FFA Łódź 1353+284 - czarny stary [*] - s.105

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 09, 2012 22:32 Re: FFA Łódź 1353 - bez łapki, bez ogona - psiak z torów

przyszłam tu zaznaczyć nowy wątek, złożyć życzenia ...
i oczywiście wsiąkłam, jak w zimowe błocko :lol:

ewa_mrau, od Twoich nowelek aż trudno się oderwać :ryk:

zdjęcia tego psiaka?
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto sty 10, 2012 0:33 Re: FFA Łódź 1353 - bez łapki, bez ogona - psiak z torów

Przeklejam z wątku kotów Joli Dworcowej:
Krótka historyjka "ku pokrzepieniu serc". Pisałam o kocie, ktorego Dorcia ostatnio znalazła - siedał biedny, smutny, opuszczony. Jola wsadzila go do klatki pobytowej na strychu, na wszelki wypadek rozwiesiła trochę ogłoszeń i dzis miała kocura zabrać na kastrację, ale wczoraj ok. 23,oo zadzwonił ktos do drzwi - okazało się że to właściciele kota! Własnie wieźli kota na kastrację, kiedy nawiał im z kontenerka (zapewne źle zabezpieczonego). Kot wrócił do włascicieli, a Jola ma znowu tylko 23 koty...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sty 10, 2012 9:55 Re: FFA Łódź 1353 - 30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty :((

30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty…
Pani Barbara ma wielki talent do wynajdywania zwierzaków i osób potrzebujących pomocy . Tę dziewczynę też ona znalazła. Mała miejscowość 30km od Łodzi. Samotna dziewczyna, bez środków do życia, mieszkająca w czymś w rodzaju wiejskiej letniej kuchni. Sama osłabiona po ciężkiej chorobie, bez pracy, pomaga wiejskim zwierzakom. Raz, drugi nakarmi - i wiejskie koty już ciągle już przychodzą na stołówkę. Karmi tym, czym ma, kupuje tanie końcówki mięsa w sklepie, skóry, po zmieleniu gotuje z warzywami. Do tego trochę najtańszych puszek, suchego… Nie chce pomocy dla siebie, ona nic nie potrzebuje - tylko zwierzaki…
No więc to była pierwsza wiadomość - potem kolejne szczegóły - przybłąkały się dwie kotki koniecznie trzeba je wysterylizować, jedna przyszła już z dwoma małymi kociakami, wszystkie mieszkają pod stosem desek, dalej nie wypytywałam, za dużo i za daleko Ale tak na wszelki wypadek zaczęłam rozpytywać o tymczas dla maluszków i delikatnie sugerować, by tam, na wsi trochę je zacząć oswajać - jak podrosną, będzie łatwiej na kastrację złapać.
W Nowy Rok p.Barbara jakoś zorganizowała busikami (nie ma samochodu) transport do Łodzi dwóch kotek. Po zabiegu kotki trzeba było odwieźć - pojechałam tam w piątek, 6.01.2012. Z p.Barbarą i jedną kotką - drugiej, starowince, p.Barbara znalazła dom w Łodzi - i pakami pomocy dla kotów i dziewczyny.
Przyjechałyśmy na miejsce - smutno mi się zrobiło strasznie. Izdebka z przedsionkiem, żelazny mały piecyk, na nim gar wody do mycia. Ciepło - bo napalone. Jak piecyk zgaśnie - przez cienkie ściany ciepło ucieka… W izdebce czyściutko, dziewczyna pogodna, koty zadbane.

Obrazek
Kotów do karmienia naliczyłam co najmniej 10.
W izdebce dziewczyny mieszkały trzy kocurki + dwie właśnie wysterylizowane kotki + 2 kociaki. Na kilkunastu m2. Dokarmiane dochodzące - co najmniej 3 płci nieznanej.
Chcemy pomóc. Zrobić tyle, ile możemy. Wiadomo, cudów nie zdziałamy.

