Jesteśmy coraz starsi. Kto pomoże nas utrzymać?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 17, 2010 21:21 Jesteśmy coraz starsi. Kto pomoże nas utrzymać?

Do naszego domu trafiło osiem malutkich kociąt zabranych z Serocka. Maluchy pochodzą z różnych miotów lecz z ilu nie potrafię określić gdyż karmione były przez 10 kotek z czego żadna tak naprawdę nie miała pokarmu.Wiele kociąt z tych miotów nie doczekało się naszej pomocy i są za TM. Wiek jest określany po wzorcach uzębienia i przyjmujemy, że mamy dwa biało-rude kocurki około 2-3 tygodniowe, parkę czarno-siwych 5-6 tyg, czwórkę w tym trzy kotki 4 tyg. Cztery kociaki walczą o lewe oczko, mają podawane leki i kropelki więc jest szansa że będą wpełni sprawnymi futrzakami. Są macno zakatarzone i skrajnie wygłodzone. Mimo niskiej wagi i sterczących żeberek brzuszki wskazują na liczne toważystwo. Na futerku też nie brakuje lokatorów. Starsze załapały do czego służą zęby i same jedzą mokrą karmę dla kociąt, natomiast maluszki dostają mleko ze strzykawki.
Kociaki dostały od grupy Jokot wyprawkę w formie żarełka lecz przy tak licznym żłobku na długo to nie starczy. Z powodu licznego stada, które posiadamy jesteśmy zmuszeni prosić o pomoc dla smarków. Zaopatrzenie ich w karmę ,mleko, żwirek, leki i wszystkie potrzebne do egzystencji rzeczy to nie małe koszty. Więc jeśli znajdą się darczyńcy, którzy pomogą nam w zaopatrzenie ich w niezbędne rzeczy lub pomogą w pokryciu kosztów leczenia będziemy bardzo bardzo dozgonnie wdzięczni.
Ostatnio edytowano Śro maja 12, 2010 8:45 przez danka05, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

danka05

Od: Sob lut 21, 2009 18:40

Post » Sob kwi 17, 2010 23:48 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

Podniosę wątek - Danka05 z mężem bez wahania zdecydowali się dać DT całej ósemce kociąt. :1luvu:
Proszę, pomóżmy im w walce o zdrowie kociaczków. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie kwi 18, 2010 5:23 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

dopiero przy pierwszym jak napisałam na watku JoKota moge coś skubnąć.Konto znam!

kciuki za maluchy!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie kwi 18, 2010 8:26 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

Noc mineła ,a kociaki jedzą ,sikają i nawet już u 4 był duuuży qupal :lol: Myślałam że starsze bąki będą w nocy w ciepełku spały ale one wszystkie jak jeden mąż co dwie godziny nadają sygnał gotowości na ucztę jedzeniową :roll: Budzika nie trzeba mieć w posiadaniu bo osie głośników wystarcza na postawienie człowieka na nogi. Mój kochany Robuś dzielnie przez sen idzię po mleko i pomaga w opanowaniu ula.
Postaram się jak najszybciej wstawić ich fotki lecz u paru mordki ta dość przykry widok.
ObrazekObrazekObrazek

danka05

Post » Nie kwi 18, 2010 9:11 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

Wy musicie lubić dzieci, po prostu. 8)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie kwi 18, 2010 9:25 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

Kociaki walczące o oczka są kandydatami Klubu Ślepaczkowego do wsparcia w kwietniu.
Zapraszam na wątek Ślepaczków :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie kwi 18, 2010 9:43 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

czekamy na foty!
Do góry z maluszkami.Proszą o pomoc i wsparcie!!!
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 18, 2010 9:49 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

Coś pokombinuję :D Danka ja Ci jeszcze nie pisałam, że jesteś strasznie koffana, prawda :?: :?: :?: Twój mąż też :roll:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Nie kwi 18, 2010 10:32 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

Pisałam na Zakątku - zamiast wysyłać gotówkę mogę kupić to, co najbardziej potrzebne i zamówienie wysłać pod wskazany adres. Ale muszę znać i adres, i listę najbardziej potrzebnych produktów.

garraretka

Od: Nie sty 03, 2010 21:27

Post » Nie kwi 18, 2010 10:56 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

Kciuki za maluchy!

I wszystkim dziękujemy za pomoc :1luvu:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie kwi 18, 2010 11:32 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

garraretka pisze:Pisałam na Zakątku - zamiast wysyłać gotówkę mogę kupić to, co najbardziej potrzebne i zamówienie wysłać pod wskazany adres. Ale muszę znać i adres, i listę najbardziej potrzebnych produktów.

Najbardziej teraz potrzebujemy mokrej karmy dla kociąt i drewnianego żwirku. Dane adresowe poda na PW. Bardzo jesteśmy wdzięczni za każdą pomoc.
ObrazekObrazekObrazek

danka05

Post » Nie kwi 18, 2010 12:13 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

A oto zdjęcia kociaków :arrow:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

bkcustoms

Od: Pon mar 30, 2009 19:50

Post » Nie kwi 18, 2010 12:21 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

śliczne maluchy.Czy te z "zaawansowanym" oczkiem mają szanse na wyzdrowienie całkowite.czy też mogą zostać półślepe?
Wszystkie mimo to piękne i wszystkie biednie wyglądjące.
Danka i Danki TZ-cie :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 18, 2010 12:56 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

Jeden z czarnych ma małe szanse na pełną sprawność widzenia ale reszta rokuję dość zadawalająco. Niestety tu trzeba czasu aby mieć pewność bo nie wiemy jak będą reagować na leki.
ObrazekObrazekObrazek

danka05

Post » Nie kwi 18, 2010 13:32 Re: Wielki APEL o pomoc dla kociąt z Serocka!!!!!!

Trzymam kciuki za wszystkie chore oczka, żeby szybko wyzdrowiały!

One są małe jeszcze, może wszystko da się wyleczyć?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

[następna]