KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 10, 2012 9:39 Re: CIUSZKI I PASKI DLA PANI I DZIEWCZYNKI, MAŁE ROZMIARY...

Jest mi tak smutno, że nie potrafię na niczym się skupić, Książę prawdopodobnie po upadku z 1 piętra w poniedziałek mógł doznać obrażeń wewnętrznych stąd krew w kale i wypływająca z pyszczka, babcia otworzyła okno i w tym czasie wypadł, trudno widocznie tak miało być, chociaż żal że tyle leczenia i taka poprawa, chwilowe kryzysy z niejedzeniem bywały, ale zawsze z nich wychodziliśmy, dziadkowie są po prostu za starzy i nie dają rady samym sobie, nie potrafią dopilnować chorego kota, a ja pracując na zmiany 7 dni w tygodniu też nie byłam w stanie, chociaż biegałam tam czasem po 3 razy dziennie, teraz Misia jest chora ma zapalenie dziaseł, Grubcio sika krwią lub Senior, ale babcia zapowiedziała że do weta, nie wyda już żadnego kota, bo zawsze po leczeniu umierają ponoć, ledwie wyrwałam Księcia do dr, dziadek krzyczał że albo się poprawi albo sam dojdzie
szczerze to jestem zła i płakałam dwa dni z bezsilności,
dodatkowo pani Ola straciła pracę i będziemy za niedługo zbierać fundusz na mokre jedzenie
Złotówki śpi w moim ogródku i stołuje się na balkonie
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie cze 10, 2012 13:11 Re: Książę już za TM [']

ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro cze 13, 2012 23:56 Re: Książę już za TM [']

nasz nowy lokator u mnie w pracy, pani Ola go już wykastrowała, mega miziak z niego, chyba trzeba będzie mu domku poszukać, bardzo proludzki, :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
oprócz tych kilkunastu kotów u mnie w firmie mamy też psy, którym też stawiamy jedzenie, za ogrodzeniem, żeby nie płoszyły kotów, pani Ola straciła pracę, jeśli może nas ktoś wspomóc, to będziemy wdzięczni, w tej chwili mamy tylko suchą karmę, jeszcze z 5 kg i kupujemy surowiznę, natomiast ani jednej puszki...

tu z kolei pies którego dokarmiam w śmietniku koło mojego bloku, bezdomny rzecz jasna
Obrazek
Obrazek
koło jałowca przychodzą też dwa jerze, dwa psy i klika kotów, tylko że nie zawsze mam co postawić tylu zwierzakom niestety,

tu dziś zrobiłam rundę po osiedlu i zrobiłam fotki na parkingach gdzie dokarmiaja moi znajomi również koty:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

byłam u dziadków na chwilę zaniosłam suchej karmy i Misi paszteciki, bo ona nie ma zębów bidulka, dziadek załamany po Księciu, babcia mniej, natomiast znalazła się siostra Złotookiego
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro cze 13, 2012 23:56 Re: Książę już za TM [']

jeśli ktoś ma jakąś zbędną karmę dla psa, to proszę o info...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw cze 14, 2012 19:55 Re: Książę już za TM [']

Piękny jest ten mega miziak.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Pt cze 15, 2012 18:00 Re: Książę już za TM [']

viewtopic.php?f=20&t=143050 zapraszam na bazar opcja kup teraz
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie cze 17, 2012 16:40 Re: Książę już za TM [']

Zaglądam jak zwykle po przerwie a tu takie straszne wieści...
Trzymaj się Agnieszko i nie poddawaj - zrobiłaś co mogłaś dla Księcia. Teraz już się bawią z Pysią w lepszym świecie.

Co do karmienia urinarem - zdrowych kotów nie wolno karmić karmą dla nerkowych. Tej karmy używa się tylko i wyłącznie pod kontrolą weterynarza, jeśli kot ma zdiagnozowanie schorzenie.

Ten nowy kocurek(?) jest przepiękny. Szkoda tylko, że stadko zamiast maleć się powiększa.

