pinokio_

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 09, 2013 6:23 pinokio_

Chcesz pomóc zwierzakowi? Dobrze trafiłeś! Zapraszamy do adopcji cudownych czterołapych przyjaciół :)

Pipi od wielu lat pomaga futrzakom w potrzebie, chociaż często ma problemy z utrzymaniem tak licznej gromadki. Dlatego tak ważne dla nas są adopcje - jeden zwierzak w nowym domu to jeden mniej do wykarmienia. U Pipi przebywają psy i koty, "życiowe rozbitki" zgarnięte z okolicznych wsi, uratowane przed utopieniem, zakopaniem zywcem, uderzeniem łopaty... tak na wsi eliminuje się problem nadprogramowych zwierzaków :( dlatego Pipi stara się otoczyć je opieką, wysterylizować i znaleźć dobry dom. Chociaż staramy się aktualizować stronę w miarę naszych możliwości, w sezonie liczba zwierząt u Pipi potrafi się zmieniać w błyskawicznym tempie, dlatego jeśli szukacie WYMARZONEGO towarzysza, napiszcie do nas śmiało - na pewno takiego u nas znajdziecie :)

Pipi naprawdę kocha zwierzęta, co odbija się w ich cudownych charakterach. Zdecydowana większość to niesamowite pieszczochy, nie odstępujące człowieka na krok. Zachęcamy do ofiarowania im DOMU z prawdziwego zdarzenia - u Pipi przebywają tylko tymczasowo...
Organizujemy także transport w dalsze miejsca Polski, jeśli dom jest zdecydowany na 100%.

Jeśli nie możesz adoptować zwierzaka prosimy o pomoc ogłoszeniową i udostępnianie naszych podopiecznych. Potrzebne także wsparcie finansowe (na opiekę medyczną, jedzenie czy paliwo) oraz rzeczowe (karma, leki, budy, posłanka, kołdry, miski, zabawki, drapaki). Z góry dziękujemy za każdą pomoc!
Niestety, duże potrzeby finansowe (i małe możliwości) powodują, że nie wszyscy podopieczni Pipi są zaszczepieni czy nie da się ich odrobaczyć tak często, jakbyśmy chcieli. Wszyscy jednak są wysterylizowani (gdy wiek na to pozwala) i bardzo, bardzo kochani!

Wątek Pipi na Dogomanii
Jesteśmy obecni też na Facebook'u - zapraszamy do polubienia!

Prosimy też o udostępnianie naszych podopiecznych na FB:
Kotki do adopcji
Kocury do adopcji
Suki i psy do adopcji

Kontakt do pinokio_ :
pinokio_ pisze:jankowska.irena@wp.pl
tel: 789084913, lub 605856594

W kolejnych postach nasze koty do adopcji :)
Ostatnio edytowano Wto kwi 01, 2014 6:55 przez Patmol, łącznie edytowano 61 razy

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto kwi 09, 2013 6:23 Re: Pinokio - pomagamy pieskowi Kruczkowi/ proszę nie pi

Maluchy u Pinokio do adopcji:

1. Martynka – maleńka tygryska szuka najlepszego domku...
Obrazek
Martynka to malutka kocia dziewczynka o przesłodkim pyszczku i pięknie pręgowanym futerku. Gdyby nie pomoc, która nadeszła w porę, Martynka nie miałaby szans na przeżycie. Maleńki kociak nie poradziłby sobie w świecie pełnym niebezpieczeństw. Obecnie koteczka przebywa w bezpiecznym miejscu, jest szczęśliwa, rozbrykana i ciekawa otoczenia. Szuka najlepszego domku dla siebie, który zaopiekuje się tą kocią księżniczką i podaruje jej swoje serce.
Po przebytym kocim katarze ma ślad na jednym oczku.

