Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
magdalena171 pisze:Jestem.
Byłam dziś u lekarza , długo rozmawiałam.
1.Kot chodzi na łapach, ma czucie bólu głębokiego, rusza się, dostał leki rozkurczowe, nie dostał Niwalinu, lekarka stwierdziła że jest to lek stosowany głownie na porażenia , przy paraliżach a tu w tym przypadku małe szanse że pomógłby. (przepraszam sle taka informację dostałam od lekarki, ja się nie znam, nie jestem lekarzem, nie mogę ingerować czy być "mądrzejszą" od lekarza)
2. Mam zdjęcie rtg kota , ale nie wiem jak je tu wkleic????? opis w każdym bądź razie jest taki:
opis rtg:nadmiernie wypełniony pęcherz moczowy, asymetria szpary międzykręgowej L-S, powiększenie pola trzustki. Uraz pierwszych kręgów ogonowych?, odprysk kostny w pierwszym kręgu ogonowym.M.Karpiński
3. Zdaniem lekarzy kot nie sika, jakieś gałązki odpryśniete od uszkodzonego kręgu przy ogonie uciskają czy blokują ujście moczu. Kot po cewnikowaniu przez jakiś czas sika jakby normalnie po czym znowu się szybko zatyka (może jakieś zrosty się robią). Lekarz mi powiedział że kot będzie wymagał cotygodniowego cewnikowania a to jest też dla samego kota niebezpieczne poddawać go narkozie cotygodniowej (ogłupiać). Dlatego kota trzeba często cewnikować, ostatnio nawet wycisnąć go nie mogli:(((
Mój mail: szyszka_171@wp.pl
Podajcie mi sposób żebym mogła Wam pokazać film i zdj rtg.
Od razu zaznaczę że ja nie podołam cewnikowaniu samodzielnemu, nie mam o tym zielonego pojęcia i przede wszystkim możliwości. Mam czas do końca tygodnia , inaczej niestety go uśpią:(((
CatAngel pisze:Ja to bym chciała zdjecia kota oraz jego historie tak mniej więcej w pigułce ale żeby były ważne informacje o nim. Może zrobiłabym wydarzenie na fb, może jakaś fundacja,albo osoba która mogłabym dać mu schronie by się zgłosiła.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 64 gości