Fundacja Pod Jednym Dachem - gdzie te kocie Domy?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 31, 2012 19:03 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Szczęśliwego Nowego Roku 2013!

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro sty 09, 2013 19:49 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Karmelek pojechał do domu! : :mrgreen: :piwa:

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Śro sty 09, 2013 20:18 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Gratulacje dla Karmelka i jego Domku :!: :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob sty 12, 2013 20:38 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

A dzisiaj z kolei do grona PaJDotków dołączyły Bifur i Bombur, dwa młodziutkie kocurki, które wcześniej znalazla i którymi opiekowała się afiain. Przyjęliśmy je z Njordem pod swoją opiekę tymczasową - bo u nas w miarę pusto, bo chcieliśmy pomóc i... za namową... PaJDotka Malcolma, który, od paru tygodni u nas w Krakowie, domagał sie wyraźnie większego towarzystwa :mrgreen: .

Malcolm na razie jest tak przejęty po tym, jak spotkał u nas Aifain, że siedzi pod fotelem, natomiast bracia B. szaleją w najlepsze po całym mieszkaniu :-).
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Sob sty 12, 2013 21:17 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Nie chcieliśmy przestraszyć Malcolm :oops:
Mamy nadzieje że szybko zaprzyjaźni się z burskami i wyjdzie za fotela.
Piękne imiona Bifur i Bombur :ok:
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Pon sty 14, 2013 9:15 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Bifur i Bombur mają już też nieoficjalne pseudonimy na potrzeby domu tymczasowego: Biforek i Afterek ;-).

Sprawują się dobrze, Malcolm pozbierał się po "traumie" związanej z odwiedzinami (afiain, on po prostu tak ma - taki histeryczny charakterek, choć ogólnie to przesłodki koci miś jest), Malce zaliczyły pojedynczą wpadkę kuwetkową, ale szybko załapały co u nas, gdzie i jak. Wyczaiły już też najwygodniejsze fotele ;-).

Mam nadzieję, że nie zdążą się nam szybko "chować", tylko szybciutko znajdą swojego Człowieka

Zdjecia może już wieczorem :kotek:

luelka

Post » Sob sty 19, 2013 1:06 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Witajcie. Jak się ma Loa? Nie mam o niej żadnych wieści...
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon sty 21, 2013 0:17 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

mam pytanie do osób poruszających się na trasie Kraków - Bielsko-Biała: według informacji od kolegi, który tamtędy czasem przejeżdża, w okolicach Kalwarii przy parkingu (na mapkach widać - ja kompletnie nie znam okolicy) bywa stadko kotów - ostatnio chyba 4 lub 5, dziś tylko 2. Jak przejeżdża to je dokarmia i nie są to dzikie dzikusy, bo na jedzonko przychodzą. Kojarzy ktoś takie stado albo miejsce? Nie wiem za bardzo co w takiej sytuacji robić.. Mróz taki teraz, nie wiem gdzie one nocują.. Może to wychodzące czyjeś (chociaż to chyba nie jest zbyt zaludnione miejsce)? Budkę im jakąś sklecić? Łapać kastrować? Poradźcie proszę..

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

zytta

Od: Pon mar 07, 2011 11:28

Post » Pon sty 21, 2013 23:22 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Ja tylko króciutko chciałabym napisać trochę wieści z "kocieg frontu": odwiedziłam w weekend słodką czarną Kalipso w jej nowym Domu, kicia promienieje, wreszcie ilość opiekunów i kocich obiektów opieki osiągnęła upragnione przez nią proporcje :mrgreen: . Strasznie się cieszę z tej adopcji – w końcu oddałam najgrzeczniejszego kota, jakiego w życiu miałam pod swoją opieką :1luvu: .

W tym tygodniu jeszcze trudniej mi się godzi sprawy fundacyjne z zawodowymi - ale być może szykują się nam dwie kolejne adopcje. Aż boję się coś pisać, żeby nie zapeszyć!
:ok: :ok: :ok:

luelka

Post » Wto sty 22, 2013 10:44 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Wow, Kalipso ma dom :dance2: .

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto sty 22, 2013 12:22 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Ja niestety nie mam dobrych wiadomości - dzisiaj rano po krótkiej, ale poważnej chorobie (prawdopodobnie FIP) - odeszła Rakija :(

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Wto sty 22, 2013 12:30 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

zytta pisze:mam pytanie do osób poruszających się na trasie Kraków - Bielsko-Biała: według informacji od kolegi, który tamtędy czasem przejeżdża, w okolicach Kalwarii przy parkingu (na mapkach widać - ja kompletnie nie znam okolicy) bywa stadko kotów - ostatnio chyba 4 lub 5, dziś tylko 2. Jak przejeżdża to je dokarmia i nie są to dzikie dzikusy, bo na jedzonko przychodzą. Kojarzy ktoś takie stado albo miejsce? Nie wiem za bardzo co w takiej sytuacji robić.. Mróz taki teraz, nie wiem gdzie one nocują.. Może to wychodzące czyjeś (chociaż to chyba nie jest zbyt zaludnione miejsce)? Budkę im jakąś sklecić? Łapać kastrować? Poradźcie proszę..

Obrazek Obrazek Obrazek

Może warto założyć nowy wątek dla nich? Radzić trudno, jak się nie zna sytuacji, ale jedno jest pewne: kastrować!
My nie mamy wolontariuszy w Kalwarii, mapka niewiele więc (przynajmniej mi) mówi. Trzeba by znaleźć kogoś, kto mieszka w tej okolicy lub zaangażować w łapanie kolegę.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto sty 22, 2013 15:04 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

grzanka.ch pisze:Ja niestety nie mam dobrych wiadomości - dzisiaj rano po krótkiej, ale poważnej chorobie (prawdopodobnie FIP) - odeszła Rakija :(

Bardzo współczuję :(
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw sty 24, 2013 11:47 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Bardzo mi przykro z tego powodu :cry:
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Czw sty 24, 2013 21:04 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Współczuję :(

A za udane adopcje trzymam kciuki

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

[poprzednia][następna]