Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 29, 2012 10:03 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Georg-inia pisze:Włóczka, może napisz ogłoszenie "swojej" Włóczce, co? ta kotka jest bardzo zadbana, nie wygląda na długo błąkającą się, całkiem być może, że ukradłas komuś wychodzącego kota... trzeba by może wywiesić parę ogłoszeń koło tego parku?...?
A jak nikt się nie zgłosi, to trzeba jej zrobić opis - mogłabyś się tym zająć? wiesz, skąd kotka pochodzi, jak się zachowywała "na wolności" - napisz o tym parę słów, anons wstawimy na portale w necie.

Wątpię czy ukradłam - wychodzący kot żebrzący u przechodniów o jedzenie albo lamentujący w przestrzeń na zimnie (i nie w rui, bo przybiegł jeść i przy głaskaniu nie wystawiał kuperka)?...
A nawet jeśli wychodzący to chyba słusznie ukradłam, a jak się właściciele ewentualnie podenerwują to im tylko dobrze zrobi - jeśli ktoś z własnej woli wypuszcza kota przy skrzyżowaniu Kopcińskiego i Narutowicza to widocznie ma o tego kota za dużo :evil:

Ogłoszenia w razie czego napiszę. Tapetowanie okolicy i spacerek po sklepach i lecznicach mam przewidziany na dzisiaj - do wczoraj nie miałam jak, a wczoraj niestety "wywieszki" by i tak spłynęły...
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025
Taki mały kot; taki wielki brak......

włóczka

Od: Sob kwi 25, 2009 16:43

Post » Śro lut 29, 2012 10:35 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

włóczka pisze:
Georg-inia pisze:Włóczka, może napisz ogłoszenie "swojej" Włóczce, co? ta kotka jest bardzo zadbana, nie wygląda na długo błąkającą się, całkiem być może, że ukradłas komuś wychodzącego kota... trzeba by może wywiesić parę ogłoszeń koło tego parku?...?
A jak nikt się nie zgłosi, to trzeba jej zrobić opis - mogłabyś się tym zająć? wiesz, skąd kotka pochodzi, jak się zachowywała "na wolności" - napisz o tym parę słów, anons wstawimy na portale w necie.

Wątpię czy ukradłam - wychodzący kot żebrzący u przechodniów o jedzenie albo lamentujący w przestrzeń na zimnie (i nie w rui, bo przybiegł jeść i przy głaskaniu nie wystawiał kuperka)?...
A nawet jeśli wychodzący to chyba słusznie ukradłam, a jak się właściciele ewentualnie podenerwują to im tylko dobrze zrobi - jeśli ktoś z własnej woli wypuszcza kota przy skrzyżowaniu Kopcińskiego i Narutowicza to widocznie ma o tego kota za dużo :evil:

Ogłoszenia w razie czego napiszę. Tapetowanie okolicy i spacerek po sklepach i lecznicach mam przewidziany na dzisiaj - do wczoraj nie miałam jak, a wczoraj niestety "wywieszki" by i tak spłynęły...

nie no, spoko! masz rację. Tym bardziej, że kotka nie miała żadnego oznakowania - czipu, tatuażu, nawet adresówki... o napisz ogłoszenie o szukaniu domu i wyślij do magdaradek na maila.

Daga, nie wiem, ile Jabby ma lat, ale na pewno nie jest młodzikiem :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lut 29, 2012 11:59 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

dagmara-olga pisze:
dagmara-olga pisze:a Jabby :-) ile może miec lat?

te krzywe kiełki ma całkiem białe
ale dalej to nie wiem
wypytam Anię, przy najbliższej okazji :ok: :ok:
Morfoidalny bardzo :1luvu: :1luvu:

super, że pan wrócił po srebrną dziewczynkę- Ogarkę
to oba dwa w domku i razem
Obrazek
i żeby tylko się dogadali ładnie z czarną kicią rezydentką,
a panu muszę wysłać namiary na siatkowanie balkonu :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw mar 01, 2012 11:19 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

UMŁ ciągle nie ogłosił przetargu na sterylki miejskie, tak jak w ubiegłym roku każe karmicielom dzwonić za tydzień, za miesiąc....
Znów sterylki ruszą w maju, kiedy kociaki już się urodzą..

