TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 31, 2011 22:25 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Femka pisze:
CatAngel pisze:Papierki mnie tutaj nie przekonują :roll: fakty, fakty są ważne :roll: i zobaczenie kotów w realu :roll:

za dużo wymagasz od Milińskiej
gdzieś widziałam jej fotkę z piórkiem w głowie, to wiele wyjaśnia.

no proszę nie obrażać drobiu!! :mrgreen:
KotkaWodna

Post » Czw mar 31, 2011 22:27 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

CatAngel pisze:Coś KM ucichła :roll: i kolejny "obrońca KM" widzę zaczął się udzielać :roll:

...który to obrońca, jak oni wszyscy, kompletnie lekceważy, by nie rzecz olewa, fakt udowodnienia Milińskiej kłamstwa.
KotkaWodna

Post » Czw mar 31, 2011 22:30 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

dlaczego Milińska kłamie? he he
bo została złapana na wyjątkowym dziadostwie: wywaleniu kotek kompletnie nie przystosowanych do życia na wolności,
bo nie potrafi pokazać, że są bezpieczne
bo przeżarła jej fundacja kasę zebraną na te kotki i nie umie się z niej rozliczyć
bo wywaliła kociaki na ulicę tylko dlatego, że miały grzyba, a Milińskiej było żal kasy na leczenie,
bo handluje kociakami w marketach
bo koniecznie chce to ukryć, żeby nie stracić przychylności mediów

mało?
KotkaWodna pisze:
CatAngel pisze:Coś KM ucichła :roll: i kolejny "obrońca KM" widzę zaczął się udzielać :roll:

...który to obrońca, jak oni wszyscy, kompletnie lekceważy, by nie rzecz olewa, fakt udowodnienia Milińskiej kłamstwa.

nie po to go Milińska wystawiła, żeby teraz zaczął racjonalnie analizować informacje
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw mar 31, 2011 22:36 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

wiem, upierdlam się dla zasady };>
KotkaWodna

Post » Czw mar 31, 2011 22:38 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

zasady? 8O
Kotko wodna, chyba wątki pomyliłaś
z Milińską o zasadach chcesz rozmawiać? O jakich?
kobieto, ogarnij się :lol:
Obrazek

Femka

Post » Czw mar 31, 2011 22:43 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

..cicho, Miećka :mrgreen:
dla swoich zasad ;>
KotkaWodna

Post » Czw mar 31, 2011 22:45 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

aaa, jak Miećka, to pełny szacun :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 01, 2011 11:54 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Zwracam się do forumowiczek miau.pl, które były kiedyś wolontariuszkami u Milińskiej: czy znany jest Wam fakt robienia sterylek przez inną wolontariuszkę KM, która (z dyplomem technika weterynarii albo w trakcie robienia tego dyplomu) wykonywała samodzielnie zabiegi sterylizacji?
Czy coś na ten temat wiecie, czy to tylko plotki?

Jeśli plotki, proszę o dementi, bo taki proceder podchodzi chyba po KK.
Jeśli ktoś nie chce się ujawniać w wątku, proszę o PW. Gwarantuję, że nikt nie dowie się, z kim korespondowałam.
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 01, 2011 12:31 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Niestety, muszę dalej drążyć temat tutaj, ponieważ, jak wiadomo, Milińska nie udostępnia możliwości komentowania na stronie KM i w profilu na FB. A znalazłam takiego kwiatka:

Trafiła do mnie jak każda moja wolontariuszka. Znalazła kotkę, po kocim katarze małej zostały zmiany w oku i Natalia cała przerażona nie wiedziała jak znajdzie dom dla niej.
Przywiozła mi kicię. Zgłosili się wrażliwi młodzi ludzie i nasza biała koteczka ma już rewelacyjny dom.

Potem Natalia napotkała kolejną kotkę - a potem to już potoczyło się lawinowo i z rasowej psiary zrobiła się kociara. I tak mam następną cudną dziewczynę, która nie boi się pracy na rzecz zwierząt .

Łapie dzikie na sterylizacje, przetrzymuje po zabiegach, wozi na leczenie i nie umie przejść obojętnie obok żadnego potrzebującego pomocy futrzaka.
Nie ma dla niej rzeczy niemożliwych - zwierzaki i praca a nimi to dla Natalii źródło radości i spełnienia. Miła, serdeczna, zawsze uśmiechnięta, komunikatywna i bezpośrednia szybko znalazła swoje miejsce w grupie. Do niej należy teraz koordynacja pracy fundacyjnej na Bałutach. Jest to trudny temat, bo jedna z najstarszych a i najbiedniejszych dzielnic Łodzi,ale znając moją Natalię wiem, że poradzi sobie z tym znakomicie.

