Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 09, 2013 8:52 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ronald po kroplówie i zastrzykach, poczuł się trochę lepiej i zjadł, ale wszystko i tak później zwymiotował.
Może dziś uda mu się pobrać krew do badań, bo wczoraj się nie udało :(
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Wto lip 09, 2013 20:06 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Boję się czytać nowe wieści :(
po_prostu_kaska

Post » Śro lip 10, 2013 12:14 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Wyniki badań krwi Ronalda wyszły fatalne, i jak podejrzewałam najgorsze parametry wyszły przy nerkach :(
Dziś wet ma podjąć decyzję co dalej, ale nie ja z kotem będę u weta, bo mnie do piątku w schronie nie będzie.

Nie lubię w jednym wpisie przeplatać złych i dobrych wiadomości, ale tak się złożyło, że mam i dobre: 2 nasze kociaki, które się promują w lecznicy, są już zarezerwowane i za tydzień pójdą do domu (oba zamieszkają po sąsiedzku, u dwóch sióstr i ich rodzin).
Dzisiaj zaszłam donieść im karmę (zanoszę im mieszankę naszej suchej karmy, tej od Sebow'a i tej dla juniorów, którą zakupiliśmy za wygraną w konkursie ślepaczkowym oraz saszetki z tych, co Meksykanka kupowała dla kotów Basi, jak jeszcze było ich u Basi więcej).
W ich miejsce oczywiście wstawię 2 kolejne maluszki: Felixa i Floriana :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Czw lip 11, 2013 9:34 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ronald wciąż na kroplówach i zastrzykach - tyle wiem, chociaż zobaczę go dopiero jutro i na kolejne zastrzyki zawiozę do weta.
Dzisiaj kupię suchą karmę dla nerkowców (najwyżej ją rozwodnię) i może jakąś saszetkę, żeby dla smaku dodać. Oby tylko chciał jeść :(
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob lip 13, 2013 7:56 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Słabiutki też nasz Ronaldzik, słabiutki :(
Wczoraj dostał kolejne zastrzyki, kolejne kroplówy, dziś pewnie znów to samo :(
Kupiłam mu na szybko royala i saszetki, ale je bardzo, bardzo malutko :(
Za royala i saszetki wezmę fakturę na zaprzyjaźnioną fundację, która pomaga nam przy psach, ale zaproponowali zwrot kosztów za tę karmę, którą kupiłam:
Obrazek

Anetek100 podesłała mi link do karmy dla nerkowców na allegro. Ktoś sprzedawał 8,5kg z 10kg worka, który został mu po swoim kotku. Ponieważ nie mam możliwości wzięcia tego wora na fakturę, a cena wydawała mi się korzystna przy tej wadze, zakupiłam tę karmę z pieniędzy z Basiowego Funduszu.
Obrazek

Niebawem (mam nadzieję) ruszy w pełni nowa kociarnia, i jak ruszy będę chciała przenieść tam Arka, żeby i jego przypilnować z ta karmą. A jeśli ktoś go chociaż na DT przyjmie, karmę tę przekażę jako jego wyprawkę. Na razie będę mu po prostu podsypywać oddzielnie, bo w nowej kociarni najpierw ruszy część "kwarantannowa", a ponieważ nie chcę zamykać Arka w klatce, przeniosę go do części z wybiegiem, jak już będzie gotowa (chociaż koszt budowy już przekroczyliśmy, i brakuje pieniędzy na pokrycie ostatniej faktury i na niezbędną siatkę ogrodzeniową do części z wybiegiem :(

W części "kwarantannowej" zmuszeni byliśmy na szybko ukończyć pierwszą klatkę, dla nowych lokatorów.
A lokatorami jest trójka cudnych, pięknych młodziaków: Bonia, Boniek i Garfield.
Bońka rezerwuję dla koleżanki, która od dawna truje mi o rudym kociaku, i choć widziała Bońka tylko na zdjęciach, zakochała się od razu, i przez pół nocy wysyłała mi smsy, że już na niego czeka :roll: Tylko transport do 3miasta muszę zorganizować.
Pozostała dwójka też nie powinna mieć problemów ze znalezieniem domu, chociaż rudzielec jest mocno wypłoszony i nieufny, a trikolorka (wygląda niczym młodziutka Mia), również patrzy na mnie spod byka :lol: Nic to, młode są, to oswoją się jakoś. Muszą :wink:

