FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 25, 2011 12:10 Re: Łódź 812+300 - weekend wariatek trwa, HEEEELP!!!

I jeszcze kilka 10tygodniowych z Helskiej - nawet nie pytałam, ile….
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon lip 25, 2011 15:17 Re: Łódź 812+300 - weekend wariatek trwa, HEEEELP!!!

Nowe tymczasy
Fizia Pończoszanka z ruiny przy Wschodniej 66

Obrazek

Na śmietniku przy Kochanowskiego pojawiły się one, eleganckie bliźnięta

Obrazek

dwa już bezpieczne w klatce u mnie, szukają lepszego tymczasu, trzeci jeszcze tam czeka..

A to kociaki ze Wschodniej 65 - siedzą w piwnicy, zimnej, brudnej i wilgotniej. Śliczne dymniaczki…
, Obrazek Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon lip 25, 2011 16:16 Re: Łódź 812+300 - weekend wariatek trwa, HEEEELP!!!

fizia pończoszanka prześliczna

kotki w piwnicy- BOZE SWIETY TO JAKIS KOSZMAR, ratunek dla nich potrzebny POMOCY :crying:

i Aniu, żałuję ze nie zrobiłam tak jak mi mówiłaś 4 tygodnie temu, dzis mam tez dramat, gdyby mozna było cofnąc czas to....
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Wto lip 26, 2011 9:12 Re: Łódź 812+300 - weekend wariatek trwa, HEEEELP!!!

Złapało się trzecie śmietnikowe - weszło do klatki do rodzeństwa czekającego w kontenerze przy klatce.

Za trzecim razem.
Wcześniej dwa razy wychodziło z ruinki, obchodzilo klatkę dookoła, ja zniecierpliwiona leciałam capnąc w rękę - w rezultacie prawie całe ramię mam sinie i porysowane
Za trzecim razem powstrzyłam mnie Dulencja - i slusznie.

bordo pisze:fizia pończoszanka prześliczna.
Piwniczne podobne do niej, dymniaczki, tam jakiś tatuś-przystojniak grasuje, jeszcze nie namierzony :evil:

bordo pisze:kotki w piwnicy - BOZE SWIETY TO JAKIS KOSZMAR, ratunek dla nich potrzebny POMOCY :crying: .
Cały czas Ewa i Marija kombinują, o niczym innym ostatnio nie myślą, ale z pustego podobno i Salomon nie naleje... z tym że u nas odwrotnie... Karmicielki nie dadzą rady pomóc - Marija rozmawiala, to bardzo starsza, niesprawna i schorowana pani, cud, że ma siłę schodzić do tych malców... i uczennica gimnazjum, obecnie na wakacjach. Na sąsiadkę-inspektorę ŁTOZ nie ma co liczyć.

Kociakami z Helskiej zaopiekowala się Dorotka - zdjęcia będą. Są w klatce w pinicy - takie sobie miejsce, ale...
Kociaki trzy - domowe.

bordo pisze: i Aniu, żałuję ze nie zrobiłam tak jak mi mówiłaś 4 tygodnie temu, dzis mam tez dramat, gdyby można było cofnąc czas to....
Robilaś i robisz to, co możesz zrobić najlepszego. I wielkie dzięki, że jesteś i działasz.

kalewala

Post » Wto lip 26, 2011 12:47 Re: Łódź 812+300 - weekend wariatek trwa, HEEEELP!!!

Na Grabieńcu Olek73 została owrzeszczana i obrzucona pomidorami...
Idziemy dziś negocjować razem :roll: :roll:

kalewala

Post » Wto lip 26, 2011 13:46 Re: Łódź 812+300 - weekend wariatek trwa, HEEEELP!!!

annskr pisze:kociaki ze Wschodniej 65 - siedzą w piwnicy, zimnej, brudnej i wilgotniej. Śliczne dymniaczki…
, Obrazek Obrazek
Kocaki ni wychodzą z piwnicy, nie są w stanie - okienko jest za wysoko na ich mozliwości, jedzenie jest tam wrzucane.
Zabrać je trzeba także dlatego, zze jeśli z jakichś powodów karmicieka (starsza, schorowna etc) nie da jeść, siedzą głodne..... jeśli nie dostaną jeść przez kilka dni - po prostu umrą z głodu...

