Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 06, 2010 21:42 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Medinvaerne, czekamy na wieści i wątek futrzaków :mrgreen:

Oprócz Buki, u Medinvaerne mieszka jeszcze bury kocurek, podobny do Tygrysa od Justa&Zwierzaki i czarna "brytyjeczka", cudo!

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon gru 06, 2010 21:55 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Cameo pisze:Medinvaerne, czekamy na wieści i wątek futrzaków :mrgreen:

Byłoby super :ok: :mrgreen:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt sty 07, 2011 1:10 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Wieści od Cukierka :mrgreen:

"Cześć Kamilko!

(...)

Cukiś , czyli Ptyś, czyli Poduszkowiec, Świnka i Kocyk ma się dobrze, jest puchaty i okrąglutki i ostatnio nawet troszkę się za mną stęsknił (wyjechałam na Gwiazdkę, więc całym stadem zajmowała się moja dobra sąsiadka). Wszystkie 3 moje świnki już się oswoiły, tak w ogóle. Wielka Nieskończona Kocia Miłość między Ptysiem a Kropkiem kwitnie sobie nadal w najlepsze; Tofik nigdy specjalnie czuły nie był i nie będzie, ale pozbył się uprzedzeń i zaczął z Ptysiem grać w berka, z czego też się cieszę.
Książeczkę już Ptyśkowi profilaktycznie założyłam; w przyszłym tygodniu idziemy do weta, bo coś mi się jeden ząbek u niego nie podoba. Poza tym większych problemów ze zdrowiem nie ma (czasem oczywiście się pan Ptyś przeżre - w cudzej misce - i są tego konsekwencje, ale to akurat żadna sensacja ;-)).
Jeśli chodzi o zdjęcia, to wybieram się jak sójka za morze, żeby zaktualizować galerię na Chomiku. Jak do tego dojdę, to na pewno dam znać na Miau w wątku Kropka. Oczywiście te co śmieszniejsze foty wszystkie bodajże dostałaś.
Tym niemniej załączam kilka od razu, bo kto wie, kiedy ta galeria powstanie...

(...)

Monika"

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I ostatni mail od dużych Buki :mrgreen:

"Buka się dobrze zaaklimatyzowała, bryka po mieszkaniu :) W stosunku do nas jest nieco nieufna, ale daje się brać na kolana i wtedy można ją głaskać do woli, mruczy i wije się. Je normalnie, korzysta z kuwety. Zdarzyło jej się raz na samym początku nasikać na kanapę, ale jest ona zabezpieczona folią, więc nie ma z tym kłopotu :)
Za to niestety, kocurek ma zapalenie pęcherza, ale leczę go, tulę i jestem dobrej myśli."

U Mamby też wszystko w porządku - ma rudego kolegę Środę adoptowanego z fundacji "Kocie Życie" :kotek:

Fajnie trafiły te moje kucharskie koteczki :kotek:

Cameo

Post » Pt sty 07, 2011 19:12 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Bardzo się cieszę z wieści od "Twoich" kotów. Z wieści o Buce chyba najbardziej :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pt sty 07, 2011 19:17 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

"mój" Kropus to bardzo kochaniutki uroczy kotek :1luvu:
dawno mi sie nie trafil kicius tak kochajacy wszystko i wszystkich.
Mogłam sobie go znów popodziwiac :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto sty 11, 2011 20:08 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Niedawno rozmawiałam z dużą Buki - Buczydło dostaje jakieś krople do oka i witaminki. Pozwala robić ze sobą wszystko i mimo to, nadal ufa swoim ludziom :ok:

Jest miziasta, pakuje się na kolana nawet obcym :ryk: ja jestem we Wrocławiu bardzo często, ale zawsze brakuje mi czasu. Mam nadzieję że w ten weekend uda mi się do nich wpaść.

Jeszcze Mambon.

"Dziękuję :) Tobie też wszystkiego najlepszego i duuzo nowych domów dla kotów :)
Mamba świetnie, ma kolegę, szaleją razem chociaż to Mamba jest większym łobuzem i ma więcej energii :)
postaram się przesłac jakieś fotki - robione chyba tylko w trybie "sport" :D

pozdrawiam
Gabi"

Cameo

Post » Wto sty 11, 2011 23:58 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Kamila, podziękuj wszystkim dużym za wieści, my cioteczki nowin spragnione jesteśmy zawsze ;)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt sty 14, 2011 23:13 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

jak sie uda to za chwile wrzuce mmsa ktorego dostalam od Kamili :) Cudny, slodki Mambus :1luvu: Chwilke cierpliwosci prosze :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt sty 14, 2011 23:21 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Obrazek

prosze bardzo :) Z wielka przyjemnoscia wklejam to foto :1luvu: widze, ze kocio szczesliwy, zadowolony z domku, to mnie cieszy, bo przeciez o to chodzilo, prawda? :1luvu:

Buziam slicznosci moje :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Sob sty 15, 2011 0:29 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Ojjj :1luvu:
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Sob sty 15, 2011 0:30 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

KaleidoStar pisze:Ojjj :1luvu:

slodziaczek, no nie? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Sob sty 15, 2011 0:35 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Nooo.. pięknie. Aż się błogo od patrzenia robi :)

KaleidoStar

Post » Sob sty 15, 2011 0:58 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

kolejny czarny kot przyniosl komus szczescie :1luvu: :1luvu:

Kociara82

[poprzednia][następna]