W kolejności: Bonia, Boniek i Garfield

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob lip 13, 2013 8:34 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Kociaki śliczne, pewnie szybko znajdą domki :)

A starszaki, ehhh. Cieszę się, że Ronaldzik choć odrobinę je, że Aruś może poczuje się lepiej jak będzie na swojej karmie. I Pumcia śliczny, co u niego? Jak te uszka?
po_prostu_kaska

Post » Sob lip 13, 2013 8:42 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

U Pumci bez zmian. Te uszka mu w życiu codziennym nie przeszkadzają w niczym. Ale z pewnością komfort życia by poprawiło.
Przez kilka dni, po tamtejszych badaniach, miał uszy czyszczone i zakrapiane. Ale bez zabiegu, i tak na niewiele się to zda.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob lip 13, 2013 12:41 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Wydawało mi się, że kasa na zabieg jest, chyba , że się mylę :mrgreen:

A jak Mia w nowym domku?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro lip 17, 2013 6:21 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Witam, chciałabym przypomnieć że Feliks ze schroniska w Szczytnie nadal poszukuje domu, może ktoś ma ochotę porobić mu ogłoszenia, tutaj link do jego ogłoszenia i zdjęć : http://tablica.pl/oferta/feliks-posukuj ... f0eb32dc4d .

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

Post » Śro lip 17, 2013 9:33 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

A u kogo jest Feliks?
Obrazek

alab108

Post » Śro lip 17, 2013 9:46 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

U mnie od roku.

darialekarzyk

Post » Śro lip 17, 2013 21:26 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Felix u Darii już rok siedzi :(
A tymczasem w schronisku kolejny wysyp młodych :(

W ciągu ostatnich 2 dni doszło 6 kocich dziewczynek - 2 "rzuty" po 3 siostry :( :( :(
Wszystkie są urocze.

Wczoraj doszły Mini, Midi i Maxi:

ObrazekObrazekObrazek

A dziś Bujka, Bajka i Brawurka:

ObrazekObrazekObrazek

Bujka, Bajka i Brawurka były odchowane w domu (podobno znalezione i odchuchane). I naprawdę przyszły wręcz pachnące, ale pan, który je przyniósł, nie wpadł już na pomysł zaszczepienia maluchów :(
Zaszczepiłam je dziś, od razu. Są więc od razu gotowe do adopcji.
W ten sposób 6 klatek w nowej kwarantannie zostało oficjalnie, choć w trybie przyspieszonym, tymczasowo zamieszkałych :(

Obrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw lip 18, 2013 6:19 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Kocięta są piękne a Feliks to świetny kot i wszystkie oferty domu były nietrafione :(

darialekarzyk

Post » Czw lip 18, 2013 6:34 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

darialekarzyk pisze:Kocięta są piękne a Feliks to świetny kot i wszystkie oferty domu były nietrafione :(

Przepraszam Cię bardzo, ale nie mogę przestać myśleć o Wenus :( Czy zrobiłaś coś może w kierunku jej odnalezienia lub ustalenia prawdy?
Obrazek

alab108

Post » Czw lip 18, 2013 8:54 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Wlascicielka wenus zmienila numer i nie ma jej juz w podanym miejscu zamieszkania a niestety mie mam jak jej szukac bo nie ma mnie w olsztynie w ogole. Mam tez malego na wpol dzikiego kociaka do zlapania ale nie mam domu tymczasowego i nie ma w poblizu schroniska a raczej zginie pod kolami samochodow bo niestety znajduje sie przy ruchliwej ulicy.

darialekarzyk

[poprzednia][następna]