Nero&Bianco - Alik&Perek :) ->Perikuś [*] FIP 28.04.2015 :'(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 04, 2010 23:28 Nero&Bianco - Alik&Perek :) ->Perikuś [*] FIP 28.04.2015 :'(

Witam :)
zakładam wątek Perika (z Nami od 3lat) i Białaska :arrow: BIAŁY KOCUREK 9-12 mies. oddany,bo zbyt zabawowy , który dzisiaj ok 16ej trafił do Naszego domku :D

Dziś rano mój TŻ pojechał do Katowic do Liwia_ po Białaska :)
Białasek na "dzień dobry" położył się na TŻ butach i wtulał się w nie :ryk:
Potem sam się wpakował do transporterka:
Obrazek
SAM też otworzył wewnętrzne drzwi, położył się, patrzył na TŻ i czekał, aż go zabierze do Nowego Domku :)
W podróży do Radomia, chwilę tylko miaukał, potem był MEGA SPOKOJNY, ciekawie wyglądał z transporterka
Obrazek
uwalił się TŻ na kolanach :)
Obrazek
a potem na kolego kolanach:
Obrazek
TŻ twierdzi, że nigdy jeszcze tak SPOKOJNEGO kotka nie widział :)
Albiś (na razie tak na Niego wołamy, a czas pokaże czy tak zostanie) w ND od razu poczuł się jak u siebie :D, Perik na Niego fuka, a On nic sobie z tego nie robi, co denerwuje Perika :)
(rzeczywiście chyba :?: nie słyszy - w przyszłym tygodniu pojadę do weta,,,)
Pozwiedzał wszystkie kąty, a Perik chodził za Nim krok w krok :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
umywalka także "zdobyta" :D
Obrazek
chrupnął kilka chrupek:
Obrazek (-> karmiono go kiedyś chyba wędlinami, bo jak TŻ jadł kanapki, to zajadał się kiełbasą i wędliną...)
a teraz słodko sobie śpi:
Obrazek
-> mam nadzieję, że niedługo zacznie się myć, dziś zadowolił się myciem przednich łapek :)

Dobrej nocy życzymy :)

Edit: -> zmiana tytułu :P
Ostatnio edytowano Sob wrz 19, 2015 10:28 przez Kessi77, łącznie edytowano 9 razy
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Od: Nie lip 26, 2009 7:23

Post » Sob gru 04, 2010 23:50 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

cudna fotorelacja :lol: :lol: Perlik faktycznie krok-w-krok :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Albiś pozwiedzał swoje nowe włości i padł :mrgreen: , zmęczył się boroczek :lol: :lol: :lol:
Kciuki za oba kocurki :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob gru 04, 2010 23:53 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

Się witam :) w wątku Albisia i Perika (bo to też chyba i o nim wątek, prawda?)
Troszkę za białaskiem tęsknimy ;) choć nigdy jeszcze żaden kot nie dał w ten sposób do zrozumienia, że chce się od nas wyprowadzić ;) Ale cieszę się bardzo, on u Was wygląda, jakby tam mieszkał od zawsze... Jak już pisałam - chyba tak właśnie miało być i Albisiowi było zwyczajnie przeznaczone zamieszkać z Wami 8)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob gru 04, 2010 23:54 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

:ok:
Gosiara

Post » Sob gru 04, 2010 23:58 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

Liwia_ pisze:Się witam :) w wątku Albisia i Perika (bo to też chyba i o nim wątek, prawda?)
Troszkę za białaskiem tęsknimy ;) choć nigdy jeszcze żaden kot nie dał w ten sposób do zrozumienia, że chce się od nas wyprowadzić ;) Ale cieszę się bardzo, on u Was wygląda, jakby tam mieszkał od zawsze... Jak już pisałam - chyba tak właśnie miało być i Albisiowi było zwyczajnie przeznaczone zamieszkać z Wami 8)

Liwia, luzik, moja "stacjonarna" Myszka przy każdej wizycie adopcyjnej pakuje się na kolanka osoby zainteresowanej adopcją TYMCZASA i wymownie patrzy w oczy, dzisiaj znów usiłowała zbałamucić Tomka do tego, żeby ją zaadoptował, więc co ja mam o sobie myśleć, skoro MOJE koty chcą się ode mnie wyprowadzić? :oops: :roll: :wink: :mrgreen: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie gru 05, 2010 0:07 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

mar9 pisze:Liwia, luzik, moja "stacjonarna" Myszka przy każdej wizycie adopcyjnej pakuje się na kolanka osoby zainteresowanej adopcją TYMCZASA i wymownie patrzy w oczy, dzisiaj znów usiłowała zbałamucić Tomka do tego, żeby ją zaadoptował, więc co ja mam o sobie myśleć, skoro MOJE koty chcą się ode mnie wyprowadzić? :oops: :roll: :wink: :mrgreen: :lol:
No tylko się załamać :lol: To się nazywa kocia niewdzięczność :twisted: Ale chyba nie jest jeszcze aż tak źle, by szła pod drzwi i tam z wymownym spojrzeniem wyczekiwała na opuszczenie mieszkania z nowym opiekunem? ;) albo pakowała się do transportera osoby, którą próbuje zbałamucić? ;)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie gru 05, 2010 0:19 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

