FUNDACJA ZNAJDKI- kociaki, kotki i kocurki do adopcji

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 13, 2012 19:17 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

kurde no - Kraków to takie niby wielkie miasto :cry:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon paź 15, 2012 14:25 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

Widać, że kamari chora, bo na wąteczku ucichło :(
Ale Marysia niebawem i wątek się ożywi :)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pon paź 15, 2012 14:28 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

mój bazarek też szału nie ma
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pon paź 15, 2012 14:50 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

Hop. :)

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto paź 16, 2012 7:25 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

piecuchy dwa
Obrazek

Filon/Rico jest cudownym kociakiem, do ludzi super przymilak, śpi z nami w łóżku, mruczy. Psy wrażenia już na nim nie robią, dzieci też bardzo lubi. Czemu nikt nie pyta o niego? Bo pospolity pingwinek? Charakter za to ma wspaniały.

paula82

Od: Pt kwi 23, 2010 10:56

Post » Wto paź 16, 2012 20:53 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

Jest rzeczywiście śliczny. Może ma mało ogłoszeń.
U Joli są dwa pingwinki, tylko starsze. Maja wspaniałe charaktery i też nikt się nimi nie interesuje. Strasznie mi ich żal, bo już tyle czasu czekają :(

EVA2406

Post » Śro paź 17, 2012 22:46 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

Jest nowy problem. Jola musi odebrać Bartusia z lecznicy i nie ma go gdzie umieścić :(
Kto może pomóc? Potrzebny DT na cito :!:
Przypomnę, że Bartuś jest po złamaniu szczęki i miał niewładną jedną łapkę, ale po tym jak dostaje Nivalin odzyskuje czucie w tej łapce.
Poza ty bardzo potrzebne wsparcie finansowe, bo Jola ma duże długi w lecznicach. Nivalin, to też duży wydatek :(

EVA2406

Post » Wto paź 23, 2012 21:31 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

Bartuś nadal w lecznicy..............:(
Pomocy :!: :!: :!:

EVA2406

Post » Śro paź 24, 2012 23:55 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

Chyba już sama tu zostałam :(

W przytulisku znowu dużo się dzieje...zacznę od dobrej wiadomości - najprawdopodobniej Tola zamieszka w Warszawie ale narazie cicho sza nie zapeszamy

Z kociaków trzeba zabrać z kliniki Bartusia - jest wesołym normalnie funkcjonującym koteczkiem, lecz póki co musi brać Nivalin - może ktoś by wziął Bartusia na DT?docelowo szukamy mu wspaniałego domku - Bartuś potrzebuje specjalnej opieki o co ciężko będzie w przytulisku - a to taki śliczny kociak!

W znajdkowej kociarni jest jeszcze 5 kiciusiów do adopcji - oraz Filonek - wszyscy chętnie poszli by grzać tyłeczki na zimę do swoich DS

Dropi - ma kontuzję nogi, p. Jola jeździ z nim na zastrzyki ale nadal łapkę unosi do góry - jeśli jeszcze przez kilka dni mu nie przejdzie - konieczne będzie wykonanie prześwietlenia

Pralinka również kuleje - koniecze będzie chyba zabranie jej do Kliniki.

Gapcia - w dalszym ciągu ma skórne problemy - cały czas wymaga leczenia ( kosztownego...)

Iwan - skończyly się jego zebrane fundusze a ciągle potrzebne nowe....

Neptun oraz Tolek - mogą spożywać tylko i wyłącznie karmę HILLS GASTRO INTESTINAL I/D - niestety jest bardzo kosztowna - Neptunek dodatkowo cały czas przyjmuje lek o nazwie KREON

Tolek mógłby pojechać do DT gdyby tylko ktoś zechciał się nim zaopiekować - nie jest kłopotliwym psiakiem, jest bardzo spokojnym i opanowanym młodzieńcem -

Franka - nadal jest w klinice - nadal nie wiadomo czy będzie chodziła - trzeba zasiegnąć porady wg. mnie nie tylko u jednego neurologa ale conajmniej kilku - uszkodzenie kręgosłupa u zwierząt jest tak samo ciężkie do " prowadzenia" jak i u ludzi - czasem jeden lekarz złą diagnozą może skazać człowieka na wózek - a drugi odnajdzie rozwiązanie, zaleci prawidlową rehabilitację dając nadzieję i szansę na normalne życie.

