APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 13, 2012 20:22 APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

witam,
jakiś czas temu, na jednym z wątków prosiłam o pomoc w adopcji 2 kocich żyć.. nadchodziła zima, a one, same na działkach, w coraz gorszych warunkach..
viewtopic.php?f=13&t=133569

potem....

kiedy nie mogłam już patrzyć na ich tragedię, wzięłam tego, który moim zdaniem gorzej sobie radził, wykastrowanego Henryka, zbiegło się to dodatkowo z odejściem mojego ukochanego Mrau za TM [*].
dla mnie był to strach, ponieważ niepełnosprawny Cezarek, adoptowany też dzięki MIAU.PL, jest nieszczepiony, dodatkowo osłabiony..
viewtopic.php?f=1&t=125952

a Juliusz został na pewną śmierć....

aż do dziś...

dostałam alarm z działek, ze kot w strasznym stanie, umiera, apatyczny siedzi i zamarza na sniegu czekając na koniec męki....

TO MY DO TEGO DOPUŚCILIŚMY,, nie dając im nawet szansy na DT DS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oczywiście wzięłam go, prosto do weterynarza, ma antybiotyk, krople.. jest pogryziony, pośliniony, ropa krew i śluz wychodzą mu każdym otworem ciała, nie jje nie pije, jedyne to wtulił się w rękę i mruczał, zanim padniety zasnąl przy kaloryferze w mojej łazience.

diagnoza: katar, pogryzienie, wychłodzenie organizmu... kot odchodził, ale weterynarz i ja bedziemy o niego walczyć.

jestem diagnostą laboratoryjnym, bez problemu podaję mu leki, zastrzyki, obserwuje jego stan. ale mam 25m mieszkanie, 2 koty, nie wiem czy nie zarażą się, boje się zwłaszcza o CEZARA. poza tym jestem kompletnie spłukana!!!!! nie mam ani grosza na weterynarza, to nie problem, bo spłace dług po wypłacie.. ALE NIE MAM NA JEDZENIE!!!!!!! dla siebie, dla KOTÓW!!!!

potrzebuję karmy, najlepiej mokrej, suchej też, w sumie jakiejkolwiek, bo nie mam nic, wydałam ostatnie grosze na pomoc dla Juliusza, jutro kończy się ostatnia puszka jedzenia!!!!!!

Tak wyglądał kilka miesięcy temu, kiedy prosiłam Was o pomoc w adopcji:
Obrazek

a tak wygląda dziś:
Obrazek
Obrazek

błagam o jakąkolwiek pomoc. potrzebuję jedzenia dla kotów, powtarzam jeszcze raz, nie potrzebuję pieniędzy, nie mają co jeść, więc jak mają zdrowieć??!!!

kontakt ze mną, głównie przez miau.pl, tel.724727579. mieszkam we Wrocławiu, jeśli komuś zbywa jakaś karma, mogę podjechać w obrębie miasta nawet po 1 puszkę.

PROSZĘ POMÓŻCIE!!!!!!!!
powiedz tylko : kici kici..
Obrazek

[*] MRAU odszedł w straszliwym wypadku 27.10.2011 :(

kcramzes

Od: Wto mar 29, 2011 15:25

Post » Pon lut 13, 2012 20:26 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

bardzo potrzebna karma :!:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon lut 13, 2012 20:43 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

choc podniose. Moze odezwie sie ktos z wroclawia, albo zwroc sie o pomoc do jakies fundacji/stowarzyszenia dzialajacego w miescie

