[B-stok]Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy i DT !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 19, 2011 8:42 [B-stok]Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy i DT !

Kilka dni temu dowiedziałam się, iż w domkach niedaleko mnie jest gromadka kotów, które bardzo potrzebują pomocy.
Koty są na posesji wiekowych już dziadków, którzy nie mają ani siły, ani środków, żeby się nimi zajmować.
Koty są dokarmiane, jednak bardzo potrzebują pomocy :(

Koteczka nie prawie wszystkich zębów, je biorąc jedzenie na łapkę i wkładając je do pyszczka.
Ma z pewnością kilka lat, chociaż ile dokładnie, trudno ocenić, ze względu na brak uzębienia.
Na skórze miała koszmarne zmiany od świerzbu – rany do krwi i powyrywane płatami futro.
Zmiany są podleczone, ale w takich warunkach nie ma raczej szans na znacząca poprawę.
Podobno wygląda o wiele lepiej, niż przed leczeniem, ale nadal bardzo biednie :(
Nie wiadomo, czy jest wysterylizowana, ale pan, który zagląda tam od kilku lat i pomaga leczyć stado, mówił mi, że przez ten czas nie miała małych.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kocurek jest chyba młody, niestety dziki. Na skórze duże zmiany od świerzbu lub grzyba. Podleczony z KK, ale nadal gluci.
Z racji tego, iż nie daje się złapać, dostaje antybiotyk w tabletkach razem z jedzeniem.
Niestety, w warunkach podwórkowych również szanse na wyleczenie gluta są niewielkie, zwłaszcza że idzie zima.
Kombinuję, jak go złapać, ale bez klatki – łapki trudno będzie.
Kocurek nie jest wykastrowany.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koteczka – pingwinka wygląda na zdrową. Nie gluci, zmian na skórze nie widać.
Nie wiem, czy jest wysterylizowana, ale młodych też chyba nie miała – zapytam przy okazji.
Niemniej jednak, dokarmiania również potrzebuje.

Obrazek

Obrazek

Koty mają styropianową budkę z polarem w środku, wstawioną do drewnianej komórki.
I to jest praktycznie jedyne ich schronienie, bo do domu nie są wpuszczane.
Niestety, ludziom którzy je dokarmiają, brakuje środków na leczenie.
Karmy trochę odstąpię, bo kupując w necie, mogę jakiś worek niedrogo dorzucić do zamówienia.
Jednak najważniejsze jest teraz wyleczenie i – jeśli byłoby to możliwe – znalezienie koteczce bez ząbków jakiegoś tymczasu przynajmniej.

Kilka domów obok jest kolejna trójka, chociaż tam opiekunowie młodsi i trochę lepiej sobie radzą z opieką.
Jednak do ideału też dość daleko :?

Dlatego bardzo proszę o pomoc dla tych biedaków – nawet podrzucanie wątku i rozsyłanie go wśród znajomych, bo naprawdę jest ciężko :( :( :(

Dziękuję za pomoc w szukaniu domu dla tych biedulków :1luvu:

Podziękowania przesyłam dla: ASK@, J.D., VVu, welina, vip0, RudyiSrebrnyKot, phantasmagori, jozefina1970, fiona.22, Mruczeńka1981, Calanthe, Anna61, alareipan, sliver_87, sunshine, cypisek, Gibutkowa, Amica, kamari, Anna Kubica.

O akcjach "pomocowych" niektórych osób nie będę się wypowiadać :roll:

O dalszych działaniach będę Was informować na bieżąco.

Osoby, zainteresowane daniem tymczasu kotce, proszę o kontakt na PW.
Ostatnio edytowano Wto paź 25, 2011 7:50 przez Erin, łącznie edytowano 4 razy

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro paź 19, 2011 8:49 Re: [B-stok] Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy!!! :-(

:? trudna sprawa

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro paź 19, 2011 8:51 Re: [B-stok] Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy!!! :-(

Ło matko, jakie biedy :( :( :( ...
Przekażę potem dziewczynom, to porozsyłają po znajomych.
A bidusia koteczka aż mnie za serce chwyciła...
Ja już nie mogę, jest Okruś, ale nawet bym się nie zastanawiała.
Będę pilnować i podrzucać.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro paź 19, 2011 8:54 Re: [B-stok] Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy!!! :-(

Patmol pisze::? trudna sprawa

Nie łatwa, to fakt.
Ale coś zrobić trzeba, zwłaszcza z tą koteczką.