2. Piracik – maleńki ciałkiem wielki duchem...
Obrazek
Pirat nie widzi na jedno oczko. To efekt nieleczonego kociego kataru. Bo Pirat był bezdomny i nikt nie zauważył, że kocurek jest chory. Ale Piratowi w niczym to nie przeszkadza i kotek świetnie sobie radzi w codziennym życiu.
Pirat jest radosny, rozbrykany i ciekawy otaczającego go świata. Kotek lubi dobrą zabawę, nie pogardzi pełną miseczką i zacisznym kątem do spania.
Pirat szuka domu, który pokocha tego malucha, zaopiekuje się nim i nigdy nie zawiedzie. Przebywa w Domu Tymczasowym razem z Bazylem, chętnie znajdą wspólny domek.

3. Bazyl – w DS

4. Basia, .w DS

5. Maciuś – maleńki tygrysek o rudym nosku
Obrazek
w DS

6. Kasia – uroczy koci dzieciak czeka na swoją szansę...
Obrazek
Czy ktoś jest w stanie oprzeć się temu spojrzeniu?... Kasia urodziła się w miejscu, gdzie na koty w najlepszym przypadku nie zwraca się uwagi. Ale płacz maleńkiej koteczki został usłyszany i dziś kocia dziewczynka już nie martwi się o nic. Ma ciepło, pełny brzuszek, towarzystwo a jednego czego jej brakuje, to odpowiedzialny dom, który zaadoptowałby Kasię i pozwolił zamieszkać u siebie.
Kasia jest wesoła, bystra, lubi zabawę i poświęcany jej czas. Nie pogardzi dobrym jedzonkiem.
Kotka urodziła się w czerwcu 2013r.

7. Iwonka – wielce urokliwa kocia dziewczynka..
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Iwonka, to malutka kocia dziewczynka, która przyszła na świat w niewłaściwym miejscu i zupełnie o niewłaściwej porze. Ale dobre Kocie Anioły nie pozwoliły, aby maleńkiej kruszynce dalej działa się krzywda i przygarnęły małą kupkę nieszczęścia pod swoje skrzydła. Dzisiaj Iwonka jest wesołym, pełnym energii, wszędobylskim i ciekawym świata kocim dzieckiem. Je, mruczy, bawi się i zwinięta w kłębuszek zasypia w zacisznym kącie. W swoich snach marzy o domku, który ją przygarnie, pokocha i nigdy nie pozwoli, by stało jej się coś złego.
Może śni właśnie o Tobie?
Ostatnio edytowano Śro paź 16, 2013 11:38 przez Patmol, łącznie edytowano 15 razy

Patmol

Post » Wto kwi 09, 2013 6:24 Re: Pinokio - pomagamy pieskowi Kruczkowi/ proszę nie pi

Kocie podrostki też szukają domków!

8. Puszek – kocie dziecko szuka swojego opiekuna...
Obrazek
Puszek został znaleziony jako maleńkie kocie dziecko, w miejscu, gdzie malutkie kociaki nie mają żadnych szans na przeżycie. Mimo młodego wieku Puszka spotkało wiele przykrych doświadczeń. Los się jednak do niego uśmiechnął i pozwolił mu poczekać na prawdziwy dom w ciepłym i bezpiecznym miejscu z pełną miseczką i dachem nad głową.
Puszek ma mięciutkie puszyste, białe futerko z czarnymi łatkami na główce i grzbiecie i śmieszny czarny ogonek. Kotek jest bardzo przyjacielski, lubi kontakt z człowiekiem i uwielbia kocie zabawy.
Puszek czeka na odpowiedzialny dom, który zapewni mu codzienną porcję aktywności i pokocha go całym sercem
Kotek bezbłędnie korzysta z kuwety, doskonale zachowuje czystość.
Puszek urodził się w czerwcu 2013r.

9. Zefirek - czarno-biały amant
Obrazek
Zefirek to młody, około 2-letni kotek ubrany w biało-czarne, puszyste futerko.
Ten czysty, zdrowy i grzeczny koteczek bardzo lubi głaskanie i potrafi rozdawać całusy.
Potrzebuje trochę czasu, aby się ośmielić i pokazać cały wachlarz swoich kocich zalet.
Kotek doskonale dogaduje się z innymi kotami i psami, ale to człowiek jest dla niego najważniejszy.
Chętnie odda swoje kocie serduszko temu, kto go pokocha i podaruje mu dom na zawsze.
Kocurek jest odrobaczony, wykastrowany, wzorowo korzysta z kuwety.

