W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 20, 2013 10:24 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Wszystkie moje koty przyleciały patrzeć co się dzieje :D

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

Post » Śro lut 20, 2013 10:33 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

wiolka06 pisze:Wszystkie moje koty przyleciały patrzeć co się dzieje :D

Hehehe, wyobrażam sobie :)
A moje dziś spoko, jakby nigdy nic :) ale film oglądam dziś bez dźwięku, może potem puszczę Maniowi, może mu się wstyd zrobi za tę noc :lol:

Moje dziecko przetłumaczyło Maniusia... "wyperniczaj stąd, maupo jedna..., wypierniczaj mówię ci... "
To by nawet pasowało :lol:
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Śro lut 20, 2013 11:17 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

:ryk: :ryk: :ryk: I moje też siedziały i nagle jak by w nich piorun trzasnął ,poleciały szukać z kąt to dochodzi no cyrk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale super to ujęlaś !!!! Maniuś wyraznie jej mówił ....daj mi spokój!!! nie chce sie bawić ...a Tigra miała ochote na cos więcej ,np na mały pocałunek nosek w nosek !!!!
A jaka Tigra ma śliczną mordeczke ,juz wyraznie jest wyluzowana . A Maniek może posikiwać bo jest po prostu zazdrosny !!!tez tak może być. Moje bardzo lubią zapach domestosa , jak myję wc to cała trójka siedzi przy mnie i wciąga nosem zapach. :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Śro lut 20, 2013 14:16 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Przyszedł ten termometr... i tak jak pięknie mierzy naszą temperaturę na czole (wszystko się zgadza) i mierzy temperaturę otoczenia też prawidłowo.
Tak u kotów dziwnie i raczej nie zmierzy dokładnie... miszmasz...
- w trybie temperatura ciała - dla ludzi (laserek - czerwoną kropkę, kieruję we wnętrze ucha kota)
Lusia - 35,7 C
Maniek - 36,5 C
Tigra - 35 C
- w trybie temperatura przedmiotu (laserek - czerwoną kropkę, kieruję pod :twisted: ogon)
Lusia -30,4 C
Maniek - 34,2 C
Tigra - 31,9 C

Zapisałam to sobie więc mam odniesienie, wychodząc z założenia, że koty obecnie są zdrowe.
Normalna temperatura u kota to 38-39C. Wiec moje pomiary są... hmmm... psu na budę...
Jednak Maniek ma najwyższą z nich :roll:. Może on jednak posikuje z innego powodu niż stres - zazdrość :?: :roll:
Ostatnio edytowano Śro lut 20, 2013 23:03 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 1 raz

ManfredkotTusi

Post » Śro lut 20, 2013 21:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Hej Tusia co to za termometr :?: Nie musiałabym w tyłek w te obolałe jelita wciskać :( Jest link i czy to drogie?
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro lut 20, 2013 22:33 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tutaj jest tańszy http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=30 ... rule_id=72
a ja mam taki http://www.ceneo.pl/12378332allegro (ja dałam 130 zł)
Jednak kotu precyzyjnie jak widać nie zmierzysz a jedynie będzie odniesienie czy temp. w normie, niższa czy wyższa niż normalnie. Może by trzeba skalibrować czyli zmierzyć kotu normalnie, zwykłym termometrem w "śmierdzącej dziurce" i zobaczyć ile stopni trzeba dodać do wyniku elektronicznego np. celując tym moim na ucho kota, aby wyszło tak samo.
Gdzie celować u kota, gdzie on ma tę temperaturę najbardziej :?: :) Ucho, odbyt (na zewnątrz), pacha, brzuch, nos :?: :roll:

ManfredkotTusi

Post » Śro lut 20, 2013 22:48 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tusia super,ale cena :( nie mogę kupić,a Bejbi by bardzo pomógł.Ona ma ciągle przekrwiony tyłek :(
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 20, 2013 22:51 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Tutaj jest tańszy http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=30 ... rule_id=72
a ja mam taki http://www.ceneo.pl/12378332allegro (ja dałam 130 zł)
Jednak kotu precyzyjnie jak widać nie zmierzysz a jedynie będzie odniesienie czy temp. w normie, niższa czy wyższa niż normalnie. Może by trzeba skalibrować czyli zmierzyć kotu normalnie, zwykłym termometrem w "śmierdzącej dziurce" i zobaczyć ile stopni trzeba dodać do wyniku elektronicznego np. celując tym moim na ucho kota, aby wyszło tak samo.
Gdzie celować u kota, gdzie on ma tę temperaturę najbardziej :?: :) Ucho, odbyt (na zewnątrz), pacha, brzuch, nos :?: :roll:

W śmierdzącej dziurce jest najbardziej wynik temperatury dokładny.Piszą że kot ma niższą temperaturę w uchu lecz u ludzi przy tych do ucha to odejmuje się 5 kresek.Mama mi dawno kupiła za 199 zł. do ucha i jest bardzo dobry lecz przystosowany do naszych uszu.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 20, 2013 22:53 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ja kupiłam ze względu na chorowite dziecko, to wydatek na lata. Teraz mamy od niemowlęctwa taki do ucha ale w tym do ucha trzeba kupować takie specjalne kapturki, wkładać taki dzynks do ucha i mierzy i mnie to już zmęczyło. Poza tym we śnie jak mierzę to budzi dziecko bo dotyk i dźwięk. Ten jest super.
Edit
O widzę, że znasz sprawę kapturków bo masz taki sam :wink:

ManfredkotTusi

Post » Śro lut 20, 2013 23:16 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Ja kupiłam ze względu na chorowite dziecko, to wydatek na lata. Teraz mamy od niemowlęctwa taki do ucha ale w tym do ucha trzeba kupować takie specjalne kapturki, wkładać taki dzynks do ucha i mierzy i mnie to już zmęczyło. Poza tym we śnie jak mierzę to budzi dziecko bo dotyk i dźwięk. Ten jest super.
Edit
O widzę, że znasz sprawę kapturków bo masz taki sam :wink:

Tak kapturki się wypaczają i wtedy nie chce dobrze się zmierzyć temperatura.Mam jeszcze kilka z kompletu bo używam żadko razem z TŻ-em,ale on ma swój oczywiście kapturek :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lut 21, 2013 14:34 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Rzeczywiście już trochę popisałyście, ale przeczytałam wątek od początku do końca! (w pracy dzisiaj nudy.... :D)
Nawiązując do rozmowy z kotem po rosyjsku: Wasia też od razu reagował na rosyjski... na polski średnio, ale już przychodzi na "chodź" :wink:
Pozdrawiamy "siostrzyczkę"!
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw lut 21, 2013 14:36 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

:D Czeeeeść :P
Tigra też już coraz więcej rozumie po naszemu :)

ManfredkotTusi

Post » Czw lut 21, 2013 17:12 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

I kto teraz powie że koty nie rozumieją słów :D nawet po rusku.Normalnie uczą się to szok :D
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lut 21, 2013 18:24 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

:)
Toć to kropka w kropkę moja Tigra :D :arrow: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 2392_n.jpg

FB :arrow: https://www.facebook.com/cavvy.pet.phot ... ref=stream

Obrazek Tigra-> Obrazek

No sama bym nie odróżniła :oops: Tigra ma więcej rudości na łapkach ale to też może być wina zdjęć.

ManfredkotTusi

Post » Czw lut 21, 2013 18:45 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Bardzo podobne,ale tamta na bank nie jest szylkretką tylko tygrysio pręgowana :) A paluszki Tigry są super w te plamki :D
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]