Liwia_ pisze:
mar9 pisze:Liwia, luzik, moja "stacjonarna" Myszka przy każdej wizycie adopcyjnej pakuje się na kolanka osoby zainteresowanej adopcją TYMCZASA i wymownie patrzy w oczy, dzisiaj znów usiłowała zbałamucić Tomka do tego, żeby ją zaadoptował, więc co ja mam o sobie myśleć, skoro MOJE koty chcą się ode mnie wyprowadzić? :oops: :roll: :wink: :mrgreen: :lol:
No tylko się załamać :lol: To się nazywa kocia niewdzięczność :twisted: Ale chyba nie jest jeszcze aż tak źle, by szła pod drzwi i tam z wymownym spojrzeniem wyczekiwała na opuszczenie mieszkania z nowym opiekunem? ;) albo pakowała się do transportera osoby, którą próbuje zbałamucić? ;)

hmmm, niech pomyślę... dzisiaj nie, ale już wielokrotnie tak bywało, ze do transporterka własnołapnie pakował się nie ten kot, którego w danym dniu dotyczyła adopcja, dzisiaj np, przez zależenie kocyka usiłował się doadoptować Tomeczek, czy on chciał mi cuś przez to przekazać? :roll: :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie gru 05, 2010 0:44 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

Kessi77 gratuluję. :D
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Nie gru 05, 2010 6:32 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

Gratuluje. Super razem wyglądają. Czarny i Biały :D

Morfi

Od: Śro gru 01, 2010 16:07

Post » Nie gru 05, 2010 12:04 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

Super, że sie Albiś tak zaaklimatyzował. Mam nadzieje, że Emi i nasz Rademenes równie pokojowo przejdą dzień przywiezienia Emi do nas.
Kessi77 to teraz brakuje Wam jeszcze
RUDEGO :mrgreen:
Ostatnio edytowano Nie gru 05, 2010 12:09 przez tadira, łącznie edytowano 1 raz
Pies sobie myśli: człowiek mnie karmi, głaszcze, dba o mnie - chyba jest bogiem.
Kot sobie myśli: człowiek mnie karmi, głaszcze, dba o mnie - CHYBA JESTEM BOGIEM!

Moje kudłacze: viewtopic.php?f=1&t=121952

tadira

Od: Śro gru 01, 2010 17:22

Post » Nie gru 05, 2010 12:08 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

Kessi, bardzo się cieszę :-) Śliczną masz parkę :1luvu:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie gru 05, 2010 23:15 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

Dziękuję za zaglądanie na wątek :)

Liwia_ pisze:Się witam :) w wątku Albisia i Perika (bo to też chyba i o nim wątek, prawda?)

Liwia_ jak mówiłaś przez fonik, On wiedział, że u jest Ciebie chwilowo i wdzięczny jest za przetrzymanie :) -> pomiziałam Go od Ciebie.
Oczywiście to też będzie wątek Perika :)
Ich obydwóch BLACK&WHITE -> tylko tytuł muszę odpowiedni wymyślić,,, :D
no i jeszcze kilka dni zejdzie zanim się na imię zdecydujemy,,,
TŻ wymyślił Poślizg (tego dnia co Białaska znalazłam, a raczej mirka_t linka mi wysłała, to TŻ miał niegroźny NA SZCZĘŚCIE wypadek... Bałwanek się Nam także podoba, no i Albin, Albiś, ALI :)

mirka_t pisze:Kessi77 gratuluję. :D

mirka_t D Z I Ę K U J Ę :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tadira pisze:Super, że sie Albiś tak zaaklimatyzował. Mam nadzieje, że Emi i nasz Rademenes równie pokojowo przejdą dzień przywiezienia Emi do nas.
Kessi77 to teraz brakuje Wam jeszcze
RUDEGO :mrgreen:

Rudego,,, :?:
w kawalerce mieliśmy Perika, teraz 2pokoje i dwa ŚLICZNE KOCURKI :)
jak będziemy mieć 3pokoje, to się pomyśli nad Rudzielcem ;) :ryk:

Dziś jak byłam w pracy TŻ pstryknął kilka fotek:
Ali & Perik:
noski ;) -> Obrazek
Obrazek

Obrazek
Ali wygląda jak duszek Kacperek :)
może i Ali by tak dostał na imię, ale Nasz pierwszy kot nazywał się Kacper I
ObrazekKACPER I-> jakby ktoś miał ochotę pooglądać foto :)
Mama ma Kacpra II - swoją drogą Diabeł wcielony z Niego :D
ObrazekKACPER II -> jakby ktoś miał ochotę pooglądać foto :)

Ali wygrzewał się na słoneczku:
Obrazek
Śpioszek:
Obrazek
Nie zaczął się jeszcze myć :( próbowałam trochę przemyć Mu futerko, ale nic to nie dało, plamy po siusiach zostały :(
we wtorek idę z Nim do weta, to przy okazji kupię jakiś szampon w spray-u, a może wet będzie miał mydełko IV SAN BERNARD "Diamond", znalazłam tą nazwę na forum jako polecane dla Białasków.

A po południu Ali schował się pod łóżko,,,
Jak wróciłam z pracy, Perik przywitał mnie jak zawsze, Ali został wymiziany (pod łóżkiem, bo nie chciał wyjść) no i do tej pory tam siedzi, a Perik pod stołem i łypią na siebie :)
Obrazek

Życzymy dobrej nocy i pozdrawiamy odwiedzających wątek :)
Ostatnio edytowano Śro gru 08, 2010 22:08 przez Kessi77, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Od: Nie lip 26, 2009 7:23

Post » Pon gru 06, 2010 7:59 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

Oooo następny duecik black & white. :D

Takie są najlepsze :mrgreen:

Pozdrawiamy Ciupulka & Pola duecik black & white. :lol: :wink:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pon gru 06, 2010 8:25 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

Dzieńdoberek w czarno-białym wątalu :mrgreen:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon gru 06, 2010 8:34 Re: Albiś (?) w Nowym Domku :)

:mrgreen: :1luvu:
śliczny białasek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[następna]