wegańskie koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2011 11:32 wegańskie koty

Może kogoś zainteresuje temat na jaki natknęłam się w sieci
http://www.weganizm.com/wegekoty.html
Do poczytania jeszcze ciekawa dyskusja:
http://www.weganizm.com/forum/weganska-karma-vt21.htm
Czytałam i oczy coraz bardziej wychodziły mi z orbit... 8O Sama nie jem mięska ale moja kocica dostaje karmę 60% do tego mięsko czasem rybkę i nigdy by mi do głowy nie przyszło żeby robić z niej na siłę wegetariankę... :roll:

Gajuli

Od: Pon sie 29, 2011 17:42

Post » Śro paź 05, 2011 11:45 Re: wegańskie koty

dla mnie to jest żałosne po prostu. nie wiem jak można nawet próbować nie dawać zwierzętom tego, co muszą jeść. szczury są wszystkożerne i nie wyobrażam sobie, że nie dostałyby ode mnie jakiegoś mięsa, tylko dlatego, że ja go nie jem.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro paź 05, 2011 12:00 Re: wegańskie koty

:? mój kot chyba jednak kupował by whiskas a nie fasolkę w pomidorach jak mógł by wybrać :wink:
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Śro paź 05, 2011 12:30 Re: wegańskie koty

Przeczytałam i to jest straszne 8O
Gdzie w składzie tej karmy jest w ogóle białko?? Bo tam nawet nic nie nt temat
Jestem ciekawa skąd wiedzą że ich koty są zdrowe? Czy robią im co roku wszystkie niezbędne badania.. bo po wyglądzie to sobie mogą
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro paź 05, 2011 13:31 Re: wegańskie koty

JaEwka pisze:Przeczytałam i to jest straszne 8O
Gdzie w składzie tej karmy jest w ogóle białko?? Bo tam nawet nic nie nt temat
Jestem ciekawa skąd wiedzą że ich koty są zdrowe? Czy robią im co roku wszystkie niezbędne badania.. bo po wyglądzie to sobie mogą

białko jest pewnie pochodzenia roślinnego,a więc dla kota całkowicie bezużyteczne.
też jestem wege,ale ja jestem ludziem.ludzie to zwierzęta wszystkożerne i mogą spokojnie dobrze żyć na diecie bez mięsnej,a koty to mięsożercy bezwzględni.jakość życia kota na diecie bez mięsa jest marna,byleby przetrwać.
nie rozumiem czemu weganom i niektórym wegetarianom tak odbija,to po prostu chore-jak chcą karmić zwierzaka tylko warzywami,to czemu wybierają na domowych pupili mięsożerców?jest tyle fajnych stworzonek,które z radością będą jadły to co oni...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Śro paź 05, 2011 14:58 Re: wegańskie koty

Hm źle się wyraziłam bo chodziło mi o to że oni coś na tym swoim forum wspominali o białku roslinnym jakies wywody a go nawet w składzie nie ma - który i tak jak pisałaś jest przecież bezużyteczne... :roll:

I też tego nie rozumiem dlaczego ludzie nie jedzący mięsa chcą koniecznie aby ich zwierzaki jadły tak samo skoro to jest gatunek zupełnie nieprzystosowany do takiego jedzenia. Ewentulanie niech sobie króliczki zaadoptują albo chomiki :roll:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37