10. Grabcia - kotka idealna
Obrazek
Grabcia to 3-letnia koteczka, której spojrzeniu trudno się oprzeć.
Zadbane, puszyste futerko, długie wąsy, to atrybuty jej urody.
Grabcia jest delikatna, jak na kocią damę przystało, lekko nieśmiała i bardzo grzeczna.
Koteczka szuka dla siebie spokojnego domu, w którym będzie mogła rozkwitnąć i pokazać jak oddaną potrafi być przyjaciółką.
Grabcia dogaduje się z innymi kotami i zachowuje w domu czystość. Jest wysterylizowana.

11.Lusia - piękna pręguska tylko dla szczęściarzy...
Obrazek
Lusia to młodziutka koteczka, która niejedno w życiu przeszła. Z powodu przykrych przeżyć i doświadczeń z dziećmi, jest w stosunku do nich zachowawcza, ale ośmielona nie ucieka i jest w stanie zaufać. Koteczka ma srebrno-bure futerko, długie białe wąsy i jest bardzo przymilna. Uwielbia głaskanie i przytulanie się do człowieka. Jest delikatna i ma spokojne usposobienie.
Lusia szuka cierpliwego i odpowiedzialnego domu; może być z dziećmi umiejącymi obchodzić się ze zwierzętami i wyczulonymi na ich potrzeby.
Koteczka jest wysterylizowana, wzorowo korzysta z kuwety, w domu zachowuje czystość.
Możliwy transport do wybranego domu.

12. Słodka Misia - młoda, urocza i do wzięcia
Obrazek
Misia jest uroczą przytulanką, która kocha wszystkie pieszczoty, chodzi za człowiekiem i towarzyszy we wszystkich czynnościach, kręci się dookoła nóg czekając na głaski. Często zagaduje i pomiaukuje po swojemu, wieczorami zaś obowiązkowo melduje się w łóżku i śpi blisko opiekuna. Bardzo dobrze dogaduje się z innymi kotami, mogłaby trafić do domu, gdzie jest już kot. Pięknie się bawi z ogoniastymi towarzyszami piłeczką czy myszką. Misia ma około roku, jest odrobaczona i wysterylizowana. Chociaż korzysta z kuwety, szuka domu, gdzie będzie mogła WYCHODZIĆ NA DWÓR (w bezpiecznej okolicy), bo Misia jest ciekawą otoczenia koteczką, która chęć wyjścia sygnalizuje miauczeniem pod drzwiami. Zawołana wraca do opiekuna, więc wychodzenie z nią to będzie sama przyjemność :)

13. Gargamel - mruczący przyjaciel na całe życie
Obrazek
Młody, trzyletni kocurek, który szuka przyjaciela na całe zycie. Ludzkiego przyjaciela, chociaż i z kotami czy psami dobrze się dogaduje. Człowiekowi będzie wszędzie towarzyszył, dopominał o głaskanie, przytulał i mruczał, mruczał, mruczał... I jeszcze będzie mu wskakiwał na kolana i tam spał.
Jeśli masz dla niego kawałek ciepłego kąta i miejsce w swoim sercu, to on ofiaruje Ci na zawsze swoje towarzystwo.

14. Niuniek - w poprzednim wcieleniu musiał być psem...
Obrazek
Niuniek kocha jak pies, jest wierny jak pies i oczywiście nie może żyć bez człowieka. Bo człowiek dla Niuńka jest najważniejszy, najcudowniejszy. Bo przy człowieku trzeba być i czuwać trzeba przy nim i mruczeć mu do ucha kocie opowieści, tak by nie czuł się samotny.
Niuniek jest około 3-letnim kocurkiem, całkowicie zapatrzonym w człowieka. Jest bardzo kontaktowy, lubi się przymilać, potrafi być opiekuńczy w stosunku do innych kotów. Słowem: kot IDEAŁ!
Kocurek szuka domku, w którym będzie mógł w pełni okazać człowiekowi całą swoją uwagę. Jest bardzo grzeczny, w domu zachowuje czystość. Niuniek ma jedno oczko łzawiące - prawdopodobnie jest to uszkodzony kanalik łzowy (pozostałość po kocim katarze), co nie odbiera mu uroku i nie przeszkadza w codziennym funkcjonowaniu.
Niuniek jest wykastrowany.

