OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 17, 2011 20:42 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Jak się dziś sprawowaly?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt cze 17, 2011 21:05 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Zaznaczam ślicznoty :1luvu:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pt cze 17, 2011 21:13 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

A ja tradycyjnie podnosze :!:
:kotek:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt cze 17, 2011 21:54 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

taizu pisze:Jak się dziś sprawowaly?

Dziękuję że zaglądacie Dziewczyny. :1luvu:

Pytasz jak się sprawowały? Od kilku dni biegają jak szalone. :D Znalazły sobie dobra rozrywkę ,czyli bieganie od kuchni do pokoju, po drodze wieszając się na zasłonie. :lol:

Są w świetnej formie. Oczka u wszystkich praktycznie idealne. Jedna kicia ma jeszcze odrobinke gorsze jedno oczko i nadal jest problem z oczkiem kocurka. Za każdym razem jak przyjeżdzam, to ma to oczko zaklejone. Bardzo długo je przemywam i masuję, ale ta cholerna błona na nim jest tak gruba, że z ledwoscią udaje mi się wytworzyć niewielkie ujście żeby wpuścić krople.

Wczoraj jedna z dziewczynek weszła i na ławę i zrzucała wszystko co możliwe czyli fiolki z solą fozjologiczną , kropelki do oczu, waciki.Rozrabiała niemiłosiernie.
Potem wszystkie żywo zainteresowały się moim plecakiem i ciągneły go za rączki we wszystkie strony.

Zuszki odkryły też w kuchni kuwetkę Myszki i robią do niej równo. :D Tam jest nie piasek tylko papier toaletowy. Dzisiaj dołożyłam tam reczników jednorazowych i zmieniłam też w miseczce którą mają w pokoju. Kilka kupek było w kuwetce. Siuu generalnie w kuwetce. Kilka kupek pod wąską sofą i kanapą. Sprzątam na bieżąco. Kupki maja wzorowe. :D

Jak będziemy u Weta będę chciała je odpchlić, bo widziałam że troszkę się drapią.Tylko nie wiem, czy nie są za małe.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob cze 18, 2011 11:57 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Nieletnia chuliganeria :1luvu: :ryk:
Za oczka i kupki :piwa:

taizu

Post » Sob cze 18, 2011 14:53 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Witam maleństwa :1luvu:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Sob cze 18, 2011 21:25 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

I jak dzisiaj?

taizu

Post » Nie cze 19, 2011 12:14 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Dzień dobry Zuszki! :1luvu: Co słychać? :D
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Nie cze 19, 2011 12:20 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Zuszki prawdopodobnie jutro jak się wyrobimy ,będą miały przegląd u Weta. Będę chciała je odpchlić i odrobaczyć.Trzeba też pomysleć co dalej zadziałać z tym oczkiem u jednego kocurka. Nie wygląda ono dobrze. Może Lekarz zastosuje inną maść, żel. Cokolwiek co bardziej tutaj zadziała.

Gdyby Ktoś chciał wesprzeć Sierotki lub zakupić dla nich coś smacznego :D Zapraszamy do Pomocy. :D

iza71koty

Post » Nie cze 19, 2011 18:23 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

iza71koty pisze:Zuszki prawdopodobnie jutro jak się wyrobimy ,będą miały przegląd u Weta. Będę chciała je odpchlić i odrobaczyć.Trzeba też pomysleć co dalej zadziałać z tym oczkiem u jednego kocurka. Nie wygląda ono dobrze. Może Lekarz zastosuje inną maść, żel. Cokolwiek co bardziej tutaj zadziała.

Gdyby Ktoś chciał wesprzeć Sierotki lub zakupić dla nich coś smacznego :D Zapraszamy do Pomocy. :D

Ja mam dla maluszków coś w zanadrzu
Jutro pokaże
Tymczasem podnoszę i zaciskam kciuki za wizyte u weta :ok: :ok: :ok:

wiora

Post » Nie cze 19, 2011 19:17 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Jestem na sekunde bo musze lecieć na Tęczę.Pogode mamy okropną. :| Cały dzień pada. Wróciłam od Zuszków. Bawią się, rozrabiają. Moja ulubienica która nazwałam Matyldzia, wdrapuje mi się na kolana i podczas zabiegów przy kociakach cały czas siedzi, bawi się i zaczepia łapką. :D Dzisiaj wszystkie kotki miały piękne oczka a nawet kocurek miał swoje oczko otworzone. Jest już widać gałkę oczną, chociaż jest sporo zamglona. Wierzę że będzie z tym oczkiem ok bo z całą pewnością kociaczek na nie widzi. Dzisiaj porządnie mu zakropliłam po dwa razy.Pupki są coraz czyściejsze i maluszki chyba już trochę się same myją. Dzisiaj miałam przy nich nie wiele roboty. A co najważniejsze nigdzie nie było kupek. Wszystko przepisowo w kuwetkach.Zawiozłam im zabawkę ,żeby sie nie nudziły. Chociaż one jak widzę, sobie zajęcia same wynajdują. :D Z braku zajęcia zawsze można pomordować braciszka lub siostrzyczkę. :lol:
Ostatnio edytowano Nie cze 19, 2011 19:25 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Nie cze 19, 2011 19:21 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Łapki, noski uszka czyściutkie. Nigdzie nie widzę śladu żeby miało być coś poważniejszego. W tym miejscu gdzie u dwóch kotków leciutko złuszczyło się futerko, wszystko ładnie zeszło i odrasta nowe. Zatem mogło być też i uczulenie na któryś składnik kropli do oczu, sól fizjoligiczną czy nawet immunodol. Futerka są lśniące, mięciutkie i moim zdaniem w dobrej formie.

iza71koty

Post » Nie cze 19, 2011 19:25 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

wiora pisze:
iza71koty pisze:Zuszki prawdopodobnie jutro jak się wyrobimy ,będą miały przegląd u Weta. Będę chciała je odpchlić i odrobaczyć.Trzeba też pomysleć co dalej zadziałać z tym oczkiem u jednego kocurka. Nie wygląda ono dobrze. Może Lekarz zastosuje inną maść, żel. Cokolwiek co bardziej tutaj zadziała.

Ja mam dla maluszków coś w zanadrzu
Jutro pokaże
Tymczasem podnoszę i zaciskam kciuki za wizyte u weta :ok: :ok: :ok:

Wow!!! :D Super :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Nie cze 19, 2011 19:50 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

iza71koty pisze:Łapki, noski uszka czyściutkie. Nigdzie nie widzę śladu żeby miało być coś poważniejszego. W tym miejscu gdzie u dwóch kotków leciutko złuszczyło się futerko, wszystko ładnie zeszło i odrasta nowe. Zatem mogło być też i uczulenie na któryś składnik kropli do oczu, sól fizjoligiczną czy nawet immunodol. Futerka są lśniące, mięciutkie i moim zdaniem w dobrej formie.

Tak się ciesze, że zdrowie wkońcu zaczyna im dopisywać :1luvu: .

wiora

Post » Nie cze 19, 2011 20:16 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

iza71koty pisze:Łapki, noski uszka czyściutkie. Nigdzie nie widzę śladu żeby miało być coś poważniejszego. W tym miejscu gdzie u dwóch kotków leciutko złuszczyło się futerko, wszystko ładnie zeszło i odrasta nowe. Zatem mogło być też i uczulenie na któryś składnik kropli do oczu, sól fizjoligiczną czy nawet immunodol. Futerka są lśniące, mięciutkie i moim zdaniem w dobrej formie.

Tak trzymać, zuchy!

taizu

[poprzednia][następna]