Piękny czarny Promyk ... już dobrze :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 29, 2010 18:46 Piękny czarny Promyk ... już dobrze :-)

Jeżeli sensowne jest pozostawienie Promysia w lecznicy, jutro rano zrobię przelew.

cz. 2 watku, posty od str. 101: viewtopic.php?f=1&t=119312&start=1500
mod siliana
Ostatnio edytowano Czw lut 24, 2011 20:19 przez Erin, łącznie edytowano 5 razy

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lis 29, 2010 18:47 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Ja tegesowy nieuk, ale to co pisalyscie do mojej mozgownicy doszlo. Trzymam kciuki i czekam. Glebiej sie w jego los nie mieszam.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pon lis 29, 2010 18:52 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

:ok: :1luvu:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon lis 29, 2010 19:03 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Promysiu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:( :( :( :crying: :crying: :crying:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon lis 29, 2010 19:36 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Hej,hej,co to taka cisza się zrobiła?

Przecież trzeba coś zdecydować ..

smarti pisze:Ja teraz poproszę o konstruktywne decyzje-na razie co do tego czy mam zabierać dziś Promyczka.Doba w szpitaliku kosztuje 60zł.+ewent koszt badań.
I co do tego w której klinice ma mieć robione badania.

Jeśli chcecie znać moje zdanie...
ja uważam widząc ostatnie zachowania Promysia i miny lekarzy kiedy ze mną rozmawiają że od dawna nie wroża Promysiowi długiego i szczęśliwego życia,niestety.
I jestem zdania że nie ma się co oszukiwać.
Jeśli koniecznie chcecie aby wycunek pobierał prof. to
myślę,że powinnam wziąc Promysia do domu bo czy czekanie na kolejny krwotok w lecznicy przyniesie mu więcej szcześcia?
Uważam że kicio powinien być spokojny w domu.
Jeśli zdarzy sie krwotok to zawiozę go do kliniki ale to najbardziej beznadziejna syt jaka może być bo znowu oddalamy się od badania.
Jednak jeśli nic nie zdarzy się do piątku to zawiozę go na pobranie wycinka aby zyskać ten wg.wetów 1 brakujący % pewności.Wtedy pozostaje nam czekać na krwotok-mieć nadzieję że zdarzy się jak najpóżniej i dać Promysiowi jak najszczęśliwsze życie przez ten czas a w wypadku krwotoku zrobić tak jak radził prof.

Drugie wyjście to zostawić Promysia w sforze-oni mówią mi że w miare bezpieczne i miarodajne testy można zrobić w 48 godz od upłynięcia 48 godz od podania sterydu czyli to wypada we czwartek wieczorem.Jeśli oczywiści nie pojawi się krwotok.
Moze wtedy tez można będzie pobrać wycinek-lub wybrać -wycinek czy testy-nie wiem zapytam.

No i trzecie wyjście-zabrać Promysia do domu i dowieżć na badania do Sfory we czwartek.

Patrząc realnie na sytuację i rozważając wszystkie za i przeciw uważam że nalezy zabrać Promysia z tej zimnej klatki do domu i starać sie aby ten czas był dla niego jak najmilszy i jak jak najszczęśliwszy.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lis 29, 2010 19:55 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Smarti myślę, że dla Promysia będzie najlepiej spędzać czas u Ciebie w domku... Tak będzie najszczęśliwszy...
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon lis 29, 2010 19:56 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Dwa dni mnie nie było, a tu :crying:
Promysiu, skarbie, tylu ludzi o tobie myśli, kciuki trzyma.
Słoneczko kochane, trzymaj się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon lis 29, 2010 20:07 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Iwonko, nie odzywam się bo cały czas myślę. Wydaje mi się, że lepiej mu będzie u Ciebie niż w klatce. Do czwartku, czy piątku jest jeszcze kilka dni. Zobaczymy (a raczej Ty zobaczysz) jak Promyś będzie się czuł, bo każde przewożenie to dla niego ogromny stres, a tym samym niebezpieczeństwo kolejnego krwotoku, więc nie wiem co dalej....
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon lis 29, 2010 20:12 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Nie potrafię nic napisać :(

Promysiu, nie poddawaj się Kochanie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziewczyny :1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lis 29, 2010 20:14 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

smarti - pamietaj, że jestem nieustannie z Tobą...
Czy wiecie, że koty mruczą też wtedy, gdy BARDZO CIERPIĄ??