15. Rademenez - nieodgadniony obserwator...
Obrazek
Rademenez tajemniczy i uwodzicielski, piękny i niezależny szuka odpowiedniego domu, który będzie go podziwiał.
To kot wybitnie dla konesera, który rozumie dosłownie słowo "niezależność".
Nieodgadniony obserwator otoczenia,który nie wdaje się w konflikty.
Rademenez ma 3 lata jest odrobaczony, wykastrowany, wzorowo korzysta z kuwety.
Ostatnio edytowano Wto paź 01, 2013 11:59 przez Patmol, łącznie edytowano 9 razy

Patmol

Post » Wto kwi 09, 2013 6:24 Re: Pinokio - pomagamy pieskowi Kruczkowi/ proszę nie pi

Koty, które czekają na opisy/foty:

16. Klara- moze 2 lata(?). Wysterylizowana, bardzo grzeczna, czysta, kochana kicia. Nie lubi brania na rece. Poza tym nie ma do czego sie przyczepic. Pilnuje sie wlasnego podworka, na noc zawsze wraca do domu. W ogole wiecej mieszka w domu niz na podworku. Kiedy ma mozliwosc wyjscia załatwia sie na zewnatrz, a kiedy okno zamkniete, zrobi grzecznie do kuwety.

17.Pola, mlodziutka, gora 2 lata. Wysterylizowana, czysta, spokojna bardzo. Trzyma sie na uboczu od kotow, taka samotnica troche. Nic jej nie trzeba, sucha karma, troszeczke mieska i juz pelnia szczescia. I najlepiej pospac. Wychodzi, ale nie na dlugo. Posiedzi na slupku, popatrzy co slychac i wraca do domu.

18.Mizia – trójkolorowa księżniczka nie dla każdego...
Historia Mizi, to jak bajka o ‘Brzydkim Kaczątku’, które przeganiane i wyśmiewane, pewnego dnia okazało się pięknym łabędziem. I tak było z małą Mizi, która została znaleziona brudna i płacząca. Zaniedbane kocie dziecko wyrosło na piękną trójkolorową kocią księżniczką, o tajemniczym spojrzeniu.
Mizia jest aktywną kotką. Uwielbia wszelkie zabawy, jest ciekawa świata, mądra i niezależna. Ale potrafi się także przytulić, ‘pogadać’, dać całusa.
Koteczka szuka odpowiedzialnego domu, najchętniej z możliwością wychodzenia, który zadba o kocią księżniczkę i zapewni jej codzienną dawkę aktywności.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

19. Panda – miś panda? Nie, kotek Panda...
Dostałem imię Panda, bo że niby taki trochę podobny do pandy jestem. A ja tylko taką śmieszną grzywkę mam, która zachodzi mi na oczko. Ale Panda może być i właściwie to mi się podoba to moje imię i cieszę się, że jakieś mam. Bo kiedyś nie miałem żadnego imienia i domu też nie miałem i w brzuszku pusto było. A teraz mam dach nad głową i towarzystwo mam i miseczka pełna na mnie czeka. Ale marzę o takim prawdziwym domku, tylko dla mnie, gdzie będę najważniejszy. Może być z innym równie fajnym kotem. Ten dom, znaczy się może być. Bo ja lubię towarzystwo i dobrą zabawę lubię i grzeczny jestem.
To co, mogę się do Ciebie wprowadzić?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

20. Buba - kotka mloda okolo 2 lata, wysterylizowana. Jest bardzo miła, mądra, czysta. Moze byc kotem wychodzacym. Przynosi do domu myszy, łowna bardzo.