Na co dzień jest mamą ślicznej Nadii, prowadzi hotel dla kotów "Na kocią łapę", a w weekendy studiuje weterynarię.

Będę miała wreszcie fundacyjnego weta na stanie.

Zaintrygowało mnie to w kontekście poprzedniego posta, ponieważ, co wiadome jest w Łodzi, owa wolontariuszka jest w trakcie nauki w techniku weterynarii.

Od razu zaznaczam, że profil wolontariuszki znajduje się na stronie KM:
http://www.kociamama.pl/?natalia-aleksa ... mikus,1717
żeby nie było, że tajne informacje upubliczniam.

EDIT: słusznie zwrócono mi uwagę, że to nie jest technikum, tylko chyba dwuletnie studium. W każdym razie po ukończeniu tej szkoły ma się tytuł i uprawnienia technika weterynarii.
Ostatnio edytowano Pt kwi 01, 2011 12:47 przez Femka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 01, 2011 12:35 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

i, naturalnie, nadal czekam na dementi tych plotek, od byłych lub obecnych wolontariuszek.
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 01, 2011 12:38 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

i tak coś mję mówi, że poczekamy sobie wszyscy ad mortum usranum - zdaje się, że Izunia Kłamczunia schowała łeb w piasek i czeka, aż się temat znudzi i przyschnie.
KotkaWodna

Post » Pt kwi 01, 2011 12:41 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

mam nadzieję, że tym razem nie przyschnie.
Jeśli ktoś ma możliwość, proszę o rozsyłanie linków do wątku tutejszego oraz na FB do mediów, gdziekolwiek się da.
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 01, 2011 12:53 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

nie, żebym chciała kogokolwiek ponaglać, ale jeśli faktycznie nikt z KM nie rozwieje tych plotek do wieczora, zapytam o to na FB, w identycznej formie. Aha, żeby oszczędzić Milińskiej trudu: nie przestraszą mnie pogróżki sądem. Ja naprawdę wiem, co robię.

Przypomnę, że od momentu, gdy wyciąga się rękę w określonej społeczności po pieniądze na wsparcie działalności, traci się prawo do odmowy udzielania informacji i odpowiadania na pytania. Dotyczy to również pytań z gatunku niewygodnych.
Przypomnę też Izuni Kotuni, że należy się z przygarniętych pieniędzy rozliczyć.
Nawet taki poziom infantylizmu u starej baby nie usprawiedliwia zaniechań w tym względzie.
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 01, 2011 13:08 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

bo widzisz, tak to bywa, jak niespełnione kompleksy i wydumane, wygórowane mniemanie o sobie nie znajdą nikogo, kto by je okiełznał. Być może widziałaś fragment programu w tiwi - chyba było to jakieś YCD, czy coś, w każdym razie odbywał się casting dla osób mieniących się tancerzami - i wystąpiła koszmarnie ubrana i kiepsko umalowana dziewczyna, dała marny, chaotyczny popis i oczywiście została niezaakceptowana przez jury. Lecz mimo tego werdyktu, nie chciała zejść ze sceny, co więcej - stała tam i pyskowała tak długo, aż wezwano ochronę i pannę zdjęto niemal siłą. I jaka była jej reakcja? otóż oznajmiła, że.. świat tańca współczesnego i międzynarodowego poniósł.. olbrzymią stratę przez to, że jury ją odrzuciło. Taki potrafi być poziom samozachwytu..
Myślę, że podobny mechanizm działa u Milińskiej, plus silny syndrom "dzidzi piernik". Duuuuże pole do pracy dla psychologa..
KotkaWodna

Post » Pt kwi 01, 2011 13:17 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

ja mam znacznie dalej idące podejrzenia, ale że fachowcem nie jestem, nie wypowiadam się. Przytaknę tylko na tę dzidzię piernik, bo poczytałam jej odpowiedzi prywatnym osobom w profilu FB i włos mi się na głowie zjeżył.
Może sobie też ze swoimi "wolontariuszkami" i eks-wolontariuszkami oczy wydrapywać, wisi mi to, bo te, które wykonują jej polecenia, są nie lepsze od samej Milińskiej, a nawet gorsze.
Natomiast jakaś dzidzia piernik nie będzie dla własnego rozbuchanego ego krzywdzić kotów, całkiem bezbronnych istot. Nie i koniec. Czekałam wiele miesięcy, Ja-Ba świadkiem, na okazję i sposób, jak się z nią za Tikę, Spację, zagrzybione maluchy i wszystkie inne (o których wiem, ale czekam na szczegóły od najlepiej powiadomionych) nie rozliczę. I wreszcie okazja i sposób są.
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]