Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 12, 2012 21:53 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Udanego wypoczynku :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw wrz 13, 2012 6:31 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

HELP! Kotka oblana klejem z cementem :evil: , na Bielanach - nie daje się dotknąć karmicielce :( . Podejrzewam, że trzeba złapać w łapkę i podgolić w sedacji. Kto może pomóc? Karmicielka rozpacza :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw wrz 13, 2012 9:30 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Pomocy!!! W-wa Żoliborz. Matka z młodymi na parkingu. Proszę o pomoc dla nich. Od lipca szukam swojego zaginionego kotka (wątek tutaj: viewtopic.php?f=1&t=144218&p=9216913#p9216913). Przy okazji codziennych obchodów okolicy natknęłam się na parkingu pod moim oknem na matkę z dwoma kociakami. Kociaki mają 1,5 max. 2 miesiące
i są przecudnej urody. Matka też jest piękna i wygląda mi na kotka, który był kiedyś domowy. Codziennie je dokarmiam, ale chcę im bardziej pomóc. Boję się, że te maluchy mogą nie przetrwać nadchodzącej zimy. W piątek będę próbowała łapać swojego uciekiniera na klatki- łapki bo prawdopodobnie ukrywa się na tym samym parkingu. Jest szansa, że złapie się ta kicia. Nie mam żadnego doświadczenia w takich sytuacjach dlatego zwracam się o pomoc dla tej kotki i jej maluchów. Ja ich nie mogę wziąć do siebie bo mam w domu 3miesięczną kicię w trakcie szczepień. Może ktoś mógłby wziąć te kociaki na tymczas? I pytanie co zrobić z matką? Znajomej karmicielce skończyły się talony na bezpłatną sterylkę. Co robić? Chcę im pomóc :(...
Moja kocia ferajna: Sauron, Sheela i Arya :)...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Od: Wto lip 17, 2012 6:57

Post » Czw wrz 13, 2012 9:37 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Almare, największy problem jest z DT właśnie. Kicia jest po dwóch szczepieniach?

alix76

Post » Czw wrz 13, 2012 10:18 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Niestety dopiero po pierwszym. Była bardzo zarobaczona i doprowadzałam ją do porządku. Ja wiem, że jest problem z tymczasami i jest wiele takich kociaków, ale może ktoś się nad nimi zlituje? Wczoraj próbowałam zrobić jakieś zdjęcia, ale było za ciemno. Pytam po swoich znajomych, ale są niechętni :(...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw wrz 13, 2012 10:43 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Almare, a po 2 tyg. kwarantannie przejmiesz te kocięta na DT?

alix76

Post » Czw wrz 13, 2012 11:04 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

z fb:
Witam! W mieszkaniu prywatnym na Mickiewicza koło Pl. Wilsona jest do oddania drapak koci z dziuplą - stan b. dobry - oraz ok. 30 tacek z karmą Vom Feinstein filmy Animonda, której mój kot jakoś nie chce tykać. Jeśli chcielibyście to przechwycić, zapraszam na priv. pozdrawiam.

kto odbierze??

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw wrz 13, 2012 11:20 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Ja mogę w poniedziałek. Jeśli jest opcja zniesienia fantów komuś do samochodu, to odbiór jest możliwy również dziś/jutro.

alix76

Post » Czw wrz 13, 2012 11:25 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Alix, napisałam do Ciebie na priv.

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Pt wrz 14, 2012 14:00 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Znalazłam wpis z 4 września, pod wydarzeniem na FB. (wydarzenie wygasło dlatego chyba nie otrzymałam powiadomienia, nie ogarniam)
Uwaga. Poszukujemy kota. Do domu. Mamy już jednego, ale jest mu smutno.
Kota dwu, trzymiesięcznego, maść bez większego znaczenia. Musi być nauczony załatwiać się do kuwety i jeść najlepiej wszystko. Mieszkamy w Piasecznie, wiec w grę wchodzi tylko rejon Warszawy z tej strony. Proszę o informację na priv lub telefon: 503 030 444
Marek Guz
Odpisałam
Podjęłam decyzję o nie rozdzielaniu sióstr, ale jeśli nadal poszukuje Pan kociaka, to pozwolę sobie przekazać informację znajomym domom tymczasowym. Mam nadzieję że znajdzie Pan towarzysza dla swojego rezydenta.
Przekazuję zatem zainteresowanym. Pan z tego co wypatrzyłam, to koniarz, trener jeździectwa, więc może i jakieś stajenne by przytulił ;)

ZuzCat

Od: Pon sie 23, 2010 11:15

Post » Pt wrz 14, 2012 14:02 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

alix76 pisze:HELP! Kotka oblana klejem z cementem :evil: , na Bielanach - nie daje się dotknąć karmicielce :( . Podejrzewam, że trzeba złapać w łapkę i podgolić w sedacji. Kto może pomóc? Karmicielka rozpacza :(

Alix, coś się udało zadziałać?
Klatki nie mam, czasowo tez już nie ogarniam. :?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt wrz 14, 2012 14:14 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Agneska pisze:
alix76 pisze:HELP! Kotka oblana klejem z cementem :evil: , na Bielanach - nie daje się dotknąć karmicielce :( . Podejrzewam, że trzeba złapać w łapkę i podgolić w sedacji. Kto może pomóc? Karmicielka rozpacza :(

Alix, coś się udało zadziałać?
Klatki nie mam, czasowo tez już nie ogarniam. :?

Tak, przepraszam, nie wpisałam, że Aleb :1luvu: stanął na wysokości zadania i wczoraj wieczorem złapał kotkę. Dziś jest pewnie u weta, postaram się dowiedzieć szczegółów.
Ta kotka to mama Kropki i Łatki, moich dawnych tymczasek. Mieszka u Pani na balkonie, stołuje się po królewsku, tylko tam ocieplają budynek podlazła pod wiadro z jakimś syfem :(

alix76

Post » Pt wrz 14, 2012 15:06 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

ufff
no i właściwie to dobrze, że to w ramach wypadku przy pracy a nie ktoś życzliwy w okolicy :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt wrz 14, 2012 22:04 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

kotka z cementem juz pozbawiona tego milego dodatku. ladna tak w ogole.

potrzebuje FOTOGRAFA do zrobienie zdjec 1 kotce na Bielanach. Dosc pilne, kto moze pomoc???
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob wrz 15, 2012 19:06 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

szukamy osoby z Warszawy do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej na Saskiej Kępie, chodzi o kotkę Frytkę z tego wątku:

viewtopic.php?f=13&t=135752&start=930, o wizytę prosi Randa
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

[poprzednia][następna]