To co napiszę nie przychodzi mi łatwo, ale moim zdaniem Promyś umiera...... Przestańmy się łudzić. Ma nowotwór w pysiu, o którym sam prof. Galanty mowi, że się go nie leczy. Na jakiej podstawie podważamy słowa Profesora? I innych wetów, ktorzy prowadzą Promysia od ponad tygodnia? Na ten moment wiedzy weterynaryjnej i umiejętności weterynarzy w Warszawie, łącznie z profesorem, nikt nie potrafi zoperowac Promysia To są fakty.
Dlatego uważam, że nalezy go zabrać z lecznicy do domu. I odpuścić badania, testy, pobieranie wycinków itp. Po co??? Żeby uzupełnić 1%???

Smarti - to piekielnie trudna sytuacja i trudna decyzja, ale jedynie Ty możesz jeszcze coś dla Promysia zrobić:
TULIĆ, GŁASKAĆ, BYĆ Z NIM, PRZEPRASZAĆ ZA WSZYSTKIE ZŁE RZECZY KTORYCH DOŚWIADCZYŁ OD LUDZI, DAĆ MU MIŁOŚĆ NA KONIEC ŻYCIA

To co możemy zrobić my to wspierać smarti w tej sytuacji
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lis 29, 2010 20:43 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Cały czas z podziwem śledzę walkę Smarti o godne życie Promysia . Zrobiła dla niego niewyobrażalnie wiele .
Myślę że serce i intuicja podpowiadają jej najlepsze dla kicia rozwiązanie.
W domku , w serdecznym otoczeniu Promyś będzie najspokojniejszy , a tego napewno mu potrzeba.
Podpisuję się pod słowami Marzenii w 100 %.
Promysiu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: .

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Pon lis 29, 2010 20:47 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Promysiu, walcz chłopaku! :ok: :ok: :ok:
Jestem z Tobą, kocurku :1luvu:

Erin

Post » Pon lis 29, 2010 20:55 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

smarti pisze:

Myślę jednak że skoro "cudotwórca" potwierdził "na oko" diagnozę Sfory to można równie dobrze pobrać Promysiowi wycinek w Sforze, w najbardziej dogodnym dla Promysia momencie bez dodatkowego wożenia go.

Dziewczyny, skoro profesor powiedział to samo - więc myślę, że mamy potwierdzenie i diagnozę. Czy nie lepiej by było już nie pobierać wycinka? Boję się, że podziabanie w ranie może zwiększyć ryzyko krwawienia. Nie chcę się wtrącać, tylko pytam.

Edit: i zostawić Promyczka tak, podając leki na krzepliwość, czy jakie interniści podadzą.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon lis 29, 2010 21:17 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Marzenia11 pisze:Smarti - to piekielnie trudna sytuacja i trudna decyzja, ale jedynie Ty możesz jeszcze coś dla Promysia zrobić:
TULIĆ, GŁASKAĆ, BYĆ Z NIM, PRZEPRASZAĆ ZA WSZYSTKIE ZŁE RZECZY KTORYCH DOŚWIADCZYŁ OD LUDZI, DAĆ MU MIŁOŚĆ NA KONIEC ŻYCIA

Marzenia... to takie smutne... nie mogę :crying: :crying: :crying:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon lis 29, 2010 21:21 Re: Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Promysiu, jestem z Tobą Obrazek

Erin

[następna]