Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 13, 2010 21:55 Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Ktoś mi je przyniósł, mówiąc, że jeśli ich nie przyjmę wypuści je tam skąd je zabrał.
A złapał je na prowizorycznym śmietniku na opuszczonej posesji. Nawet sie nie dziwię, że złapał.
Te maluchy nic prawie nie widzą, więc nie zdążyły zauważyć niebezpieczeństwa.
Przywieziono mi je w brudnym pudełku, pewnie z tego śmietnika, jak jakieś śmietnikowe odpady.
Jeden nie ma w ogóle jednego oczka, tylko pusty oczodół, na drugie widzi tylko światło.
Drugi maluszek ma tak zapuchnięte oczka, że nie wiadomo co tam ma, narazie nie widzi w ogóle.
Obydwaj (chłopaki) mają wszelkie robactwo, od standardowych pcheł do wszy i wszoł.
Były już u weta, zaliczyły odpchlanie itp., dzięki temu widać w ogóle ich oczka.

Są malutkie, jeszcze same nie jedzą. Dostały conva ze strzykawki, większemu niezbyt smakował.
Dałam im saszetkę mięsna ale nie chciały jeść chociaż sie oblizywały.

U weta znów musiałam prosić o zrobienie wszystkiego na kreskę, bo dług jeszcze nie spłacony.
Dlatego proszę o pomoc finansową, abym mogła leczyć kociaki. Mam recepty do wykupienia.
Pięć dorosłych tymczasów i dwa białe maluchy pochłaniają wszelkie rezerwy. Proszę o pomoc.

Mniejszy ma na imię Dżabołek, bo warczał u weta jak diabli, a większy grzeczny Angelek.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

EDIT.
Dżabołek, który póżniej dzięki Taizu otrzymał imię Zioblik, mimo leczenia, nie dał rady, odszedł.
Angelek bardzo chorował, ale w końcu wyszedł na prostą. Nigdy nie będzie okazem zdrowia, czasem kichnie, trochę też lzawią mu oczy, bo ma zniszczone kanaliki łzowe, ale wbrew diagnozom wetów żyje, a nawet trochę widzi. :D

Tutaj chciałabym serdecznie podziękować wszystkim za pomoc, zwłaszcza Bungo i Taizu, Kristinbb oraz Klubowi Ślepaczków, oraz wszystkim, którzy trzymali kciuki za maluchy.

Póżniej trafił do mnie kociak ze stoczni bez jednego oczka, on też jest już gotowy do adopcji. Ma na imię Raszid. Ma niesamowite umaszczenie.

Obrazek Obrazek Obrazek

Dziś, tj. 13,11,10 trafił do mnie znów jednoczek, czarny z dodatkiem białego.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Trafiła do mnie dziś z podwórka pełnego kotów.
Nie ma jednego oczka,brzuszek rozdęty od robaków.
Dostała imię Fanszetka. :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek

Wszystkie te koty są u mnie i szukają domów. Nie są to jedyne tymczasy, wszystkich mam 13.
Niektóre bardzo chorowały, teraz są zdrowe, ale będą wymagały operacji oczyszczenia oczodołu, ponieważ mimo kuracji, z oczodołu wypływa ropa.

Bardzo proszę o pomoc dla tych kociat, które i tak zostały na starcie skrzywdzone przez los i mają zmiejszone szanse na adopcje.
Wszystkie trzeba wykastrować/wysterylizować, to też duży koszt.
Utrzymuję te koty tylko za własne środki, nie należę do żadnej organizacji,
dlatego proszę o pomoc, bo tym razem sama niedam rady.

...............Kącik pamięci. ............... Obrazek

Obrazek
Ziobliku, słoneczko kochane, zawsze będę o tobie pamiętać.
Ostatnio edytowano Pon mar 07, 2011 13:42 przez kotika, łącznie edytowano 19 razy
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie cze 13, 2010 22:46 Re: Biedne małe, ślepe szczyle dwa. Prosimy o pomoc.

I nikt się maluszkami nie zachwycił, a one mimo całej nędzy, słodkie są. :1luvu:
Obrazek

kotika

Post » Nie cze 13, 2010 22:50 Re: Biedne małe, ślepe szczyle dwa. Prosimy o pomoc.

Fajne puchatki 8)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie cze 13, 2010 22:52 Re: Biedne małe, ślepe szczyle dwa. Prosimy o pomoc.

O Boże!
Ślepiątka :cry:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie cze 13, 2010 22:55 Re: Biedne małe, ślepe szczyle dwa. Prosimy o pomoc.

Zgłoś je do ślepaczkowa... ale piękni są, mimo swojej "ułomności" :love:
Ostatnio edytowano Nie cze 13, 2010 22:58 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie cze 13, 2010 22:56 Re: Biedne małe, ślepe szczyle dwa. Prosimy o pomoc.

taizu pisze:Fajne puchatki 8)

I zaraz milej sie zrobiło. :D
Obrazek

kotika

Post » Nie cze 13, 2010 22:59 Re: Biedne małe, ślepe szczyle dwa. Prosimy o pomoc.

kotika pisze:
taizu pisze:Fajne puchatki 8)

I zaraz milej sie zrobiło. :D

Bo milusie są.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon cze 14, 2010 6:40 Re: Biedne małe, ślepe szczyle dwa. Prosimy o pomoc.

Jakie cudne!!!!
Biedne maleństwa,ileż cierpień przeszły,że są w takim stanie!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon cze 14, 2010 6:47 Re: Biedne małe, ślepe szczyle dwa. Prosimy o pomoc.

Prześliczne bidulki! Teraz będzie tylko lepiej. Kochane choraczki, wracajcie szybko do zdrowia :1luvu:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon cze 14, 2010 6:59 Re: Biedne małe, ślepe szczyle dwa. Prosimy o pomoc.

za zdrowie małych :ok:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon cze 14, 2010 8:49 Re: Biedne małe, ślepe szczyle dwa. Prosimy o pomoc.

Kciuki za maluchy :kotek: :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon cze 14, 2010 9:25 Re: Biedne małe, ślepe szczyle dwa. Prosimy o pomoc.

Kotika daj numer konta...
jakoś trzeba tym maluchom i reszcie koteczkom pomóc... :(
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon cze 14, 2010 11:31 Re: Biedne małe, ślepe szczyle dwa. Prosimy o pomoc.

maluchy s ajuż u ślepaczków dzięki Lidce :wink:
bardzo dużo kandydatów w tym miesiacu, jednak maluszki z pewnoscią nie pozostaną bez żadnego wsparcia, byle tylko był dt, oczka, myslę , uda sie uratować, jednak nalezy barzdo szybko zacząc leczenie :ok:
to tygrysie umaszczenie jest najpiekniejsze, mnie jakos najbardziej pasują "pasiaczki" :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon cze 14, 2010 16:53 Re: Biedne małe, ślepe szczyle dwa. Prosimy o pomoc.

Śliczne biedulinki...

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[następna]