Prześliczna, dzielna Edytka zamieszkała w Krakowie z Ktosiem

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 23:44 Prześliczna, dzielna Edytka zamieszkała w Krakowie z Ktosiem

Edytka rozpaczliwie płacząc nocą na osiedlowym parkingu, uratowała swoje maleńkie życie – wołała tak głośno i długo aż usłyszał ją człowiek. Człowiek wziął maleńkie kocię pod opiekę: dał jeść i pić i dał też schronienie.
Edytka to biało-czarna, około 7 tygodniowa koteczka. Ma uroczą uśmiechniętą, trochę zdziwioną buzię i ciekawe świata oczka. Bacznie wsłuchuje się w odgłosy domu dużymi uszami. Kocha zabawę dzwoniącymi myszkami i szeleszczącymi papierkami. Wielką radość sprawia jej gonitwa za kocią wędka z piórkami. Pogłaskana mruczy głośno i nadstawia główkę chętna na dalsze pieszczoty. Nie sprawia problemów. Grzecznie je i pije; załatwia się do kuwety.
Jest uroczym, zabawnym i sympatycznym kocim dzieckiem. Kiedyś wyrośnie z niej mądra i wdzięczna kotka.
Kotka została odrobaczona i we właściwym czasie będzie zaszczepiona.
Szuka najlepszego domu - dobrego opiekuna, który zadba o godne życie dla niej i zostanie wiernym przyjacielem już na zawsze.
Przy adopcji poprosimy o podpisanie umowy adopcyjnej.

mahob pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

A tak małym kotkom było dzisiaj gorąco w ten upalny dzień :wink: :

Obrazek

Było :
Przed jakąś godziną wydawało mi się, że słyszę przeraźliwy miauk małego kotka. Musiałby się mocno drzeć, bym słyszała - hałasują tu mocno tramwaje i autobusy, a ja mieszkam na 7 piętrze. Zbudziłam najlepszego z tż-tów i wygnałam w stronę garaży na poszukiwania :roll: "Coś" natychmiast zamilkło i już się nie odezwało. Nie myślałam za bardzo o tym, co zrobię z ewentualnym znaleziskiem, płacz malucha był przeraźliwy.
Najlepszy z tż po pół godzinie biegania z latarką wypatrzył samochód z oderwanym tłumikiem, jak się okazało - otwarty, chyba opuszczony, jakby po dawnym włamaniu. Koło silnika, pod maską, siedziało skulone i przerażone małe coś.
Coś ma chyba 5-6 tygodni, je samo, wychudzone jest przeraźliwie, na jedzenie się rzuca. Pod maską siedziało chyba dość długo :( Na moje oko jest płci męskiej. Brudny jest niemożliwie, przerażony jeszcze bardziej - tzn, fuczy ze strachu, próbuje czasem dziabnąć ząbkami, ale przytulony do człowieka, w bluzie, przytula się i siedzi cichutko. Wymaga "doswajania", ale w takim wieku powinno to iść ekspresowo, tylko potrzebny jest dt!

Ja naprawdę nie mogę go teraz zostawić, czasami biorę tymczasy, ale nie zawsze mogę, a teraz kompletnie nie mam jak, nie mogę mu poświęcić czasu, mam na głowie syjamkę, której ciągle nie udało mi się wyadoptować, swoje 2 futra, mikromieszkanie, w którym żadne drzwi się nie zamykają i brak możliwości izolacji. Plus jestem teraz kompletnie niemobilna, sama nie mam nawet jak pojechać do weta :( Teraz mały siedzi w transporterze, przykrytym kocykiem...
Błagam o miejsce - dobrze wiem, jak ciężko z dt, jak idą teraz adopcje, ale jestem teraz w takiej sytuacji, że jeżeli nie znajdę miejsca, chyba jedynym rozwiązaniem będzie schron, gdzie przepełnienie jest masakryczne :(
Pokryję związane z nim koszty, jeżeli będzie taka potrzeba - karmy, żwirku, weta, ogłoszeń... Tylko PROSZĘ!! Niech ktoś pomoże!
Gnojek :

ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 27, 2011 0:09 przez Liwia_, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt cze 17, 2011 0:37 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

Chociaż podniosę:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt cze 17, 2011 2:06 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

podniose tez i ja
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt cze 17, 2011 4:54 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

MartynaP pisze:podniose tez i ja

i ja :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 17, 2011 5:36 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

matko, Liwia_- nie mam pomysłu :(
niech ktoś da małemu szansę

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt cze 17, 2011 6:29 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

Maluch jest młodszy od moich szczurków, moje mają prawie 3 miesiące, są odrobaczone, raz zaszczepione i niedawno przechodziły kk. Jak wiesz nie mam możliwości izolacji, tylko ew. klatka. Jak nie znajdziesz nic lepszego to... no wiesz :oops: :roll:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt cze 17, 2011 10:45 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

Liwia_ - pomogła tylu kotom - pomóżmy teraz my Liwii

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Pt cze 17, 2011 10:45 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

Gdzie te tymczasy...tak ich brakuje :?
Podnoszę..
Nie mam pomysłu.. szkopuł w tym, że zaczynają się wakacje i każdy chce gdzieś wyjechać....więc sąsiedzi i rodzina matkują pociechom..a co dopiero taki mały kikutek :|
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt cze 17, 2011 10:50 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

I te DT, które mają dorosłe koty leżą na łopatkach - zastój totalny :(
A jakby go tak do weta na przegląd, odrobaczyć i na akcję ? - czy on raczej chory może być ?

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Pt cze 17, 2011 10:59 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

chory pewnie nie bedzie
on jest z ulicy to ma wieksze szanse byc zdrowy niz jakby byl ze schronu zabrany
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt cze 17, 2011 11:26 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

On się nie nadaje na akcję, raz - że choćbym na głowie stanęła, nie mam jak jechać teraz z nim do weta, dwa - on wymaga jeszcze socjalizacji, choć postępy robi ekspresowe - już mruczał, tulił się... Tylko jak jest w transporterze, to odstawia barrrrdzo grrrroźnego kota. Ja nie mam jak z nim teraz posiedzieć, nie mam za bardzo jak go wyciągać z transportera, a zacienione pudełko to nie jest miejsce dla żywego stworzenia ;(

mar9 - dzięki :oops: Tylko Ty masz aż za dużo swojego dobytku, tak bardzo bym nie chciała zwalać kolejnego - tym bardziej, że przy maluchach to zawsze takie ryzyko :(
Kompletnie nie mam pomysłu, chce mi się wyć :(

Liwia_

Post » Pt cze 17, 2011 12:03 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

Podnoszę :(

Liwia_

Post » Pt cze 17, 2011 12:39 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

Nie wyj - szukaj dalej, mając "w zapasie" mar9. Jak nie pojawi się ktoś mniej obciążony, możesz jej przekazać kociaka i już :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 17, 2011 13:06 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

Mar ma w cholerę własnych tymczasów, w tym maluchy po kk, sama byłabym wściekła na kogoś, kto dokładałby jej kolejnego :(
Gnojek na kolanach mruczy i się tuli, strzela baranki, daje brzuszek i szuka cycka, tylko w transporterku zamienia się w dziką bestię...

Liwia_

Post » Pt cze 17, 2011 14:29 Re: RATUNKU, DT NA CITO! Maluch spod maski samochodu!

Podniosę... :|
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[następna]