To piękne kocięta, dymne z białym, z przedłużoną sierścą, na zdjęciach ich urody nie widać, chwila odchuchania / doczyszczenia i szybko znalazłyby domki.... Proszę, pomyślcie o nich...

kalewala

Post » Śro lip 27, 2011 8:21 Re: Łódź 812+300 - weekend wariatek trwa, HEEEELP!!!

Wczoraj

wysterylizowane Tepsiątka - dwie dziewczynki i chlopiec

złapane i zawiezione do Ań dwa kociak -podrostki z Wólczańskiej 37, na ciachnięcie i przeleczenie - Jolabuk5

złapana i zawieziona do Ań chora dzika kocia staruszka z Piramowicza - Mirek i Sylwia, na razie nie wiemy, jaka diagnoza

złapana przez Jolębuk5 dzika kotka z Wólczańskej 37, dziś Marija zawiezie ją na sterylkę

Pamiętajmy o malcach z piwnicy przy Wschodniej - tam mokro i bardzo zimno, pewnie siedzą zbite w kupkę, przytulone do siebie, by się odobinę rozgrzać...

kalewala

Post » Śro lip 27, 2011 12:54 Re: Łódź 812+303 - BARDZO POTRZEBNE DS / DY !!!!

Noooo, wczoraj skokiem komandoskim dorwałam koty na Wólczańskiej 37 - najpierw złapały się maluchy, szybki tel. do annskr ( :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: )- i za 5 minut Ania podjeżdża, wymieniamy klatkę "pełną" (2 maluchy) na pustą, Ania odjeżdża, nastawiam pustą ponownie, włazi kocica. Znowu tel. do annskr ( :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: ) i ustaliłyśmy, że kotka w klatce poczeka do jutra w mojej piwnicy, miejsce Ania znalazła w Perełce (od Mariji) i Marija rano zabrała kotkę. Mają ją przetrzymać 2 dni, żeby można było ją wypuścić 9kotkę, nie Mariję :twisted: ). Muszę przyznać, że miejscowa karmicielka była pod ogromnym wrażeniem całej akcji :D :D :D
A klatkę juz zabrałam do pracy, mamy tu 2 kotki do złapania!
Ostatnio edytowano Śro lip 27, 2011 13:14 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lip 27, 2011 13:14 Re: Łódź 812+303 - BARDZO POTRZEBNE DS / DY !!!!

Kotka i trzy malutkie maluchy na Dowborczyków... Pani chce zlapać i wysterylizwoać kotkę, bierze od nas łapkę.

Marija namawia karmicielkę, by zaopiekowala się malcami i wyadoptowala je, wypozyczymi klatkę, pomożemy w "obsludze medycznej" - odrobaczenie, szczepienie...
Więcej nie damy rady..

kalewala

Post » Śro lip 27, 2011 13:28 Re: Łódź 812+303 - BARDZO POTRZEBNE DS / DY !!!!

jolabuk5 pisze:Marija rano zabrała kotkę. Mają ją przetrzymać 2 dni, żeby można było ją wypuścić 9kotkę, nie Mariję :twisted: )

:ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw lip 28, 2011 6:00 Re: Łódź 812+303 - BARDZO POTRZEBNE DS / DT !!!!

Cleo się wyadoptowała!!!! Wydaje się, ze fajny domek, będzie miała koleżankę w swoim wieku też czarną (tylko z białym krawacikiem) i rozrabiającą. Poleciłam Cleo (pani chciała kotkę), bo wydawało mi się, że Mea może się czuć zdominowana przez zbyt energiczną kolezankę, a Nell ma jeszcze grzybka.
Cleo kochanie, bądź szczęsliwa w nowym domu! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw lip 28, 2011 10:02 Re: Łódź 812+303 - BARDZO POTRZEBNE DS / DT !!!!

