KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 29, 2012 20:27 KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

Julka jest rodowodową kotką rasy Maine Coon Urodziła się 27 listopada 2006 roku. Kota korzysta z kuwety, w której preferuje trociny :). Jeśli chodzi o jej odżywianie, oczywiście za saszetkę z mięsem zrobiłaby wszystko, jednakże nie gardzi również suchym pokarmem. Obecnie karmiona jest karmą Perfect FIT pro - sterile, ponieważ w zeszłym roku, została wysterylizowana.
Jeśli chodzi o jej charakter, to nie mogę go określić jednym słowem. Jak każdy kot jest zmienna, czasem nie odstepuje człowieka na krok, czasem lubi zaszyć się w ciepłym miejscu i przespać pół dnia, ale napewno można powiedzieć że jest bardzo towarzystkim zwierzęciem. Lubi psocić i bawić sie kuleczkami z folii aluminiowej :) Ponad to Julka od małego chowana była z suczką rasy American staffordshire terrier (Amstaf) o bardzo łagodnym usposobieniu. Koty rasy Maine Coon nie miałczą, dźwięki które wydają z siebie można nazwać gruchaniem, jednakże jest to bardzo pozytywna cecha, w szczególności kiedy właściciel kotka lubi sobie z nim porozmawiać :)

Kota wymaga dość częstego czesania ze względu na jej długą sierść, co wymaga od właściciela dużo cierpliwości, ponieważ Julka traktuje to jako zabawę, i można zostać podrapanym. Czesać ją należy przynajmniej 2 razy w tygodniu, jesli się to zaniedba w sierści powstają dredy, które niestety ciężko później usunąć, ponieważ tworzą sie tóż przy skórze.

to wszystko co wiem ,zdjęcia później .
Kotka jest dymny szylkret ,bardzo piękna.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie sty 29, 2012 21:28 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

Obrazek
Obrazek

dorcia44

Post » Nie sty 29, 2012 21:30 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

To takie cuda tez szukaja domów? Koniec świata..........

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie sty 29, 2012 21:59 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

niestety :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon sty 30, 2012 7:45 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

dorcia44, a hodowca wie, że kotka szuka domu?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon sty 30, 2012 7:56 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

Jaka piękna....
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon sty 30, 2012 9:53 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

tak,wie.
Podobno.
dlatego szukamy domku wśród fajnych ludzi.
kotka jest sterylizowana więc jak by nie ma obawy że jakieś pseudo się połakomi .
po za tym wszystko zostanie sprawdzone.
Obrazek

dorcia44

Post » Pon sty 30, 2012 22:41 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

podrzucę koteczkę ,może się ktoś zakocha
Obrazek

dorcia44

Post » Pt lut 10, 2012 23:32 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

koteczka nadal szuka domku.
Obrazek

dorcia44

Post » Sob lut 11, 2012 12:06 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

ślicznota się przypomina.
Obrazek

dorcia44

Post » Nie lut 19, 2012 19:27 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

witam
czy koteczka jest wciaz do adopcji ?
prosze o krótką informację o charakterze kotki i jej upodobaniach
pozdrawiam
Tiramisu moja mała iskierko...bardzo przepraszam

vilinskonov

Od: Śro sty 20, 2010 11:39

Post » Nie lut 19, 2012 19:28 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

wszystko co wiem napisałam w pierwszym poście :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie lut 19, 2012 19:45 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

witam
tak czytalam, ale jak ona do innych kotów i dzieci ? pierwszy post byl ze stycznia wiec myslalam ze wiedza na temat koty sie troche zwiekszyla :)
mi sie marzy dokocenie ale z uwagi na problem z kocurem ktory chyba lubi dominowac wciaz mam watpliwosci i szukam dobrego rozwiazania i kociastego który by nam sie w stadko wpasowal (docelowo to planujemy 4 ogony, ale co z tego wyjdzie?)
a marzy mi sie albo rusek albo wlasnie ogromny maine coon
prosze ew. wziac pod uwage moja osobe
pozdrawiam

vilinskonov

Post » Nie lut 19, 2012 19:54 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

niestety ,więcej nic nie wiem.Koteczka nie miała kontaktu z innymi kotami ,za to mieszka z psem.
Ludzie którzy chcą ją oddać nie mają dzieci.
Jutro podpytam .
proszę mi napisać co cię tak najbardziej interesuje?

mnie interesuje żeby kotka trafiła do mądrego ,rozsądnego domku świadomego posiadania kota i wszelkich związanych z tym obowiązków .
I została w tym domku już na zawsze. jako ukochany pupil:kotek:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie lut 19, 2012 20:13 Re: KOTKA MCO. Z RODOWODEM ,STERYLIZOWANA SZUKA DOMU

adoptowalam swoje koty przez to forum juz 2 lata temu, problem jest taki ze one sie nie bardzo lubia :( kocur podsikuje czasami i robi to ze stresu bo one wciaz nie ustalily kto rządzi
mysle ze nowy kot nie moze byc dominujacy bo mi sie problem nasili,
stad pytanie o kontakt z kotami - jezeli jest to innych kotów miła to mam nadzieje ze dogada sie z kotka bo ona bardziej szuka przyjazni, bury to chyba odludkiem na zawsze pozostanie
no i czy nie ma problemów z dziećmi w wieku 4 i 8 lat, bo wiem czy bywaja koty co to dzieci nie toleruja wcale
moje dzieci z kotami obyte i nie ma problemów ze dokuczaja czy cos podobnego
czarna to nawet starszego syna najbardziej w calym domu lubi
aha... i chyba najwazniesze - czy kotka nie ma problemu z posikiwaniem, bo w tej sytuacji moglo by mi sie nasilic z ROlexem, oczywiscie wiem ze zawsze moze sie problem taki w nowym domu pojawic, ale nie moge swiadomie wziac kota który już sika poza kuweta :(
i jak z tym czesaniem ? czy trzeba to robic wbrew kocie czy nie ma problemu i ona sie daje czesac i co najwyzej bawi sie przy okazji ?
ja swoje czasem kąpię i dobrze by bylo zeby kotka tez dawala sie kąpąć (tak ze dwa razy w roku) - chociaz to raczej tak informacyjne bo nie jest to jakis decydujacy warunek
kapię głównie czarna bo ona troche brudas jest i nie lubi sie myc :( co powoduje ze po kilku miesiacach jest szara, daje sie kąpąć choc bez wielkich chęci
burego kapie jak np. malowanie bylo i one sie w tych foliach malarskich turlały... i były potem bardzo brudne, ale on to nawet lubi :) bo on troche dziwny kot jest
no i ogolnie jakies szczegółowe info o kocie, typu co lubi jadac itd.... bo wiadomo ze kot w oko i serce wpasc musi
i ja bym jeszcze jakies zdjecia poprosila :)
pozdr

vilinskonov

[następna]