Wrocław ul.Odkrywców, zaginął kot w szelkach ze smyczą

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 24, 2012 20:16 Wrocław ul.Odkrywców, zaginął kot w szelkach ze smyczą

W dniu 22 lub 23 lipca zaginęła kotka. Wstyd tu pisać, ale z winy opiekunki. Owa Pani wybrała się ze swoją kicią na spacer z całym rynsztunkiem. Bo to i obróżkę miała (kota nie Pani), szeleczki. W pewnym momencie kotka uciekła. Trudność tej Pani polega na tym, że jest osoba jeżdżącą na wózku inwalidzkim i właściwie nie miała szans aby swoją kotkę złapać. Problem jest teraz taki, że kotka mogła się zaplątać z tymi szelkami gdzieś w krzakach. Albo już "wisi" gdzieś na drzewie. Kotka jest domowa a więc nie poradzi sobie w terenie. Do tego uciekła z dala od miejsca zamieszkania, bo owa opiekunka spaceruje z kicią wszędzie ale nie blisko domu.
Kotka zaginęła we Wrocławiu w okolicach ulicy Odkrywców. Z tego co Martka mi mówi tam są ogródki działkowe ale wszystko jest zamykane na kłódkę. Martka wczoraj bardzo długo szukała. Aby się dostać na ogródki musiała przeskakiwać bramy.
Może kocia jeszcze żyje, być może płacze gdzieś pod krzaczkiem.... :cry: ?
Kotka to dachowiec biało szary. Ma obróżkę, szeleczki, smycz. Dla mnie to koszmar.
Proszę wszystkich z okolic Odkrywców- może usłyszycie płacz koci...
Kontakt przez i do Martki
Ostatnio edytowano Śro lip 25, 2012 7:35 przez alix76, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmieniłam tytuł

szaput

Od: Czw lip 08, 2010 18:24

Post » Wto lip 24, 2012 20:43 Re: Kochani błagam o pomoc.....

Zmień proszę tytuł wątku i wpisz w nim adres Wrocław ul.Odkrywców, zaginął kot w szelkach ze smyczą
Zaraz wrzucę wątek na Zagubione-Znalezione, czyli tutaj viewtopic.php?f=1&t=135270&start=720
Poszukaj na forum osób z Wrocławia i pisz bezpośrednio PW z prośbą o pomoc.

Czy masz zdjęcie kota?

szaput pisze:Kontakt przez i do Martki
czy to ktoś z forum?

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Wto lip 24, 2012 21:01 Re: Kochani błagam o pomoc.....

Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto lip 24, 2012 21:59 Re: Kochani błagam o pomoc.....

Przykro mi, ale nic nie będę zmieniać bo jestem cienka w te klocki. To jest moja, Martki (forumowiczki) prośba. Może się komuś "nawinie" ta kocia. I proszę o powagę sytuacji. Martka ma dziś dużo spraw swoich do załatwienia. Gdyby nie to to sama by szukała do upadłego... Bo Martka kocha kocie biedy. :|

szaput

Od: Czw lip 08, 2010 18:24

Post » Śro lip 25, 2012 6:55 Re: Kochani błagam o pomoc.....

szaput pisze:Przykro mi, ale nic nie będę zmieniać bo jestem cienka w te klocki. To jest moja, Martki (forumowiczki) prośba. Może się komuś "nawinie" ta kocia. I proszę o powagę sytuacji. Martka ma dziś dużo spraw swoich do załatwienia. Gdyby nie to to sama by szukała do upadłego... Bo Martka kocha kocie biedy. :|

Tu nie trzeba wiedzy tajemnej.
Wystarczy kliknąć przycisk "zmień" pod postem i w tytule wpisać dokładniejsze dane.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lip 25, 2012 7:20 Re: Kochani błagam o pomoc.....

czy jest szansa na jakieś zdjęcia kici? Gdyby się okaząło, że trafiła do schronu np. bez szelek to musiałybyśmy ją po czymś poznać
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro lip 25, 2012 12:53 Re: Wrocław ul.Odkrywców, zaginął kot w szelkach ze smyczą

zacytuję słuszną sugestię od dobrej duszy
Wrzuć na grupę tam jest ponad półtora tysiąca ludzi, może ktoś pomoże.

https://www.facebook.com/groups/147269725398198/

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Śro lip 25, 2012 21:12 Re: Wrocław ul.Odkrywców, zaginął kot w szelkach ze smyczą

Dziewczyny, dramat, kotka ma szelki, obróżkę i dwie smyczki zawiązane. Ma adresówkę, ale skoro nikt nie dzwonił to chyba nikt jej nie widział/znalazł? Teren b. rozległy i trudny, dwie bramy zamykane na klucz. Działki wielkie, krzaki, drzewa, haszcze. Matko czy się nie zaczepiła? :(
Ja już naprawdę nie mam kiedy szukać :(
Może ktoś pomoże w szukaniu?

Nie wiem jak ze zdjęciem, zapytam.
Dobrze, że wysteryl. ale marna to pociecha, bo te szelki, obroża, smyczki mnie totalnie załamują :cry:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw lip 26, 2012 12:22 Re: Wrocław ul.Odkrywców, zaginął kot w szelkach ze smyczą

ZDJĘCIA!
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lip 26, 2012 19:59 Re: Wrocław ul.Odkrywców, zaginął kot w szelkach ze smyczą

Hej,
Przepraszam, że się podłączę, ale może przy okazji uda się odszukać kocinkę znajomej, bo przed chwilką przeczytałam na FB, że znajomej kotka z domu uciekła... Okolice Powstańców Śląskich...
Poniżej zdjęcie kocinki... Jakby ktoś widział bardzo proszę o informację..

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43

Post » Śro sie 22, 2012 10:54 Re: Wrocław ul.Odkrywców, zaginął kot w szelkach ze smyczą

Kotka odnaleziona :D
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro sie 22, 2012 12:49 Re: Wrocław ul.Odkrywców, zaginął kot w szelkach ze smyczą

SUPER :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon wrz 03, 2012 15:12 Re: Wrocław ul.Odkrywców, zaginął kot w szelkach ze smyczą

Super!

Aneta.I pisze:Hej,
Przepraszam, że się podłączę, ale może przy okazji uda się odszukać kocinkę znajomej, bo przed chwilką przeczytałam na FB, że znajomej kotka z domu uciekła... Okolice Powstańców Śląskich...
Poniżej zdjęcie kocinki... Jakby ktoś widział bardzo proszę o informację..

Obrazek

Kotka mojej znajomej też się odnalazła :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43