Edyp - niewidomy psiak caly czas w przytulisku - jeśli uda się zrobić ładniejsze zdjęcia napewno wstawię

Sasza również nadal w przytulisku - powoli się odnajduje w nowym środowisku

Z Domu tymczasowego przyjechała do p. Joli - BEZA - młoda, około 2-2,5 sunia - szczeniak - nietuzinkowa uroda - lekko nakrapiana sierść nic tylko kochać!!!
Obrazek

Obrazek

EVA2406

Post » Czw paź 25, 2012 15:39 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

W Radzyminie jest karmiąca kotka, która straciła dzieci :cry: Może jakieś kociaki szukają mamki?

paros

Od: Śro maja 17, 2006 12:35

Post » Czw paź 25, 2012 18:07 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

Paros, ogłoś to proszę,w nowym temacie!

beata1973

Od: Czw gru 08, 2011 8:24

Post » Pt paź 26, 2012 6:24 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

paros pisze:W Radzyminie jest karmiąca kotka, która straciła dzieci :cry: Może jakieś kociaki szukają mamki?

W Łodzi trzy maleństwa, ale brak transportu :( Paros czy możesz mi wysłać nr tel na Pw, będę szukać mozliwości transportu. Maluchy 2 i pół tygodniowe.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pt paź 26, 2012 7:27 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

CoolCaty pisze:
paros pisze:W Radzyminie jest karmiąca kotka, która straciła dzieci :cry: Może jakieś kociaki szukają mamki?

W Łodzi trzy maleństwa, ale brak transportu :( Paros czy możesz mi wysłać nr tel na Pw, będę szukać mozliwości transportu. Maluchy 2 i pół tygodniowe.

wkleiłam ten post na dogo na wątku Znajdek

Karolek(ona)

Post » Pt paź 26, 2012 17:54 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

CoolCaty pisze:

zanim napisałam tę informację to przeszukałam podfora, bo nie wiedziałam gdzie napisać ale nie znalazłam odpowiedniego działu dlatego tu napisałam. Teraz mam trochę wyrzuty sumienia że nie znalazłam informacji o kociakach z Łodzi... :(

Właśnie dowiedziałam się, że niestety jest za późno, bo kotka rano dostała zastrzyki na spędzenie laktacji. :x

Kiedy przeczytałam PW, p. Jola z przytuliska znajdki próbowała skontaktować się z tą panią ale cały czas nikogo nie było w domu. Kotka urodziła martwe kociaki trzy dni temu. Kotka miała dużo pokarmu i dlatego pani pilnie szukała maluchów do karmienia. Wczoraj p. Jola była w Radzyminie i od znajomej dowiedziała się o kotce u jej sąsiadki. Bardzo mi przykro, że spóźniłyśmy się.

paros

Od: Śro maja 17, 2006 12:35

Post » Pt paź 26, 2012 21:07 Re: znajdki.pl ___Bartek - potrącony przez samochód

EVA2406 pisze:Jest nowy problem. Jola musi odebrać Bartusia z lecznicy i nie ma go gdzie umieścić :(
Kto może pomóc? Potrzebny DT na cito :!:
Przypomnę, że Bartuś jest po złamaniu szczęki i miał niewładną jedną łapkę, ale po tym jak dostaje Nivalin odzyskuje czucie w tej łapce.
Poza ty bardzo potrzebne wsparcie finansowe, bo Jola ma duże długi w lecznicach. Nivalin, to też duży wydatek :(

Bartek bardzo pilnie poszukuje dt/ds.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

[poprzednia][następna]