MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 04, 2012 8:41 Re: MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik le

Adria strasznie się cieszę, że jest jak podejrzewałam. 8)
Pokazcie wykąpanego Freda :mrgreen:
W jakim wieku może byc kocio ?
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pon cze 04, 2012 9:39 Re: MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik le

Hipcia pisze:Adria strasznie się cieszę, że jest jak podejrzewałam. 8)

to Ty czarownica jesteś 8)

Fred ma jakieś 2 latka. Może jakiś tymczasik? :mrgreen:

Ja już obiecuje fotki futer od jakiegoś czasu i nie umiem ich zgrać z tel. :oops:

Wczoraj miałyśmy też dyżur w CC i przez pełne 2godz. miałyśmy pełne ręce roboty. Bardzo duży odzew jest wśród karmicieli.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pon cze 04, 2012 21:13 Re: MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik le

Napisałam wczoraj długiego posta, a że byłam bardzo śpiąca to chyba nie zauważyłam, że mi nie przeszedł :evil: Specjalnie go pisałam, bo obiecałam Majkowcowi, że napiszę jak Piernik pojedzie do domu. Uzupełniając to co napisała Ada dodam, ze Piernik zamieszkał blisko dobrze nam znanemu miejscu z przeszłości, a adoptowała go rodzina pani, która kiedyś przywiozła nam Donię i jej maluchy. Przesympatyczni ludzie i mam nadzieję, że Piernik nie mając już konkurencji innych kotów przestanie przy byle okazji wyciągać pazurki. Do tej pory osoby które chciały go adoptować zniechęcały się tym, że chwilę posiedział na kolanach, po czym zaczynał gryźć i drapać. Ja jednak wiem, że działo się to tak, gdy podchodził inny kot to on się denerwował i tak właśnie reagował.
Wczoraj też jedna z karmicielek idąc do nas po karmę znalazła malutka sikorkę. Karmicielka wzięła od nas karmę, a sikorka została tymczasowo przygarnięta przez Majkowca. Taka jakaś transakcja wiązana :twisted:
Tak jak już pisała Ada miałyśmy znowu pełne ręce roboty z wydawaniem karmy. Wcześniej 200 kg suchej karmy przywiozła i wniosła do CC Ada, a ja przytargałam 240 puszek. Jak to bywa nie wszystkie osoby dokarmiające są zadowolone, ale część jest naprawdę wdzięczna za pomoc i dla tych osób naprawdę warto to kontynuować. Nie wiem tylko jak, bo kasa na karmę się kończy. Potrzeby są znacznie większe niż urząd przewidział. Same dokarmiamy koty i dokładnie wiemy ile nam karmy schodzi na podwórkach.

Fred jest cudownym kotem. Cierpliwy, lubiący koty i ludzi. Stwierdziłyśmy z Adą, że on musiał mieć kiedyś dom, bo niemożliwe, żeby taki egzemplarz od początku był podwórkowcem. Żałuję, że nie udało mi się go zgarnąć wcześniej, jeszcze jak było zimno. Może byłby w lepszym stanie. Jest okropnie zarobaczony, no i męczy go kk, który ewidentnie siadł mu na oskrzela.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Sob cze 09, 2012 23:41 Re: MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik le

Jak mam gdzieś wyjechać (co rzadko mi się zdarza) to zawsze musi rozchorować się jakiś kot :evil: Tym razem trafiło na moją Andzie. Ma zapalenie pęcherza. To już kolejny kot u mnie, któremu przyplątała się ta dolegliwość :evil: Qrde, plaga jakaś, czy co :? Dmucham i chucham na te gady, żeby pod moją nieobecność nie było problemów, a tu lista medykamentów, które trzeba dziennie podac kotom się wydłuża :evil:
Zanim zamieszczę na stronie, chciałam tu napisać o dwóch ślicznych kotach, które niestety muszą szukać nowego opiekuna. Ich opiekunka bardzo je kocha, ale sytuacja życiowa zmusiła ją do podjęcia decyzji o znalezieniu dla swoich pupili nowego domu.
Adopcja nie będzie łatwa, bo nowy dom musi być przynajmniej tak dobry jak dotychczasowy. Kotów nie można rozdzielić, bo są bardzo do siebie przyzwyczajone. Przy adopcji oczywiście obowiązywać będą wszystkie nasze warunki adopcji. Nie wiem, gdzie znajdziemy taki domek, ale mimo iż same mamy dużo kotów do adopcji bardzo chcemy pomóc ich opiekunce.
Obrazek Kocurek ma dwa lata, jest wykastrowany.
Obrazek
Obrazek Kotka ma trzy lata i też jest po sterylce.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie cze 10, 2012 17:11 Re: MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik le

Co za koty :1luvu:
Współczuję ich opiekunce - szukać nowego domu dla swoich takich cudnych kotów, straszne :(

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie cze 10, 2012 21:02 Re: MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik le

Nie chciałabym się nigdy znaleść w takiej sytuacji :( Najgorsze chwile w życiu i człowiek jeszcze musi się rozstać ze swoimi czworonożnymi przyjaciółmi, bo po śmierci nie będzie się miał kto nimi zaopiekować :cry: :cry:
Koty są przecudne :1luvu:

Wreszcie wywiązuje się z obietnicy i wkeljam fotki :oops: Na początek Fred po kąpieli i już po kastracji i odrobaczeniu. Przecudny miziak. Swietnie dogaduje się z innymi kotami, psami i z człowiekiem też lubi sobie pogadac (co widać na fotkach) :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Aspazja na wysokościach 8) . Nie ma miejsca, dziury, szczytu, na który by ta mała, drobna koteczka nie weszła :twisted:

Obrazek Obrazek Obrazek

Avatarek na łóżku udaje, że go tam wcale nie ma :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Paulo, kot o największych oczach na świecie (brałam pod uwagę proporcje i wielkość jego pysia) 8)

Negri

Obrazek

Almera, czarnulka ma wybitnie hipnotyzujące spojrzenie.

Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze dwa cuda, które spotkałyśmy w lecznicy 8)

Bażant złocisty

Obrazek Obrazek

Zajączek odkarmiany butelką. jeden z trójki rodzeństwa. Ich mame ktoś zastrzelił a maluchy przy niej czekały :cry:
Na szczęście znalazł się ktoś kto je znalazł i nie zosatwił na pastwę losu, bo był by to smutny los.

Obrazek
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Nie cze 10, 2012 22:46 Re: MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik le

Zapraszamy do nowego wątku, bo tu już miejsca brak :kotek:

Miaukot 3
Ostatnio edytowano Pon cze 11, 2012 10:49 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zamykam wątek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

[poprzednia]