Moderator: Moderatorzy
ana pisze:szansa jest, ale trzeba też wdrożyć antybiotykoterapię, bez niej infekcja sama nie przejdzie, a to ona jest przyczyną pogorszenia stanu kota.
smolki pisze o wycieku ropnym z ust.PcimOlki pisze: Nie bardzo wiem z czego wnioskujesz infekcję. Przyczyny ONN mogą być rozmaite, np zatrucie glikolem, zatory moczowodów. Należy tą przyczynę zdiagnozować i leczyć. Zestaw badań jak przy CRF, tylko wszystko na wczoraj. Samo podanie kroplówek jest działaniem: "a może się uda".
- morfologia
- pełna biochemia
- USG układu moczowego
- badanie labolatoryjne moczu (to powyżej jest niewiele warte)
- badanie bakteriologiczne moczu
ana pisze:smolki pisze o wycieku ropnym z ust.PcimOlki pisze: Nie bardzo wiem z czego wnioskujesz infekcję. Przyczyny ONN mogą być rozmaite, np zatrucie glikolem, zatory moczowodów. Należy tą przyczynę zdiagnozować i leczyć. Zestaw badań jak przy CRF, tylko wszystko na wczoraj. Samo podanie kroplówek jest działaniem: "a może się uda".
- morfologia
- pełna biochemia
- USG układu moczowego
- badanie labolatoryjne moczu (to powyżej jest niewiele warte)
- badanie bakteriologiczne moczu
Zapewne wyjdzie w morfologii.
Przyczyny ONN faktycznie są rozmaite, z pewnością trzeba zrobić komplet badań, ale niezależnie od tego w te pędy walczyć z ewentualną infekcją. Potrafi błyskawicznie pogorszyć wyniki do wartości wspomnianych przez autora wątku.
Wiem. Miałam do czynienia z taką sytuacją. Niestety nie raz.
ana pisze:Okej, znowu zaczynamy "leczyć" przez net, sorry.
ana pisze:szansa jest, ale trzeba też wdrożyć antybiotykoterapię, bez niej infekcja sama nie przejdzie, a to ona jest przyczyną pogorszenia stanu kota.
ana pisze:Pytanie brzmiało: czy kot może wyjść z ONN i czy jest szansa na zbicie ww wyników nerkowych.
Moja odpowiedź: tak.
smolki20 pisze:(...)
Tu moje pytanie kociak ma na razie podawane kroplówki (stan trochę lepszy) Czy jest szansa że wyjdzie z tego?
pixie65 pisze:smolki20 pisze:(...)
Tu moje pytanie kociak ma na razie podawane kroplówki (stan trochę lepszy) Czy jest szansa że wyjdzie z tego?
Czy chodzi o tego samego kota?
viewtopic.php?f=1&t=127979&start=15
iwona-1984 pisze:witam
Bardzo proszę o pmoc, u kota zdiagnozowane powiększone nerki oraz niewydolnośc nerek. pierwsze wyniki byly Kreatynina: 4,31 mg/dl, Mocznik: 82,2 mg/dL, po 2 dniach pogorszenie Kreatynina: 16,78 mg/dl, Mocznik: 600,7 mg/dL
nie pomogli nam w lecznicy,, kazali szukac pomocy w warszawie u dr Agnieszki Neska -suszynskiej.. ale moze w poniedziałek sie do nas odezwa.. poszukalismy innej leczniicy, tam powiesizano nam ze kot powineien miec nerki 2x plukanie dziennie, a nie jak wczęsniej rtylko raz. w dodatku Mokka dostawała sterydy, ktore obciazają nerki.. prosze pomozcie moze macie jakies pomysly co moze jej pomoc? kot od 8 byl na wizytach, i przez tydzien tylko pogorszenie.. po sterydach była mocno pobudzona..mysleleismy ze sie jej poprawia, ale jak leki odchodzily to znow lezaął bardzo słaba. mam historie wizyt z wynikami, moze ktos bedzie w stsnie pomoc.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Sandi870 i 5 gości