Lucky Felv + brykaj szczęśliwy za TM [*] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 23, 2012 12:31 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) prosimy o wsp. finansowe!

Zapomniałam jeszcze napisać, że dostaje Euphorbium w kroplach 1 kropla z 10 kroplami wody do pysia 1x1
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto sty 24, 2012 18:15 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

hej, Aniu, może by napisać na forum, czy ktoś nie ma odstąpić ampułkę?
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto sty 24, 2012 18:53 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

Hanulka pisze:hej, Aniu, może by napisać na forum, czy ktoś nie ma odstąpić ampułkę?

Jest pytanie o EPO w tytule, ale bez odzewu.

A żeby nie było, to taki jestem piękny kotek. :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z Molisią

Obrazek

i z kociarstwem
Obrazek

a potem wstawię zdjecia jak to dzisiaj łaził po meblach, w poszukiwaniu zabawy, taki to jest chory kotek z 1,5 RBC :roll:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto sty 24, 2012 19:27 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

pikny, jak nie wiem co :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto sty 24, 2012 19:41 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

Wypiękniał niesamowicie 8O
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Wto sty 24, 2012 20:37 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

ale wypiękniał :1luvu: :1luvu:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto sty 24, 2012 20:54 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

Cudo cudo cudo :1luvu:
A nie boicie się mieć tak drapaka przy łóżku :twisted: ja już w wyobraźni mam jak koty urządzają skoki na głowę :ryk:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto sty 24, 2012 21:07 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

Anna61 pisze:...a potem wstawię zdjecia jak to dzisiaj łaził po meblach, w poszukiwaniu zabawy, taki to jest chory kotek z 1,5 RBC :roll:

oto one :wink:

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

i na dobranoc dla cioteczek Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto sty 24, 2012 21:37 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

Trzeba go na FB wrzucić na naszą stronę wolontariacką :P

A tu do posłuchania - Gibutkowa mi podrzuciła i jeden fragment mi się z Lakim kojarz - "nie jest nawet łatwo pojąć to, to że co rano słońce świeci" :wink: Tak po za tym bardzo fajna piosenka

http://www.youtube.com/watch?v=By-dJBiA ... re=related
Obrazek

JaEwka

Post » Wto sty 24, 2012 22:10 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

Aniu na wątku dla nerkowców co nieco jest napisane o EPO między innymi tutaj:
viewtopic.php?f=36&t=130760&p=8107591&hilit=erytro#p8107591

tutaj jest dawkowanie
viewtopic.php?f=36&t=130760&hilit=erytro&start=885

Hmm tam polecają Aranesp i do tego o wiele tańszy, pogadaj ze swoim wetem :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto sty 24, 2012 23:25 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

Właśnie o tym Aranespcie myślałam już wcześniej bo nawet bezpieczniejszy jest niż EPO.
Jak dla mnie zdecydowanie Aranesp- bardzo rzadko powoduje wstrząs przy podaniu, nie powoduje powstawania przeciwciał- czyli nie przestaje w pewnym momencie działać, podaje się 4 razy rzadziej niż EPO więc i mniejszy problem z dojazdami do weta i koszt w sumie mniejszy (chociaż jednorazowy większy). Zamów ampułkę 10 mikrogramów- podaje się 6,5 na raz. Za miesiąc sprawdzisz czy jest potrzeba powtarzania- mam nadzieję, że nie będzie (u nas nie było już konieczności ale pospieszyłam się i zamówiłam drugą dawkę ZANIM odebrałam wyniki :evil: Yenna miała po jednej dawce wszystko w średniej normie, po drugiej- w wysokiej normie). Aranesp wymiata :wink:

Jutro pojadę do lecznicy i mam nadzieję, że gdzieś załatwię ten lek.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro sty 25, 2012 9:23 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

Anna61 pisze:Właśnie o tym Aranespcie myślałam już wcześniej bo nawet bezpieczniejszy jest niż EPO.
Jak dla mnie zdecydowanie Aranesp- bardzo rzadko powoduje wstrząs przy podaniu, nie powoduje powstawania przeciwciał- czyli nie przestaje w pewnym momencie działać, podaje się 4 razy rzadziej niż EPO więc i mniejszy problem z dojazdami do weta i koszt w sumie mniejszy (chociaż jednorazowy większy). Zamów ampułkę 10 mikrogramów- podaje się 6,5 na raz. Za miesiąc sprawdzisz czy jest potrzeba powtarzania- mam nadzieję, że nie będzie (u nas nie było już konieczności ale pospieszyłam się i zamówiłam drugą dawkę ZANIM odebrałam wyniki :evil: Yenna miała po jednej dawce wszystko w średniej normie, po drugiej- w wysokiej normie). Aranesp wymiata :wink:

Jutro pojadę do lecznicy i mam nadzieję, że gdzieś załatwię ten lek.

Tam gdzies nie wiem czy na tej samej stronie czy innej pisali że można zadzownić do dystrybutora i zapytac w jakiej aptece najbliżej dostarczają.
Obrazek

JaEwka

Post » Śro sty 25, 2012 9:29 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

Slonko_Łódź:
Jak już wiesz jak zdobyć to nie jest
Wiewióreczko- trzeba napisać do Amgen Polska maila albo zadzwonić (https://www.amgen.pl/kontakt/dane_teleadresowe.html) i dowiedzieć się z którą apteką najbliżej Ciebie współpracują. Jedziesz z receptą, zamawiasz i przywożą. W Łodzi jest następnego dnia do odbioru- koszt około 100zł.
Obrazek

JaEwka

Post » Śro sty 25, 2012 9:44 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

JaEwka pisze:Slonko_Łódź:
Wiewióreczko- trzeba napisać do Amgen Polska maila albo zadzwonić (https://www.amgen.pl/kontakt/dane_teleadresowe.html) i dowiedzieć się z którą apteką najbliżej Ciebie współpracują. Jedziesz z receptą, zamawiasz i przywożą. W Łodzi jest następnego dnia do odbioru- koszt około 100zł.

Spisałam sobie już wczoraj. :wink:

Dzisiaj rano zbierałam z chodniczka robale, bo mały zwymiotował długimi robalami :strach: i to może być przyczyna anemii co już wcześniej weci sugerowali, ale skoro podobno był odrobaczany u Ciebie Ewelinka to ten temat zanikł.
Jadę teraz załatwiać sprawy do lecznicy - sama.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro sty 25, 2012 9:49 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) czy ktoś ma EPO ??? str 79

Anna61 pisze:
JaEwka pisze:Slonko_Łódź:

Spisałam sobie już wczoraj. :wink:

Dzisiaj rano zbierałam z chodniczka robale, bo mały zwymiotował długimi robalami :strach: i to może być przyczyna anemii co już wcześniej weci sugerowali, ale skoro podobno był odrobaczany u Ciebie Ewelinka to ten temat zanikł.
Jadę teraz załatwiać sprawy do lecznicy - sama.

8O no był i u mnie żadnych robali nigdy nie wyżygał i nie wykupkał :| A dużo ich było??
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]