8. Glamiś (Glamurek, L`Amurek itp.)
Lat dziesięć albo więcej, przez swoją poprzednią właścicielkę :twisted: skazany na śmierć z powodu miauczenia, przecudowny, urokliwy, grzeczny i miziasty (a właściwie: liziasty :wink: ) Pan Koczur, niespodziewanie i migiem wkradł się do mojego wielbłądziego serca :oops: , drugi z Mężczyzn Mojego Życia :1luvu: , wiodące hobby: lizanie Mamusi po paszczy
Obrazek

Oraz dwie nowalijki, para czarnych (jakże by inaczej :wink: ) Palusząt:

9. Klarcia (Klaryska vel Czarna Zołza)
Lat mniej więcej siedem, wysiedlona z pewnej warszawskiej meliny :roll: , z widoczną nadwagą, która wcale nie wpędza jej w kompleksy (a przynajmniej: w żadnym razie nie mobilizuje do przejścia na dietę :wink: ), charakterologicznie coś pomiędzy Tadźką a pospolitą kąśliwą żmiją :twisted: , wiodące hobby: robienie wojny oraz jedzeniejedzeniejedzeniejedzenie.
Zabrana ze schronu z zamiarem zameldowania na Makolągwy St. na pobyt stały - niestety, jej dotychczasowe zachowanie powoduje, że tracę pewność co do stosowności podjęcia ostatecznie takowej decyzji :( ...
Obrazek

10. Doryś (Dorian, Rysio)
Lat cztery-pięć, przecudnej urody koczurek o zabójczym spojrzeniu i wybitnym talencie wokalnym, stuprocentowo niekłopotliwy słodziak z kilkoma białymi kłaczkami zamiast krawatu, wiodące hobby: mleczko whiskasa, Mamusia i śpiew :wink:
Jest u nas na DT, szuka najlepszego na świecie, odpowiedzialnego i kochającego Domu.
Obrazek Obrazek Obrazek

Jest jeszcze jedna czarna Królewna - Królewna Bidusia, która od 17 listopada br. spogląda na nas i opiekuje się nami już Z Tamtej Strony Tęczy...
Obrazek
Bidulku, pamiętam o Tobie. Kocham cię. Czekam.

EDIT: Jak grom z jasnego nieba. Tadzinka też jest już Po Tamtej Stronie Chmur :cry:
Tadeusz (Tadźka, Burasica itp.)
Lat około siedmiu, wredna, złośliwa i pamiętliwa outsiderka, chwilowo niestety kuleje, wiodące hobby: obserwacja 'z boku' wszystkich pozostałych przedstawicieli stada, mająca na celu generowanie skrajnie radykalnych sądów na temat ich charakterów/potencjału umysłowego/reputacji
Obrazek

No i ja jeszcze jestem, Wasz Wielbłąd. Jak wygląda przeciętny wielbłąd, to chyba każdy doskonale wie, nie ma sensu szpanować fotami :wink:

To byłoby na razie na tyle, pora zliźć do piwnicy po nowy worek Drańskiego żeru, gdyż poprzedni właśnie doszczętnie wyszedł był. La la la, life goes on... :mrgreen: :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=LedUjMuT ... re=related

* Autorem niniejszych fotek Buszity, Maćka i Plu Plu jest Wujek Paweł (bubor). Mam nadzieję, iż nie ma nic przeciwko temu, że znów jest przez nas wykorzystywany :roll: :wink:
Ostatnio edytowano Śro mar 02, 2011 12:35 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 39 razy
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto gru 14, 2010 17:46 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Meldujemy się popołudniową porą 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto gru 14, 2010 17:47 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Dobry :D !!!

Jesteście pierwsi, może chciałbyś w nagrodę wybrać sobie jakiegoś kotka :mrgreen: ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto gru 14, 2010 17:48 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Zaznaczę sobie. Druga!!!
Paluszek

Post » Wto gru 14, 2010 17:50 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Paluszek pisze:Zaznaczę sobie. Druga!!!

Witamy :D
Też chcesz kotka (jak wyżej) :mrgreen: ?

Wielbłądzio

Post » Wto gru 14, 2010 17:54 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Trzecia :P I Wielbłądziowe zdjęcie pls :!:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Wto gru 14, 2010 17:54 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

On jest piękny :P ...............

Obrazek

bubor

Post » Wto gru 14, 2010 17:57 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

bubor pisze:On jest piękny :P ...............

Obrazek

Mam pakować :kotek: ?
Monia nadałaby kurierem, byłby u Ciebie jeszcze przed weekendem :idea:

Wielbłądzio

Post » Wto gru 14, 2010 18:00 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Nemi pisze:Trzecia :P

Kotka :kotek: ?
Nemi pisze:I Wielbłądziowe zdjęcie pls :!:

Proszę uprzejmie:
Obrazek
:mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Wto gru 14, 2010 18:09 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Przytuptaliśmy. Prawie na wielbłądzie...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto gru 14, 2010 18:13 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Marcelibu pisze:Przytuptaliśmy. Prawie na wielbłądzie...

Co prawda jesteś dopiero czwarta, ale w drodze wyjątku...

Tyle, że jeśli chodzi o Ciebie, to raczej bez prawa wyboru... Zabieraj SWOJEGO :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Wto gru 14, 2010 18:16 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Wielbłądzio pisze:

Tyle, że jeśli chodzi o Ciebie, to raczej bez prawa wyboru... Zabieraj SWOJEGO :mrgreen:

Nowowgrany Windows znowu mi się psuje... krzaczki jakieś widzę.... :twisted:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto gru 14, 2010 18:18 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Wielbłądzio pisze:
Mam pakować :kotek: ?
Monia nadałaby kurierem, byłby u Ciebie jeszcze przed weekendem :idea:

I tak nie oddała byś nikomu takiego słodziaka 8) .
Co do zdjęć , wszystkie które miałem okazję zrobić Draniom i nie tylko :wink: są Twoją własnością Wielbłądziu , masz do nich wszelkie prawa autorskie , więc proszę mnie tu nie pytać o jakiekolwiek przyzwolenia tylko korzystać z nich w/g uznania i do woli . 8)

bubor

Post » Wto gru 14, 2010 18:24 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Oddałabym. Już pakuję.

Wielbłądzio

Post » Wto gru 14, 2010 18:26 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze:

Nowowgrany Windows znowu mi się psuje... krzaczki jakieś widzę.... :twisted:

Hi hi hi, coś mi się wydaje, że wykorzystujesz każdy pretekst, byle tylko ciągle zwabiać do siebie Przemka :mrgreen: :ryk:

Dobra, skoro z kompem znów coś nie tak, to spróbuję SMS-em :roll:

Wielbłądzio

[następna]