21. Czarna

22. Aga

23. Stara

24. Idzia

25. Felek

Goście z Wólki Zaleskiej:
26. Gruba
27. Myszka
28. Mandaryna
29. Kret
30. Spryciarz
Ostatnio edytowano Pon paź 14, 2013 11:56 przez Patmol, łącznie edytowano 7 razy

Patmol

sylwia1982 pisze:
pinokio_ pisze:Okropnie sie dzisiaj czuje psychicznie. . .chodzi o te dwie kotki, czarną i tri z Augustowo. Sylwia ma odwiezc je z lecznicy do tej strasznej zimnej chaty. Osobiscie juz bym wolała zeby tam byla jakas stodoła, czy chlewy i duzo słomy jak to u innych na wsi. Mysle, ze miałyby wieksze szanse. Przyjda zawieje, mroz i kto wie czy w ogole rodzina nie zamknie tej chaty. Dom jest bardzo zaniedbany, ale jeszcze solidny i na pewno planuja go sprzedac. Jest tam kawał ziemi za domem i miejmy tylko nadzieje, ze predko nikty tego nie kupi. A te koty takie biedne. Jeszcze teraz to ja, to Sylwia mozemy podrzucic jedzenia, ale zima ja nie jezdze tak czesto do miasta jak teraz. Zreszta wody nie bedzie jak im dac, bo piorunem zamarznie wiec i suchego nie ma co zostawiac.
Oj, no tak po prostu sobie glosno mysle i nie wiem co zrobic.

kotki złapane na sterylki:
Obrazek Obrazek

wczoraj byłam we wsi Augustowo i zrobiłam zdjęcia kotom, z trzech kocurów, które tam zostały były tylko 2, z duszą na ramieniu weszłam do chałupy i myślałam, że zakończę swój żywot (i może pinokio_ po kilku dniach by mnie tam znalazła :roll: ) w tej chałupie, bo smród tam jest nieziemski, nawet koty wolą chować się po krzakach niż siedzieć w chałupie

koty są póki co zadbane, ale w mało chodliwych kolorach :|i co się z nimi stanie w zimą, strach pomyśleć

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto paź 01, 2013 11:58 przez Patmol, łącznie edytowano 4 razy

Patmol

Post » Wto kwi 09, 2013 6:25 Re: Pinokio - pomagamy pieskowi Kruczkowi/ proszę nie pi

Kocurki z Augustowa:

Obrazek Obrazek

w oddali po lewej widać biało-czarnego kocura:
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto paź 01, 2013 11:59 przez Patmol, łącznie edytowano 3 razy

Patmol

Post » Wto kwi 09, 2013 6:25 Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrzebne

Koty, które już znalazły nowy dom (spis obejmuje tylko część kotów - pomysł na ich spisanie pojawił się dopiero we wrześniu 2013, ściągnęłam więc część kotów z albumów na FB. A to i tak nie wszystkie, bo nie wszystkie Pinokio ma czas nam pokazać):
1. Maciuś - pojechał do nowego domu w lutym.
Obrazek

2. Frytka - w nowym domu od marca.
Obrazek

3. Gandzia - u siebie również od marca.
Obrazek

4. Mimi - od marca w DS.
Obrazek

5. Pucia - w nowym domu od maja. Było ciężko, bo Pucia jest dosyć nieśmiałą, wycofaną koteczką, ale nowi Państwo przeczekali jej czas nieśmiałości ;)
Obrazek

6. Salem pojechał do Warszawy 3.09.
Obrazek

7. Gepcia od 3.09 w nowym domu!
Obrazek

8. Goja - W Warszawie od 3.09.
Obrazek

9 i 10. Lili i Luna - od Pinokio pojechały do DT u Magedy, a stamtąd 14.09 do nowego, wspólnego domu :)
Obrazek

11. Goldi - 21.09.2013 pojechała do nowego domu, zamieszkała w Białymstoku.
Obrazek

12. Piasek 21.09.2013 pojechał do nowego domu w Białymstoku - a jego państwo po jednym dniu zdecydowali się też na adopcję Nutki :)
Obrazek

