miaukotkowo, wszystkie kolory życia z kotami

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 06, 2012 20:00 miaukotkowo, wszystkie kolory życia z kotami

[b][/b]do tej pory było nas cztery: Buba, Coco, Mania i Bajka, ale nie...dużej było mało tych kolorów życia...to i przytargała do domu jeszcze jego: Olka
ja byłam pierwsza, jestem kotką brytyjską, mam prawie cztery lata i wbrew pozorom nie jestem w tym towarzystwie szefem Buba
Obrazek
By dinzooo

ja byłam druga,mam trzy lata, jestem kotką przygarniętą z miau, jestem głucha i zdaje się, że to ja jestem przywódcą tego bałaganu Coco
Obrazek
By dinzooo

ja jestem trzecia albo czwarta, dokładnie nie wiem bo przybyłam tu razem z Bajką, odebrano nas z pseudohodowli gdzie miałyśmy na potęgę rodzić kocięta, żyłyśmy w klatkach, nie wiedziałyśmy co to kochająca duża, mamy po trzy latka Mania
Obrazek
By dinzooo

Mania właściwie wszystko powiedziała, ja dodam, że jestem dzika, ale za to pokonałam lęk wysokości i żyję już normalnie a nie tylko w jednym pokoju Bajka
Obrazek
By dinzooo

a ja jestem ten najmłodszy, właśnie wczoraj dołączyłem do tej ferajny, mam na imię Olaf ale tu wołają na mnie Olek, jestem miziakiem, ale miziam się tylko z dużą bo ciotki mnie jeszcze nie lubią (ja ich też) Oluś
Obrazek
By dinzooo
Ostatnio edytowano Sob mar 09, 2013 12:19 przez dinzoo, łącznie edytowano 16 razy

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Pon sie 06, 2012 20:04 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

dojechaliśmy.....o 20.30 więc całkiem niedawno...Oluś był bardzo grzeczny w drodze
Obrazek
By dinzooo Obrazek
By dinzooo
tak wyglądało pierwsze wąchanie
Obrazek
By dinzooo
Oluś syczał i warczał, najbardziej nim zainteresowana jest oczywiście...Bajka :mrgreen:
ale jako pierwszą zobaczył Bubę
Obrazek
By dinzooo
nie wydawał się być zachwycony....teraz odpoczywa w zaciszu łazienki

dinzoo

Post » Pon sie 06, 2012 20:09 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

Ania, zaznaczam, będę podczytywać, bom ciekawa okrutnie :mrgreen: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pon sie 06, 2012 20:09 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

jestem i ja :mrgreen:
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Pon sie 06, 2012 20:13 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

Jestem i cieszę się żeś już dojechała :D Jest podobny do znajomego mi kota troszkę :) Zachowanie wśród tylu bab to będzie baardzo ciekawe :mrgreen: Kciuki za spokojne dokocenie :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: + :kotek: :1luvu: :1luvu: Grzbiecik zrobił, nie dziwię się:ryk: :ryk:Brawo już jest w swoim domciu :D
Ostatnio edytowano Pon sie 06, 2012 20:18 przez vailet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon sie 06, 2012 20:16 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

Pokibicujemy dobrej integracji!! :D :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon sie 06, 2012 20:18 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

Ale się duży zrobil w tej przeniosce na ostatnim zdjęciu :ryk: :ryk: :ryk:
Da sobie radę :ok:
Ostatnio edytowano Pon sie 06, 2012 20:19 przez Szura-najmysi mama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon sie 06, 2012 20:19 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

wybaczcie jeśli dzisiaj nie dam rady już pisać, ale padam na nos...i głodna jestem okrutnie bo nigdzie się nie zatrzymywałam....ale mam już swojego Olusia :1luvu:

dinzoo

Post » Pon sie 06, 2012 20:23 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

U mnie najgrzeczniejsza i bezstresowa była Bejbi :mrgreen: w pociągu jadła i piła i nawet pobawiła się.Pierwszy raz mnie przecież wtedy widziała 8O Była kochana i nadal jest mimo że miziastość minęła.
Aishę niosłam kilka metrów i płakała,a Bejbi nic 8O Szmatkę kazałam od mamy dać bo facet nie wiedział że tak się robi.Aisha w domu płakała,a że było blisko to na rękach w kocyku przyniosłam :) Po Bejbi jechałam trochę ponad 4 godziny w pociągu,ale zimą.
Obrazek ,

vailet

Post » Pon sie 06, 2012 20:26 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

dinzoo pisze:wybaczcie jeśli dzisiaj nie dam rady już pisać, ale padam na nos...i głodna jestem okrutnie bo nigdzie się nie zatrzymywałam....ale mam już swojego Olusia :1luvu:

Wiem Ania jak człowiek się cieszy szczególnie gdy czeka dwa miesiące lub trzy na kociaka :D Idź odpocznij,a resztę opowiesz jutro.Miłej nocki :D
Obrazek ,

vailet

Post » Pon sie 06, 2012 20:35 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

a ja melduję się...słuchając relacji na żywo :mrgreen: Olo spotkał się z własnym odbiciem w lusterku :strach: :lol: Ania Wam jutro wszystko opowie :roll: :mrgreen:
Obrazek

elag.

Od: Pt wrz 16, 2011 19:27

Post » Pon sie 06, 2012 20:38 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

elag. pisze:a ja melduję się...słuchając relacji na żywo :mrgreen: Olo spotkał się z własnym odbiciem w lusterku :strach: :lol: Ania Wam jutro wszystko opowie :roll: :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pon sie 06, 2012 22:06 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

Się zamelduję .... :wink:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Wto sie 07, 2012 6:07 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

witam wszystkich miłośników kolorowego życia z kotami :mrgreen: dziękujemy za kibicowanie i zainteresowanie
noc minęła spokojnie, Oluś wieczorem polizał trochę mokrego jedzonka, ale ogólnie był bardzo zmęczony i zestresowany :oops: wymizialiśmy się wczoraj do bólu bo ewidentnie uwielbia się przytulać, głaskać, miziać, całować..... jednak dla jego bezpieczeństwa noc spędził w łazience, na szczęście była to krótka noc :wink: od rana siedział u mnie na ręku tak jakby tam czuł się najbezpieczniej...nie w kontenerku, na własnym kocyku tylko właśnie przy człowieku...mamy za sobą obwąchiwanie z Bubą i z Coco, o ile Buba ma jakoś obojętny stosunek do malucha o tyle Coco jest dość zaciekawiona ale niestety syczy i warczy na co Oluś odpowiada jej tym samym...reszta dam zajmuje się swoimi codziennymi sprawami, owszem obwąchały wszystkie rzeczy małego ale na tym koniec...teraz Oli śpi na oparciu za mną, mruczy jak żadna moja kocica i na dodatek ugniata ciasteczka a tego żadna z nich nie robi...właśnie dołączyła do nas Buba 8O i nic, ona jakby Olusia nie widziała, a on na razie cichutko siedzi :mrgreen: ...

dinzoo

Post » Wto sie 07, 2012 7:29 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

dinzoo pisze:teraz Oli śpi na oparciu za mną, mruczy jak żadna moja kocica i na dodatek ugniata ciasteczka a tego żadna z nich nie robi...

Taka jego uroda i takiego chcialaś :D

elag. pisze:Olo spotkał się z własnym odbiciem w lusterku :strach: :lol: Ania Wam jutro wszystko opowie :roll: :mrgreen:

Poproszę o relacje :oops: :D
Obrazek

Szura-najmysi mama

[następna]