Proszę Was o pomoc - w ubieglym roku tem nacisk poskutkował

viewtopic.php?f=1&t=126091&p=8636501#p8636501
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt mar 02, 2012 21:04 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Zdjęcia z ubiegłej niedzieli
Apolonia ma obrożę antystresową, ale była smutna. Jakbyście mogły spojrzec jutro, czy rany wyglądają lepiej.
Obrazek
Obrazek
Węglarek- jak on ma na imię?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt mar 02, 2012 22:09 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

zajrzyjcie do Fiedela viewtopic.php?f=1&t=139714
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob mar 03, 2012 14:26 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

ruru pisze:do domku pojechała dziś Kizia Mizia
- zamieszka w domu z dobermanem
cała rodzina przyjechała i ja wybrała

i pod koniec przyjechał pan po młodego kotka
rozważał buraska lub białoburaska nr.1 z 2
ponieważ białoburasek się schował
pokazałam mu Krzysia i Srebrną siostrzyczkę
i nastąpiła miłość
Krzysio pojechał już dziś
Srebrna we wtorek będzie do odbioru po sterylce
zamieszkają w domu z młodą czarną koteczką
trzeba panu podać namiary na siatkowanie balkonu

Kochani, poproszę o namiary na kogoś siatkującego balkony, jesli macie, i koszt. nie wiem czy sama mam sie za to zabierać czy kogoś wynająć... a wiosna tuz tuż, wiec trzeba to zrobić. DZIĘKI!
Buziaki, enka z Baśką :)
Obrazek

enkaomenka

Od: Sob sty 08, 2011 11:28

Post » Sob mar 03, 2012 14:46 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Jak w łodzi, to pisz PW do Georg-inia, jej TŻ się takimi rzeczami para
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob mar 03, 2012 16:27 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Tak, tak, jesli chodzi o siatkowanie balkonu najlepiej pisać do Georg-inia.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob mar 03, 2012 20:20 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

gosiaa

Post » Sob mar 03, 2012 21:58 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

do domu pojechała dzisiaj Ania (fajny na prawdę fajny dom) i ktoś jeszcze ale mam zakaz gadania
są nowi - mam nadzieję, ze ktoś z wolontariuszy będzie jutro i nada imiona - ja mogę porobić opisy dla srebrnej panny nr 100 w klatce na Różą - ma ok. 7 lat, miła i sympatyczna kotka, łasuch straszny
Obrazek
w szafie są dwie przestraszone schroniskiem koteczki numer 111 (biało-0bura - ma ok. 4 lat)
Obrazek
i 18 (pingwinka ok. 2 lat) ale jak się je wygłaszcze wychodzą do jedzonka
Obrazek

edit: Czechow miał dziś focha i warczał na wszystkich

mam nową miłość - Żabkę - proszę ją jutro ode mnie ucałować:)
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob mar 03, 2012 22:01 przez Magija, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob mar 03, 2012 21:58 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Dzięki wielkie! :)
Buziaki, enka z Baśką :)
Obrazek

enkaomenka

Od: Sob sty 08, 2011 11:28

Post » Sob mar 03, 2012 22:17 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Żabka Gryzelda :evil: :wink:

gosiaa

Post » Nie mar 04, 2012 7:22 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

ale dlaczego zakaz gadania?
ja jestem ciekawa kto dom znalazł :evil:

:ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie mar 04, 2012 16:25 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Srebrna kotunia miała dziś badaną krew, ma trochę podwyższony mocznik, dostaje leki.
Biało-bura 111 ma opiekuna - Pani jest w szpitalu. Pingwinka 18 miała dziś sterylkę, mam jej zdjęcia, a Magic przysłała opis, zrobię jej ogłoszenia - to kotka znaleziona w tesco. Te dwie były już tydzień temu.

Do domu poszła Róża :P to była ta tajemnicza adopcja ;)

a dziś na własne pierzyny trafiły Julitka i Mamunia od czarnego synka - razem, Anetka z jedynki i Włóczka :) mieli jeszcze przyjechać Państwo po Czechowa, który dawał dziś popisy wokalne, że się gęsia skórka robiła :evil:

Panna Zezik chora - prawe oczko czerwone i nieładne, Jagódce oczy siadają, jeszcze rano było jako tako, popołudniu - ropsko się lało :( Taco-Bolek ma zamiast nosa jeden wielki strup, ale twardo walczył najpierw z Anią a potem z nami, jak chciałyśmy odłączyć go od pustej już butelki z kroplówką.
Czarny Kruk jest na trójce.
Ogólnie mało adopcyjnych kotów... z trójki właściwie tylko Batka i Kruk, ewentualnie Aniołeczek. Dwójka zamknięta przez kwarantannę, tam jest Ariel i Węglarek, gdyby nie kwarantanna - poszliby dziś do domu, domki wzięły od Ruru telefon, mają czekać. Na jedynce z miziaków - został tylko Gustlik. W klatkach - Apolonia, Srebrna i pingwinka 18. W szpitalu Bogusia, Ronda. Puchatek dalej czeka na dt.
Z nowych kotów jest chłopak w typie syjama, drze japę jak koza, ma niebieskie oczy, prycha i śmierdzi, bo z jajami.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]