Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 23, 2011 7:17 Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

Przybłąkał sie do mnie do pracy we czwartek-piekny pingwinek-ma może pół roku, może nie-trudno mi określać wiek podrostków, w każdym razie pompony jeszcze nie do kastracji. Ma zniekształconą stópkę prawą tylną-i jeden paluszek większy i dłuższy od pozostałych, z boku jeszcze nie odrosła sierstka, ale mały nie kuleje ,tylko ta łapka jakoś dziwnie się zachowuje w czasie chodzenia-jakby kocio miała za duży kapeć na nodze
Na noc został u mnie w pracy i w piątek szłam z duszą na ramieniu jak też wygląda pracownia, ale Tomcio Paluszek spał grzecznie na fotelu, a w prowizorycznej kuwecie było sioooo jak po psie!-oj dużo! i tylko odrobina żwiru obok-taki czyścioch jest!

Obrazek

W drodze do pracy kupiłam Benka, od kolezanki Ewy pożyczyłam kuwetkę po kociakach z Kretowin(teraz mają krytą i z tej nie korzystają, bo i tak była za mała dla nich)
Apetyt ma ogromny, pewnie bardzo wygłodzony był-zawsze mam zapas karmy w pracy, bo tam w sionce-w szafie jest chłodno i karma ma świetne warunki, więc zawsze jak widzę jakiegoś kota w pobliżu, to dokarmiam-nie muszę lecieć do sklepu i na gwałt kupować!
Tomcio spał nawet u mnie w szufladzie, bo nie chciał nawet na chwilkę sie położyć dalej ode mnie-aż na biurko mi wchodził, żeby się o twarz miziać!
Położyłam mu ręcznik w wysuniętej szufladzie i tak spał!

Obrazek

Jedzonko cieszyło sie wielkim powodzeniem-nie dziwota,może w życiu nic smaczniejszego nie jadł?

Obrazek

Martwiłam się o weekend, maluchy jeszcze u mnie, nie mogłam wziąć kotka z ulicy do domu, póki one są, a jeszcze nie wiedziałam,, że malce pojadą następnego dnia!
Poprosiłam Ewa, która mieszka obok mojej pracowni, żeby w sobotę i w niedzielę zajrzała do niego i oczyściła kuwetkę i dała jeść, ale ona powiedziała, że weźmie go do poniedziałku do siebie!-kochana dziewczyna! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Grzecznie przespał u niej noc, nie wdawał sie w żadne pyskówki z kotkami Ewy-Jak już wiedziałam mniej więcej o której malce pojadą, powiadomiłam Ewę, że wieczorem małego zabieram-nie chciała, prosiła, bym zostawiła go do poniedziałku, ale ona już by nie chciała go oddać, a naprawdę ją nie stać na 5 kota, tam biedniutko jest, bo oboje państwo mają male zarobki, a dzieci 6-cioro-ale miłość do zwierząt tam aż kipi!

Tomcio szuka domu, domu, który już go nie wyrzuci, który nie będzie patrzył oczyma(choć dla mnie jest piękny) , ale sercem!
Czy ta bajka o Tomciu Paluszku znajdzie szczęsliwe zakończenie?

Edit
28.12.2011 Tomcio pojechał do własnego domku u Magdy Betelguese
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 16:49 przez kropkaXL, łącznie edytowano 6 razy
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie paź 23, 2011 9:14 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

Tomcio został odrobaczony aniprazolem, z niejakimi trudnościami-trzy razy wypluwał, ale ze mną nie wygrał-połknął, a za chwilkę dostał smacznego Feliksa na pociechę!
Na szczęście we czwartek obcięłam mu pazurki-kot ideał!-nawet łapki nie musiałam trzymać, tylko leciutko przyciskalam opuszki, zeby pazurki wyszły!-no czegoś takiego jeszcze nie widziałam! 8O
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie paź 23, 2011 9:23 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

No proszę jaki grzeczny koteczek :1luvu:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie paź 23, 2011 9:23 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

Krysiu-on ma złoty charakter!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie paź 23, 2011 9:26 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

Że też takie cuda są bezdomne... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie paź 23, 2011 9:26 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

Śliczny jest :1luvu:
Za najlepszy domek :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie paź 23, 2011 9:40 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

Dzięki za kciuki Dorotka!

Tu łapka Tomcia:

Obrazek

a tu Tomcio przy wodopoju:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie paź 23, 2011 9:47 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

kropkaXL pisze:Dzięki za kciuki Dorotka!

Tu łapka Tomcia:

Obrazek

a tu Tomcio przy wodopoju:

Obrazek

śliczny jesteś Tomciu i łapke masz też cudną :1luvu:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie paź 23, 2011 9:48 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

Tomcio dziękuje cioteczce Karo! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie paź 23, 2011 10:00 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

Dzień dobry Tomciu kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dołączam z kciukami słodki kotuniu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie paź 23, 2011 10:03 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

Buziaczki dla ciotuni Kasi! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie paź 23, 2011 11:33 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

I ja przysiądę u Tomcia z :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie paź 23, 2011 11:34 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

Witaj Elu!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie paź 23, 2011 11:51 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

Czesc Sliczny Tomciu! :1luvu: Trzymamy kciuki za Ciebie!!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie paź 23, 2011 15:58 Re: Tomcio Paluszek-jak skńczy się ta bajka?-DS potrzebny!!!

Meldujemy się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[następna]