Na razie dwie kotki zostały wysterylizowane, starsza znalazła dom, młodsza - biało-dymna - wróciła do dziewczyny. I już nie chce mieszkać na dworze, nawet do drzwi nie pochodzi - oto ona
Nie jest młodziutka, może mieć 4-5 lat ale jest śliczna, przymilna i grzeczna, dogaduje się z innymi kotami. Może ktoś dalby jej dom? Mogłaby mieszkać w domku z ogródkiem….
Obrazek

Dwa czteromiesięczne malce są w domu tymczasowym w Łodzi - już zaszczepione, w trakcie odrobaczania. Są prześliczne i bardzo miłe, jeden piękny złoty burasek z oczami w kolorze futerka, drugi - dymny pręgowany z zielonymi oczyskami. Domów stałych dla siebie oczywiście szukają. Fado i Fandango.
Obrazek

Popatrzyłyśmy z p.Barbarą po sobie, popatrzylyśmy na maly kontenerek… I jakoś upchnełyśmy w niego oprócz dwóch kociaków dwa niewykastrowane kocurki - buraska i dymniaczka
Obrazek

Te dwa kocurki, już wykastrowane w niedzielę wróciły do domu, nie mamy gdzie ich wziąć… W zamian do Łodzi, też na kastrację, przywiozłam jednego ze stołówkowiczów, burego dorodnego kocura. Dziś go odwożę, może na zabieg przywiozę kolejnego?

Podsumowując - szukamy domów dla:

Fado i Fandango - czteromiesięcznych prześlicznych malców, burego i dymniaczka. Są w domu tymczasowym w Łodzi - zaszczepione, w trakcie odrobaczania. Kontakt - 691 510 961.
Obrazek Obrazek

Domu dla ślicznej dymno-białej wysterylizowanej koteczki. Kotka może mieć 4-5 lat, jest delikatna, grzeczna - i piękna. Może mieszkać w domu wychodzącym.
Obrazek Obrazek

Domu dla 2-3 letniego eleganckiego buraska z piękną białą strzałką na nosie. Latem ktoś go podrzucił, pewnie przeszkadzał w wakacyjnym wyjeździe... Spokojny, godny, wykastrowany.
Obrazek Obrazek

Domu dla 1,5-2letniego wyjątkowo pięknego buraska, który przyszedł nie wiadomo skąd i po prostu został. Widocznie nie miał dokąd pójść… Grzeczny i słodki, wykastrowany.
Obrazek Obrazek

Zainteresowanych adopcją kotki lub dorosłych burasków - zapraszam na mail ansk@infoclean.pl i tel. 600 985 675, dowiozę do Łodzi.

No i szukamy pieniędzy na tę akcję, jak zwykle niestety :(

Na razie wykonano
Dwie sterylki - 200zł
Trzy kastracje - 180zł
Tabletki na odrobaczenie wszystkich kotów - mają tasiemca, bleee - 68zł
Szczepienie dwóch maluszków - 72zł
RAZEM - 520zł.

Na dwie sterylki 200zł zebrała p.Barbara.

Zostały na pewno 2 niewykastrowane / niewysteryliizowane stołówkowe. Dobrze byłoby je wyciąć. Koszt zależny od płci i ilości.
I marzy nam się zaszczepienie reszty kotów, które mieszkają u dziewczyny, czyli łaciatej koteczki i trzech kocurów…. 140zł…

Ech……
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto sty 10, 2012 13:51 Re: FFA Łódź 1353 - 30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty :((

Tak, od razu czuje sie ustawiona do pionu i wiem jak mam dobrze... W ktora strone od Lodzi te 30 km ? Zdjecia psiaka bez lapki i ogonka beda ? Jesli jest w lecznicy to moge podjechac i sama "pstryknac", tylko daj znac.

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Wto sty 10, 2012 13:56 Re: FFA Łódź 1353 - 30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty :((

Ja też widzę, w jakim luksusie i dobrobycie żyję.
Od Łodzi na Tomaszów.
Zdjącia psiaka są. Obrabiam.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto sty 10, 2012 14:00 Re: FFA Łódź 1353 - 30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty :((

Deklaruję pokrycie kosztów (140 zł) zaszczepienia kotów u dziewczyny. Pieniądze będę mogła przelać w najbliższy piątek po powrocie do domu.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto sty 10, 2012 14:21 Re: FFA Łódź 1353 - 30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty :((

issey32 pisze:Deklaruję pokrycie kosztów (140 zł) zaszczepienia kotów u dziewczyny. Pieniądze będę mogła przelać w najbliższy piątek po powrocie do domu.
Super :D :D
Wielkie dzięki :1luvu:
Przy najbliższej okazji zaszczepię je :dance:

Po kolejnych doświadczeniach z pp (opiszę) mam, oprócz obsesji sterylkowej, obsesję szczepionkową :oops: .

kalewala

Post » Wto sty 10, 2012 14:56 Re: FFA Łódź 1353 - 30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty :((

