Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Hanulka pisze:hej, Aniu, może by napisać na forum, czy ktoś nie ma odstąpić ampułkę?
Anna61 pisze:...a potem wstawię zdjecia jak to dzisiaj łaził po meblach, w poszukiwaniu zabawy, taki to jest chory kotek z 1,5 RBC
Jak dla mnie zdecydowanie Aranesp- bardzo rzadko powoduje wstrząs przy podaniu, nie powoduje powstawania przeciwciał- czyli nie przestaje w pewnym momencie działać, podaje się 4 razy rzadziej niż EPO więc i mniejszy problem z dojazdami do weta i koszt w sumie mniejszy (chociaż jednorazowy większy). Zamów ampułkę 10 mikrogramów- podaje się 6,5 na raz. Za miesiąc sprawdzisz czy jest potrzeba powtarzania- mam nadzieję, że nie będzie (u nas nie było już konieczności ale pospieszyłam się i zamówiłam drugą dawkę ZANIM odebrałam wynikiYenna miała po jednej dawce wszystko w średniej normie, po drugiej- w wysokiej normie). Aranesp wymiata
![]()
Anna61 pisze:Właśnie o tym Aranespcie myślałam już wcześniej bo nawet bezpieczniejszy jest niż EPO.Jak dla mnie zdecydowanie Aranesp- bardzo rzadko powoduje wstrząs przy podaniu, nie powoduje powstawania przeciwciał- czyli nie przestaje w pewnym momencie działać, podaje się 4 razy rzadziej niż EPO więc i mniejszy problem z dojazdami do weta i koszt w sumie mniejszy (chociaż jednorazowy większy). Zamów ampułkę 10 mikrogramów- podaje się 6,5 na raz. Za miesiąc sprawdzisz czy jest potrzeba powtarzania- mam nadzieję, że nie będzie (u nas nie było już konieczności ale pospieszyłam się i zamówiłam drugą dawkę ZANIM odebrałam wynikiYenna miała po jednej dawce wszystko w średniej normie, po drugiej- w wysokiej normie). Aranesp wymiata
![]()
Jutro pojadę do lecznicy i mam nadzieję, że gdzieś załatwię ten lek.
JaEwka pisze:Slonko_Łódź:
Jak już wiesz jak zdobyć to nie jest
Wiewióreczko- trzeba napisać do Amgen Polska maila albo zadzwonić (https://www.amgen.pl/kontakt/dane_teleadresowe.html) i dowiedzieć się z którą apteką najbliżej Ciebie współpracują. Jedziesz z receptą, zamawiasz i przywożą. W Łodzi jest następnego dnia do odbioru- koszt około 100zł.
Anna61 pisze:JaEwka pisze:Slonko_Łódź:
Jak już wiesz jak zdobyć to nie jest
Wiewióreczko- trzeba napisać do Amgen Polska maila albo zadzwonić (https://www.amgen.pl/kontakt/dane_teleadresowe.html) i dowiedzieć się z którą apteką najbliżej Ciebie współpracują. Jedziesz z receptą, zamawiasz i przywożą. W Łodzi jest następnego dnia do odbioru- koszt około 100zł.
Spisałam sobie już wczoraj.![]()
Dzisiaj rano zbierałam z chodniczka robale, bo mały zwymiotował długimi robalamii to może być przyczyna anemii co już wcześniej weci sugerowali, ale skoro podobno był odrobaczany u Ciebie Ewelinka to ten temat zanikł.
Jadę teraz załatwiać sprawy do lecznicy - sama.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 550 gości