Cudnie :D :D

Grabiebec - na oko sześć kotów, w tym dwa podrostki, ale juz do ciachnecia. Tylko, ponieważ karmicieki rzucają pomidorami, chyba trzeba w nocy podjechać, zganąć towarzystkow i szybko wiać...
Ne wiem, czy mamy jeszcze siły na taką akcję...

Na moim osiedlu kolejne trzy kociaki - w mejscu gdzie nigdy kotów nie bylo. Dziś wieczorem idę je zobaczyć - i tyle. Bo .... no własnie,. bo...

Dowborczyków - Marija przekonała panią, ze urlop, że może sie zająć kociakami, że pomożemy w ew leczeniu///. I pani wzięła klatkę stacjonarną. Kciuki, by wytrwała.

Starszy pan (od staruszki Myszki) łapie u siebie - Różki. Podobno dwie kotki. I kika kociakow, ale nie wi, czy da radę z adopcjami. Nie pomożemy, bo - jw

Pózny wieczór - Lucynka z Ragodoszcza znalazla na drzwie jednookiego kota, tak dzikiego, że jak zobacvzył ją obok siebie na drabinie, skoczył i nie chcial puścić.... Dziś trrafi do tesco, tylko na kilak dni, na przeleczenie, potem nie wiem, co... Domowa kotka, może w rujce uciekla lub ofiarowano jej wolność, wg obserwatorów akcji Lucynki - mniej więcej od soboty ją widują... A może ma "wolne" na wakacje :?

kalewala

Post » Czw lip 28, 2011 13:20 Re: Łódź 812+303 - BARDZO POTRZEBNE DS / DT !!!!

A to przedwczorajsze Jolabukowe kociaki-podrostki - starszy czarny chłopiec i biedronkowa dziewczynka.
Nie wiemy, na iile dzikie.
Parę dni zostaną w lecznicy na przeleczeniu, a potem muszą wrócić na podwórko, biedaki…..

Obrazek Obrazek

kalewala

Post » Czw lip 28, 2011 19:28 Re: Łódź 812+303 - BARDZO POTRZEBNE DS / DT !!!!

Biedaki... Ale ja już nie dam rady ich przygarnąć, poza tym jeśli dzikawe, to byłoby mi tym bardziej trudno... :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lip 29, 2011 8:37 Re: Łódź 812+303 - BARDZO POTRZEBNE DS / DT !!!!

jolabuk5 pisze:Biedaki... Ale ja już nie dam rady ich przygarnąć, poza tym jeśli dzikawe, to byłoby mi tym bardziej trudno... :(
Wg Ań bardziej wylęknione, niż dzikie..

Wczoraj wieczorem z p.Łucją, p.Tereą i Dulencją poszłyśmy oglądać te nowe kociaki pod balkonem... Ciemno bylo, na pewno dwa pngwiny i coś czarne.
Jedna pingwinka wlazła na ręce p.Łucji... i jest u mnie... Na oko z 5mcy, zdrow, czyściutka, zamyka buzię dopiero na rękach - taki dzikus :roll: :roll:

Nr 25 u mnie.

Cholera :!: :!: :!:

Na osiedui jest baba, ktora chce odnowić kocią populację wyniszczoną przez nas. Na pewno ona wypuściła Urszulkę, Śnieżkę i ostanio Lusię. Być może za jej "sprawą" znalazły się na śmietniku trzy ostatnie buraski, być może i te pingwiny odbalkonowe .... P.Łucja i Teresa mają popytać ludzi. Trzeba będzie jakoś z babą porozmawiać - nie wiem jak....

kalewala

[poprzednia][następna]