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Pon lut 13, 2012 20:45 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

nigdy nie korzystałam z jakiejkolwiek pomocy, zawsze zarabiam tak ze starcza na koty.. gdyby nie ta awaryjna sytuacja i tak ciężki stan Juliusza, nigdy bym nie prosiła. nawet nie mam za bardzo namiarów na kogokolwiek... :(

dziękuję za podnoszenie :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

kcramzes

Post » Pon lut 13, 2012 20:48 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

odbierz proszę pw
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon lut 13, 2012 20:50 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Poproszę o nr konta i dane do przelewu, co wpisać w tytule przelewu? - dla Juliusza?
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Pon lut 13, 2012 21:25 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Kurcze gdyby nie Ania Rylska to byśmy nic nie wiedzieli nawet (poprzedniego wątku też nie widziałam). Mam mieszankę Royali i jakichś mokrych też się parę znajdzie. Pastę witaminową. Na PW się dogadamy co do odbioru.
Jeszcze też napisz do dziewczyn z KŻ - może pomogą w leczeniu. To ich strona www.kociezycie.pl
Kurcze każdy czasem może mieć taką sytuację.

Słuchaj w takich sytuacjach trzeba szukać wątków wrocławskich bo inaczej ciężko zauważyć w tylu wątkach. Tutaj choćby viewtopic.php?f=1&t=137805&start=255
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lut 13, 2012 21:29 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

kurczę bardzo żałuję, że nie trafiłam na twój poprzedni wątek :( Kocio byl taki piękny, ze na pewno szybko znalazł by się dla niego dom :(
Napisz w tytule wątku miejscowość więcej osób trafi. Porozsyłam też na wrocławskie wątki.
Kotek dostaje kroplówki? Bo w razie czego mam kilka
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lut 13, 2012 21:33 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

A żwirek jest Ci potrzebny ? No a tobie coś się przyda - makaron ryż kasza?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lut 13, 2012 21:36 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Odbierz PW i daj znać gdzie Ci będzie lepiej odebrać.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lut 13, 2012 22:06 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

w domu nie mam teraz jakichś wielkich zapasów, ale tak na już parę saszetek się znajdzie, z suchego karmę dla alergików i po trochę innych, daj znać na pw

A chorego kotka może na razie umieścić w łazience, żeby pozostałe się nie zaraziły...
Pako

Post » Pon lut 13, 2012 22:37 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Proszę o dane do przelewu.Jedzenia nie wyślę z Białegostoku do Wrocławia,a przelew pójdzie w 5 min.Poza tym kasa na weta też potrzebna.

voof

Od: Śro sie 10, 2011 19:58

Post » Pon lut 13, 2012 22:51 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Trzymamy kciuki za Juliusza i resztę twojej małej hałastry:)
Cartman :) w końcu w domu :)

regis080785

Od: Pt kwi 01, 2011 0:39

Post » Pon lut 13, 2012 23:33 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Juliusz od początku w łazience.. śpi przytulony do kaloryfera, to moja jedyna nadzieja, ze sen ześle mu odpoczynek i powrót do zdrowia... żeby tylko zaczął jeść...
dziękuję za wszystkie okazane serca, szczególnie:

Millena, Gibutkowa, AniaWroclaw, regis080785, Pako,tomek_k, JaEwka, felin, LunaKlara, Anna Rylska :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

jesteście kochani i wielcy!!!!! bardzo bardzo dziękuję!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

kcramzes

Post » Pon lut 13, 2012 23:41 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

JaEwka, dziękuję Kotku, żwirek też mile widziany, bo już Henryk niezadowolony oddawał resztki swojego... może ktoś miałby pieluszki dla dziecka 4-9kg to kilka Czesiowi będzie niezbednych do końca miesiąca, potem mu kupię. najgorsze ze nie pomyslałam ile mam w domu zanim wydałam wszystko. no ale wchodzę do łazienki a łapki przez sen spod zakatarzonego mruczącego noska ugniatają moje ulubione niebieskie prześcieradło frotte (cóż, trzeba było najlepsze oddać dla dobra sprawy i na przyszłą aklimatyzację w nowym domu) :1luvu:
ja mam dużo materiału zapasowego wokół resztek mięśni :P więc kilka dni diety nic mi nie zaszkodzi :) spokojnie, wolę zasypiać bez stresu ze koty głodne. jest cieżka zima, one nie rozumieją czemu nie ma w miseczce.
Obrazek

kcramzes

[następna]