Dziękuję Wam za zainteresowanie.

Erin

Post » Śro paź 19, 2011 8:58 Re: [B-stok] Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy!!! :-(

kurcze,żal kiciorków a szczególnie koteczki... :(
Iza,one bardziej potrzebują pomocy niż ja... :cry:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Śro paź 19, 2011 9:00 Re: [B-stok] Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy!!! :-(

J.D. pisze:kurcze,żal kiciorków a szczególnie koteczki... :(
Iza,one bardziej potrzebują pomocy niż ja... :cry:

Wiem :(
I dlatego zaczęłam działać, bo nikt inny im nie pomoże tutaj.

Erin

Post » Śro paź 19, 2011 10:36 Re: [B-stok]Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy i DT !

Kto pomoże tym biedakom?

Erin

Post » Śro paź 19, 2011 18:42 Re: [B-stok]Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy i DT !

Podrzucę bidoki :( .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro paź 19, 2011 18:48 Re: [B-stok]Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy i DT !

Przeczytalam i cos mi nie pasuje. To znaczy jedno mi nie pasuje. Ja wiem, ze jest Pani Jasia, ktora dobrze znam i to Ona karmi tam koty od kilku lat.
Piszesz Erin, ze pan przychodzi dokarmiac stadko. Co to za pan i od kiedy dokarmia? Pani Jasia jest w szoku lekkim, bo jak ja zapytalam i opowiedzialam, ze zalozylas watek tym kotom, to zdziwila sie na temat pana.
Tak, czy siak kotom trzeba pomoc, to fakt.
Kotke pani J. nosila do weta i leczyla, ale w takich warunkach nic to nie pomaga. Ja trzeba zabrac w domowe warunki.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Śro paź 19, 2011 19:53 Re: [B-stok]Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy i DT !

Banerek dla kotów!!!

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=134559&p=8094123#p8094123][img]http://miau_miau2010.republika.pl/bial1.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw paź 20, 2011 7:00 Re: [B-stok]Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy i DT !

RiSK - wielkie dzięki! :1luvu:

Erin

Post » Czw paź 20, 2011 7:18 Re: [B-stok]Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy i DT !

zaznaczę.
Iza a próbowałaś dawać im do karmy antybiotyk.Odpowiednik unidoxu tylko w proszku.Dla drobiu. Sprawdza sie, taniej wychodzi a koty w jedzeniu nie czują.Wet mi podpowiedział bo koszmarnie dużo tabletki by kosztowały. Tak swoje dziki leczyłam 2 lata temu jak całe stado chorowało.

Szkoda kocikó.Zima za pasem. :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw paź 20, 2011 7:21 Re: [B-stok]Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy i DT !

Asiu, kotka leki dostawała, a kocurek chyba nadal dostaje - właśnie do karmy.
Tylko one są mocno dzikawe, to raz. A dwa - mają tylko tę styropianową budkę.
Dlatego trzeba przynajmniej koteczce poszukać jakiegoś schronienia - nawet tylko na czas leczenia, jeśli nie będzie innej opcji.
Bo na podwórku, w takim chłodzie i wilgoci, ciężko będzie ją wyleczyć.

Erin

Post » Czw paź 20, 2011 7:52 Re: [B-stok]Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy i DT !

Niestety tak bywa z dzikunami.Całe tygodnie leczenia czasem .Iza, dzikunom dawałam antybiotyk dość długo.Dopóki nie ustąpiły objawy.To drobiowe cholersto to one w jedzeniu nie czują.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw paź 20, 2011 8:04 Re: [B-stok]Chore bezdomniaczki pilnie potrzebują pomocy i DT !

Wiem, że trzeba długo.

Erin

[następna]