Czy mam zgodę na ściągnięcie materiałów bezpośrednio z wątku?
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto sty 10, 2012 15:34 Re: FFA Łódź 1353 - 30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty :((

Jasne - ale wyślę mailem - wygodniej Ci będzie :)

kalewala

Post » Wto sty 10, 2012 16:23 Re: FFA Łódź 1353 - 30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty :((

Oki, doszło, :lol: to już wrzucam,
przykro mi, ze na razie tylko tyle mogę :cry:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto sty 10, 2012 16:29 Re: FFA Łódź 1353 - 30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty :((

delfinka pisze:Oki, doszło, :lol: to już wrzucam,
przykro mi, ze na razie tylko tyle mogę :cry:
Wrzucane w internet też pomoc - wielka. Internet to niesamowite medium. Dzięki internetowi znam Was, mogę poprosić o pomoc - i już będą szczepionkii, i jakieś pieniążki - pewna Pani dzwoniła :D . I trochę rzeczowej pomocy - inna Pani pisala :D
A skąd wiedzialy? A pewnie ktoś gdzieś napisał, a one przeczytaly.

Więc wrzucajcie :1luvu: :1luvu:

kalewala

Post » Wto sty 10, 2012 20:03 Re: FFA Łódź 1353 - 30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty :((

Kilka dni temu Kotowatość szła sobie ul.Kilińskiego i rozglądała się zbyt dokładnie.
W rezultacie tego rozglądania zawiozła dla malutkie zagilane chudzielce do lecznicy i teraz musimy rozglądać się za tymczasem dla nich. Na razie Anie gdzieś je upchnęły - ale tylko do jutra.
Na domiar złego wg pana z tej posesji są tam co najmniej jeszcze dwa takie maleńkie szkieletory - pan z posesji zadeklarował pomoc łapankową w weekend.
I co najmniej 6 dorosłych mnożących się - jak widać - kotów.

A mnie włosy dęba stają - bo liczę koszty. Rachunki z lecznic za grudzień - 3350+1500+160+220+89. O wpływach z 1% nawet szkoda gadać... Miasto śpi, obudzi się pewnie koło maja, jak w ubiegłym roku..

kalewala

Post » Wto sty 10, 2012 22:47 Re: FFA Łódź 1353 - 30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty :((

annskr pisze:dla malutkie zagilane chudzielce do lecznicy i teraz musimy rozglądać się za tymczasem dla nich. Na razie Anie gdzieś je upchnęły - ale tylko do jutra.

A mnie włosy dęba stają - bo liczę koszty. Rachunki z lecznic za grudzień - 3350+1500+160+220+89. O wpływach z 1% nawet szkoda gadać... Miasto śpi, obudzi się pewnie koło maja, jak w ubiegłym roku..

Serotoninka szuka malutkiego dla znajomego, może ...? :roll:
Tylko chciałaby zdjęcia zobaczyć, na razie pokazałam jej 2 maluchy od p. Basi.

A co do miasta, to okazuje się, że można się fantastycznie postarać:
warszawska gmina Ursynów właśnie podpisała umowy na 2012 z trzema lecznicami. Praktycznie lada moment dziewczyny mogą łapać :ok:
A warto JUŻ, bo kotki wchodzą już w rujki, dokładnie jak podczas ubiegłorocznego ocieplenia :evil:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro sty 11, 2012 10:21 Re: FFA Łódź 1353 - 30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty :((

Sterylki... Ursynów...

Delfinko, gdybyś zobaczyła przesłany nam właśnie do zaopiniowania Program walki z bezdomnością na 2012 autorstwa UMŁ, padłabyś ze śmiechu, gdyby nie to, że powinni go napsiać ludzie kompetentni. I jakieś konkrety powinien zawierać.

kalewala

Post » Śro sty 11, 2012 10:52 Re: FFA Łódź 1353 - 30km od Łodzi - dziewczyna, bieda i koty :((

Do uzupelniania statystyki siadam.
No nie nadążam ostatnio z niczym...

Bo o kotce z Krawieckiej / Franciszkańskiej napisałam.

O kocurkach z 30km - też.

A jeszcze śliczna szylkretka z dzialki znajomych moich przyjaciół ze Strykowa Obrazek

Łosoś też wycięty.
Honey - też.
Melody.

I pewnie jeszcze coś się przypomni...
Ostatnio edytowano Czw sty 12, 2012 15:03 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

[poprzednia][następna]