Zapraszam na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=143100

Pozdrawiam.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Nie cze 17, 2012 22:13 Re: Książę już za TM [']

Iza witaj miło Cię czytać, no tak stadko się powiększa, ten piękniś już bez symbolu męskości, pani Ola go tak załatwiła :)
O tej karmie Urinary szkoda że wcześniej nie wiedziałam kurcze, dziadkom zaniosę najwyżej, ale w pracy jedzą ją, może od jednego woreczka nic się nie stanie??
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon cze 18, 2012 7:14 Re: Książę już za TM [']

KociaLady o karmie pisałam ci dużo wcześniej. Oraz na wątku dla nerkowców, gdzie pisałaś o Księciu i podobno wątek czytałaś informacja o karmie przewijała się niejednokrotnie.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon cze 18, 2012 10:16 Re: Książę już za TM [']

no tam czytałam oczywiście, ale myślałam że chodzi o karmę typu Nieren, a Urinary to dla kotów kastrowanych przeciwko tworzeniu się struwitów :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon cze 18, 2012 10:19 Re: Książę już za TM [']

Kocia Lady pisze:no tam czytałam oczywiście, ale myślałam że chodzi o karmę typu Nieren, a Urinary to dla kotów kastrowanych przeciwko tworzeniu się struwitów :oops:

Karma Urinary wg. założeń jest dla kotów które mają chore drogi moczowe. Karma dla kastratów to coś zupełnie innego.

Odsprzedaj komuś tę karmę, ona zaszkodzi zdrowym kotom! Pisałam ci w PW, że będziesz mieć stado chorych kotów...
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon cze 18, 2012 21:06 Re: Książę już za TM [']

Spoko może nie będzie trzeba, u dziadków są koty z syndromem urologicznym, dziś spędziliśmy całe popołudnie u dr wet, Grubcio, bo o nim mowa, sika krwią, załatwia się kamieniami, koleżanka, z uprzejmości zawiozła nas samochodem, Grubcio ok 10 lat tak wiszczał w transporterze, że szok, u weta musiałam go wyjąć i trzymać na rękach i głaskać, bo tak dyszał, że myślałam, że coś z serduszkiem się stanie, od razu się uspokoił biedak, przetkaliśmy mu cewkę moczową, dostał leki, antybiotyki i do domu, ma też świerzba, zresztą chyba wszystkie mają, mają też pchły, zapalenie dziąseł co niektóre, to nie jest prosta sprawa ze wszystkim, babcia już nie orientuje się, nie za bardzo słyszała, co mówiła pani wet, zwłaszcza też, że słabo słyszy, no tak to wygląda,
w pracy natomiast jutro wielka przeprowadzka kociego miasteczka, będą kopać doły, wymieniać rury, zetkną piękny świerk, masakra ogólnie, mam nadzieję, że jakoś będzie, chociaż już się stresujemy z panią Aleksandrą, mam nadzieję, że koty jakoś to zniosą i zaakceptują nowe miejsce, tylko najgorsze będzie to że domki już nie będą za siatką...więc jak pies wbiegnie na posesję, to będą uciekać niestety
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto cze 19, 2012 11:00 Re: Książę już za TM [']

już po przeprowadzce, gnaty bolą a oto efekty, koty dostały waleriany w nowym miejscu i od razu przeszły w nowe miejsce:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek[URL=http:
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto cze 19, 2012 20:56 Re: Książę już za TM [']

U Grubcia wyniki moczu nie za ciekawe, ale babcia nie podała dziś ani leku rozkurczowego, tego nie umiała, natomiast antybiotyk gdzieś zniknął i nie pamiętała nawet, że w ogóle go miała, :( :( U Misi wycieka wydzielina śmierdząca z pyszczka, podbarwiona krwią, stan zapalny, będę się starała, ją zawieźć i kupić jej antybiotyki, i osobiście podam, Mikrus ma bardzo brzydkie oczy, Złotooki ciężko oddycha, Zuzia totalny katar i z oczu leje się ropa, pchły, świerzb, prawda jest taka, że dziadkowie sobie nie radzą ze sobą, i te koty nie mają szans na leczenie, a ja nie jestem w stanie w obliczu tylu obowiązków i pracy zawodowej, a przede wszystkim chorej mamy latać tam non stop, po prostu brak czasu i sił czasem... :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro cze 20, 2012 21:30 Re: Książę już za TM [']

nasze kotki w pracy już się zaaklimatyzowały w nowym miejscu, i kilka stawiło się na jedzenie, rano widziałam kilka jak wychodziło z mini stodoły po spożyciu chrupków,
Obrazek
Obrazek

a tu u dziadków, poszłam dać Grubciowi tabletkę, poszło jak po maśle, domek który dostałam do chrupek okupowany, zarówno jak i transporter, a Misia.... oto jak ona mnie kocha, z chęcią wsunęła by mi się do torby i przeprowadziła do mnie :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]