Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 09, 2011 23:44 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob lip 09, 2011 23:47 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

Annaa pisze:Misia :)
Jak wyszliście i zostawiliście ją to była mocno zdezorientowana.
Miauczała i szukała.
Jak to? poszli sobie i zapomnieli o mnie???
Najpierw schowała się za pralkę,ale ciekawość była silniejsza :)
Znalazła sobie fajne pudło do którego można schować się :)
Pospała sobie,a potem jak upewniła się że wolno jej
rozłożyć się na kanapie skorzystała z tego bardzo chętnie 8)
Nawet wystawiła brzuchol do głaskania.
Teraz chodzi za swoim nowym dużym i obserwuje go
cały czas nasłuchuje nowych odgłosów.
Może czeka kiedy po nią wrócicie ?
I bawiła się szczurkiem :)

No mniej więcej ;-) Pogadaliśmy sobie, oprowadziłem ją po nowym rewirze, dokonała wstępnej kontroli - dogadamy się!
Teraz nie odpuszcza mnie prawie na krok - w końcu już dowiedziała się kto teraz napełnia miskę ;-) Na razie rzeczywiście nie wie za bardzo co ze sobą zrobić, co jakiś czas sprawdza przedpokój i miałknie kontrolnie parę razy - szuka kiche_wliczycy i Satrya - nie dziwię się miała tam naprawdę dobrze! Mam nadzieję, że sprostam jej oczekiwania :-)
Moje wrażenia: jest na prawdę śliczną kotka, strasznych pieszczochem! Co do charakterku będę mógł wypowiadać się dopiero jak się oswoi i zacznie rozrabiać ;-)
Kiedy piszę tego posta Misia leży niedaleko, zaraz idziemy spać - zobaczymy jak minie pierwsza noc :-)

Łukasz R

Od: Sob lip 09, 2011 22:59

Post » Sob lip 09, 2011 23:56 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

Łukasz witaj na miau :piwa:
Cieszę się, że Misia nie chowa się po kątach, nie płacze rozpaczliwie, tylko towarzyszy Ci we wszystkim, to bardzo dobrze rokuje :D :ok:

I mam nadzieję, że ta noc będzie spokojna i cicha..........tzn. nie rozmiauczana, a rozmruczana :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie lip 10, 2011 12:57 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

Łukasz R witaj na forum :lol: :lol:

I jak Wam nocka minęła?
:ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie lip 10, 2011 15:02 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

A ja witam forum ;-)

Noc minęła bardzo spokojnie. Najpierw Misia leżała sobie koło mojego łóżka, potem trochę pobuszowała po parapecie i na koniec przeniosła się do bezpiecznego pudła gdzie spokojnie przespała noc. Kiedy wstałem opuściła swój bunkier. Było trochę płaczu i stania pod drzwiami ale po śniadaniu postanowiła uciąć sobie sjestę na kanapie i był już spokój ;-) Wyszedłem na 2 godziny do sklepu po kątowniki i po powrocie wszystko było ok, Misia po prostu na ten czas schowała się do kryjówki. Tak jak podejrzewałem bardzo przypasował jej parapet przy komputerze: https://www.dropbox.com/gallery/348435/1/M?h=caf69d ;-)

Łukasz R

Post » Nie lip 10, 2011 15:13 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

kochana zmorka :1luvu:
W słoneczku się wygrzewa :)

Dobrze, że nie śpiewała, bo tego najbardziej się obawiałam.

Jak sprawy kuwetkowe?

WarKotka

Post » Nie lip 10, 2011 15:20 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

kiche_wilczyca pisze:Jak sprawy kuwetkowe?

A właśnie. Rano dwa razy prawdopodobnie nadstawiała się by załatwić się mi na materac - nie byłem na tyle ciekawy by sprawdzić jej intencje i profilaktycznie translokowałem do kuwety. Tam trochę o tym podyskutowaliśmy, pokręciła trochę pyszczkiem i w końcu załatwiła się gdzie trzeba. Na razie nic grubszego. Czy Misia jest z kotów które wolą kuwetę w ustronnym miejscu? Może muszę przestawić ją w inne miejsce? Aktualnie stoi tam gdzie widzieliście.

Łukasz R

Post » Nie lip 10, 2011 15:27 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

jeżeli uparcie będzie próbowała robić w innym miejscu to lepiej ją przestaw. U nas jej kuweta stała "na wierzchu" :)

Misiu, bądź grzeczna!!!

WarKotka

Post » Nie lip 10, 2011 18:02 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

ojej, ogromne kciuki za Misię i jej aklimatyzację, na pewno będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lip 10, 2011 19:12 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

My też trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bozena54

Od: Pon lip 10, 2006 16:17

Post » Nie lip 10, 2011 19:32 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

O rany, ale fantastyczne wieści! Misia ma wreszcie swojego Wymarzonego Dużego :1luvu:. Witaj Łukasz R :), fajnie, że zalogowałeś się i relacjonujesz pierwsze chwile w domku. Trzymam kciuki za szybciutką aklimatyzację. Pobaw się z nią myszkami, sznurkiem... na pewno to pomoże odstresować się i zbliży Was do siebie.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Nie lip 10, 2011 22:50 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

Cieszę się ogromnie że misia już u siebie i czekamy na dalsze wieści i fotki :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lip 11, 2011 0:40 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

ale ma fajnie Fiziowata :ok: :ok: :ok: :1luvu:
a jaka jest błyszcząca :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lip 11, 2011 9:11 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

dobrze jej tam na parapecie
i widzę, że lektury ma przednie, pewnie dlatego taka zadowolona 8) (kto by nie był - ptzu Pratchetcie :wink: )
:ok:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon lip 11, 2011 9:21 Re: Satyrkowo - Misia.Marzenia się spełniają-już w swoim domku:)

pozytywka pisze:dobrze jej tam na parapecie
i widzę, że lektury ma przednie, pewnie dlatego taka zadowolona 8) (kto by nie był - ptzu Pratchetcie :wink: )
:ok:

Ciocia pozytywka wyłapała :D
ja nawet tego nie zauważyłam :oops:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]