Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marlena pisze:Witam,
Szukam nowego dobrego domu dla 5,5-letniej kotki rasy turecki van - cała biała oprócz kilku rudych plamek na głowie i rudego ogona. Kicia jest już wysterylizowana, zaszczepiona itp. Oddam kotkę za darmo, ale tylko jako domowego kotka i najchętniej do domu gdzie już jest jakiś kot, w Krakowie lub Poznaniu albo gdzieś w okolicach tych dwóch miast.
Kotka wróciła do mnie od właściciela, który niestety zmarł w tym roku. Tefenni była kotem hodowlano-wystawowym, ale teraz myślę, że należy jej się zasłużona emerytura w spokoju.
Najlepiej kontaktować się ze mną mailowo marlena17nowaczyk@gmail.com
Zrobiłam dziś zdjęcia Tefika![]()
Tak wygląda w ulubionym koszyczku
A tak na kanapie
A tutaj wąsy z bliska
Stach pisze:WItam.Wczoraj poadałem tę informację na FAcebooku...
Kocurek jest bezdomny, prawdopodobnie został wyrzucony z samochodu. Błąka się po Hajnówce, przypadkowo trafiłem na miejsce, gdzie ostatnio koczuje i zacząłem go dokarmiać. Wiadomo, jest zima, więc ma głodno i chłodno....Kolor biszkoptowo- rudy albo rudo-biszkoptowy, płeć niedookreślona. Rodowodu przy sobie nie miał, ale wygląda w stu procentach na kota perskiego, bez cienia wątpliwości. Kocur prześliczny, nieco nieufny, lecz na rękach cichutko mruczy... Wygląd majestatyczny, sierść niestety zaniedbana. Wziąłbym go bez wahania do domu , ale mamy już 4 koty oraz psa, które przebywają w mieszkaniu i trochę ze sobą walczą.... Proszę o pomoc w znalezieniu kocurowi odpowiedzialnych i troskliwych właścicieli!
Jutro spróbuję zrobić kotu zdjęcia....
To koteczka,nie wygląda na starą.....
LAsi się do mnie,nie jest więc dzika....Z futra utworzył sie pancerz,który wymaga ostrzyżenia....
Oto link do FB:
http://www.facebook.com/events/207110972758936/
Pozdrawiam!S.W.
P.S. Kot znajduje się w HAjnówce,w woj.podlaskim....
andrzej780 pisze:Bezdomny pers Hajnówka, Białystok, woj.podlaskie
viewtopic.php?f=13&t=149324Stach pisze:WItam.Wczoraj poadałem tę informację na FAcebooku...
Kocurek jest bezdomny, prawdopodobnie został wyrzucony z samochodu. Błąka się po Hajnówce, przypadkowo trafiłem na miejsce, gdzie ostatnio koczuje i zacząłem go dokarmiać. Wiadomo, jest zima, więc ma głodno i chłodno....Kolor biszkoptowo- rudy albo rudo-biszkoptowy, płeć niedookreślona. Rodowodu przy sobie nie miał, ale wygląda w stu procentach na kota perskiego, bez cienia wątpliwości. Kocur prześliczny, nieco nieufny, lecz na rękach cichutko mruczy... Wygląd majestatyczny, sierść niestety zaniedbana. Wziąłbym go bez wahania do domu , ale mamy już 4 koty oraz psa, które przebywają w mieszkaniu i trochę ze sobą walczą.... Proszę o pomoc w znalezieniu kocurowi odpowiedzialnych i troskliwych właścicieli!
Jutro spróbuję zrobić kotu zdjęcia....
To koteczka,nie wygląda na starą.....
LAsi się do mnie,nie jest więc dzika....Z futra utworzył sie pancerz,który wymaga ostrzyżenia....
Oto link do FB:
http://www.facebook.com/events/207110972758936/
Pozdrawiam!S.W.
P.S. Kot znajduje się w HAjnówce,w woj.podlaskim....
kotkins pisze:Andrzeju, ten pers jest rezydentem.Nie istnieje dom do ktorego by czarnego oddali.I dobrze...kiedy DT staje się DS najczęściej to udany scenariusz:)).
Aczkolwiek desperaci mogą stawać w szranki i o czarnego walczyć!
Edzina pisze:Dlatego oddam do wyjątkowego domu, kto pokocha go takim jakim jest. Bezwarunkowo. Jak my.
kordonia pisze:Dziś zakładam wątek dla dwóch kotków w pilnej potrzebie.
Kotki należą do mojej znajomej, której niestety zmieniła się diamentralnie sytuacja życiowa.
Nie może kotów zabrać do mieszkania, w którym mieszka, z wielu powodów, kocurki zostały z jej byłym tż-tem, ale to opcja mocno tymczasowo, z każdym dniem ich los wisi na włosku coraz bardziej.
Przekleję oryginalny tekst znajomej:
"DWA PIĘKNE KOTY SZUKAJĄ WSPÓLNEGO DOMU!
Obydwa wychowywały się razem, mają aktualne książeczki zdrowia, nadają się wyłącznie do mieszkania w domu bez możliwości wychodzenia na zewnątrz, pięknie załatwiają się do kuwety. Czarny "Synek" ma około 3 lat, jest kastratem, nie radzi sobie bez kontaktu z człowiekiem, z którym najchętniej spałby i nie odstępował na krok, długowłosy "Jasiek" ma około 1,5 roku, jest bardziej nieufny choć po dłuższym kontakcie przełamuje się!
Szukam dla nich odpowiedzialnego, kochającego domu. Domu, w którym będą czuły się bezpiecznie. Wraz z kotami oddam kuwetę, zabawki, transporter, legowisko i wszystko, co do nich należy, wyłącznie z całym moim sercem, które do nich należy. Proszę tylko o przemyślane telefony, czy wiadomości.
Kotki mają książeczki zdrowia, są zaszczepione i wykastrowane. Korzystają z kuwety."
Kotki są w Elblągu, ale mile widziani będą chętni z całej Polski.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 41 gości