13. Nutka 22.09.2013 pojechała do nowego domu do Białegostoku, zamieszkała ze swoim bratem Piaskiem.
Obrazek

14. Marcinek - 28.09.2013 pojechał do nowego domu w Białymstoku.
Obrazek

15. Biało-szaro-czarna dziewczynka z Augustowa, która była na DT u Czarnulka21 - pojechała do nowego domu 28.09.
Obrazek

16. Kotka ze wsi Augustowo - została złapana na sterylizację, udało jej się znaleźć dom w Bielsku Podlaskim i nie musiała wracać do opuszczonego domu. Pojechała do domu 30.09
Obrazek

17. Maciuś – 12.10.2013 zamieszkał w Białymstoku u Dużej z małym synkiem :)
Obrazek

18. Basia, Basieńka... - 14.10 pojechała do nowego domu do Warszawy, zamieszkała z małą kicią Anastazją.
Obrazek

19. Bazyl – 14.10 zamieszkał w Zabłudowie. Dzięki Magedzie, która była jego DT :1luvu:
Obrazek

20. Misia - 28.10 pojechała do nowego domu, zamieszkała w Białymstoku.
Obrazek

21. Iwonka - 9.11 pojechała do zarezerwowanego domku :)

22. Gunia - pojechała do nowego domu 20.11
Obrazek

23. Franek - w nowym domu od 20.11
Obrazek

24. Piracik - zostaje na stałe u Magedy, zrobili mu bożonarodzeniowy prezent :)
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie gru 22, 2013 18:24 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 11 razy

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto kwi 09, 2013 6:52 Re: Pinokio - koty do adopcji i pomagamy pieskowi Kruczkowi

mnie się wydaje, że gdzieś widziałam zdjecia Kruczka ...

napiszcie jak on wygląda -a ja wstawię zamiast zdjęć na razie jego opis
mały? jaki mały? sięga grzbietem do łydki? a głową gdzie sięga?

czarny? bardzo kudłaty?trzeba czesać? lubi czesanie?

długi? ile ma cm długości?
ile ma cm wysokość do grzbietu?

jaki ogon? długi? krótki? do góry? zakręcony?

umie chodzić na smyczy?ciągnie?
zna jakieś polecenia?

trzeba mu obcinać pazury?

gruby? chudy? ile waży?(orientacyjnie)

niszczy/nie niszczy w mieszkaniu?
zdarza mu sie nasikać/ nie zdarza?
sygnalizuje że chce wyjść? jak? jak często musi wychodzić?

Patmol

Post » Wto kwi 09, 2013 7:05 Re: Pinokio - koty do adopcji i pomagamy pieskowi Kruczkowi

Witam sie pieknie i bardzo dziekuje Patmol za watek. Jestes naszą "mamusią", pilnujesz wszystkiego.

:ok: :ok: :ok: :kotek:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Wto kwi 09, 2013 7:27 Re: Pinokio - koty do adopcji i pomagamy pieskowi Kruczkowi

znalazłam
Kruczek
Obrazek

Patmol

Post » Wto kwi 09, 2013 8:26 Re: Pinokio - koty do adopcji i pomagamy pieskowi Kruczkowi

ObrazekObrazek
tego kawalera nie trzeba Irenie przedstawiać :wink:
życzymy Ci z Borysem dużo zdrowia i szybkiego powrotu ze szpitala :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Wto kwi 09, 2013 8:28 Re: Pinokio - koty do adopcji i pomagamy pieskowi Kruczkowi

Dzień dobry!

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto kwi 09, 2013 9:03 Re: Pinokio - koty do adopcji i pomagamy pieskowi Kruczkowi

ale cudny
Obrazek

Patmol

Post » Wto kwi 09, 2013 9:04 Re: Pinokio - koty do adopcji i pomagamy pieskowi Kruczkowi

Patmol no takie kocisko wyrosło z Franusia :wink:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

[następna]