sorry, ale musiałam, mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Boo pisze:Dlaczego wszystkim na około wydaje się, że lepiej wiedzą co mogę a czego nie? Co powinnam a czego wręcz przeciwnie? Wiedzą lepiej co, jak i kiedy mam zrobić? Marudzą, wybrzydzają, chcą decydować za mnie. Wiedzą jak powinnam wykorzystywać swój czas. Wiedząc o mnie tak naprawdę gówno chcą mi rozkazywać co w danym czasie zrobić powinnam. W momencie kiedy o żadnej innej osobie nawet przez myśl by im nie przeszło choćby spróbować powiedzieć, że teraz to powinnaś zrobić ogłoszenie/bazarek/zdjęcia/to/siamto moim czasem, moją osobą rozporządzają do woli, wedle uznania. Już dawno powinnam zrobić to czy tamto, opóźniam się z tym i z tamtym. Dlaczego jeszcze nie zrobiłaś, nie byłaś, nie przyniosłaś, nie kupiłaś, nie wysłałaś. Dlaczego sprawiam wrażenie osoby, którą można rozporządzać? Co ludziom daje sygnał do tego, że mają mi zagospodarowywać czas a jak się nie zastosuję obrażać się na mnie? Nie mając pojęcia jak wygląda mój dzień, nie mając najmniejszej wiedzy o tym na czym polega i z czym się wiąże moja praca, nie przypuszczając nawet ile tzw. "wolnego" czasu zostaje mi po piekielnym, codziennym kieracie próbują mi ten czas zapełnić obowiązkami. Wiedzą co jest dla mnie dobre a co nie, do jakiego lekarza powinnam pójść a jaka terapia jest bezsensowna. Wiedzą to lepiej ode mnie. Dlaczego, jeśli chodzi o zarządzanie moją osobą nie mają skrupułów? Dlaczego obrażają się, boczą, robią wyrzuty jak się nie zastosuję? Mam dość, mam cholernie, zakurwiście dość.
sorry, ale musiałam, mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumie
kropkaXL pisze:Patka-zgadzam sie w pełni z Phanteczką-wdupiemanie to jedyne możliwe wyjście-sama dostaję mnóstwo "dobrych rad" od ludzi mnie otaczających,owszem-boli,że wszyscy wiedzą lepiej niż ja,ale uczę się izolować psychikę od takich doradców i ich stwierdzeń.Jestes wielka -my to wiemy!
morelowa pisze:To jak zawita -ten gość - to go od razu pokaż.
No - dasz radę.. jedno zdjęcie , jedno wrzucenie tutaj..![]()
![]()
jeżeli to gość, o którym myślę..![]()
Boo pisze:morelowa pisze:To jak zawita -ten gość - to go od razu pokaż.
No - dasz radę.. jedno zdjęcie , jedno wrzucenie tutaj..![]()
![]()
jeżeli to gość, o którym myślę..![]()
Morelowa, o kim myślisz, co? Przyznaj się na ten tychmiast!
A my zaraz w trasę. Trzymajcie kciuki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości