Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 23:22 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - zimno!

Chatte pisze:
smarti pisze:a moja Kropka całe dnie spędza na tym mrozie-gapi się na ptaki przy karmnikach,gapi się na odgarnianie śniegu-gapi się na wszystko byle tylko być na dworze..a jak wraca to jest taka ośnieżona że aż oblodzona :roll:

A nie boisz się o Kropkę, że znowu gdzieś wsiaknie?
(Dla niewiedzących - Kropka znikneła tego samego dnia co mój Fido, ale odnalazła sie po czterech dniach)

Jasne że się o ną boję-mam już psychozę-jak jej chwilę nie ma to odrazu ją wołam..
ale mam nadzieję że zmądrzała od tamtego czasu.
u mnie jest 6 kotów wychodzących i nie da się ich już zrobić niewychodzącymi.
Na szczęście poza Kropką i Smartkiem reszta nie wychodzi w ogóle poza parkan-są już starsze i bardzo mądre.
Mam nadzieję że lada dzień i "maluchy"(półtora roku) też na tyle zmądrzeją.

A dziś na szczęscie nie jest już tak przerażliwie zimno-maluszki przetrwają :ok: :kotek: :kotek: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro gru 08, 2010 6:49 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - zimno!

ja juz dawno wpadlam w psychoze. najchetniej bym zadnego nie wypuszczala, ale z niektorymi to oznacza zacieta walke.:| a wczoraj wieczorem znalazlam u nas na podworku umierajacego kota sasiadow. tak po prostu siedzial skulony i umieral. przynioslam go na schody. widac bylo, ze to koniec. zadzwonilam do nich i podalam przez plot, ale juz nie zyl. chyba mi umarl na rekach. dlaczego mi sie takie rzeczy przytrafiaja. :crying:
do tego znajda tatar ma szmery w sercu i jakies guzy w brzuchu. dzis wieczorem jedziemy z nim na czczo, zeby go wymacala. kazala sie do niego nie przywiazywac. :(
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Śro gru 08, 2010 8:32 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - zimno!

Aga przytulam mocno.Biedne kocinki.
Nie tylko trafiasz na takie biedy.Ja tamtą zime miałam taką tragiczną
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 08, 2010 18:17 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - zimno!

Bardzo, bardzo nam smutno :crying:
Nawet jak odchodzi całkiem nieznane stworzenie...
Kotusiu sasiedzki, juz Ci jest ciepło i nic nie boli...

aga, jak znajdek?
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Śro gru 08, 2010 20:37 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - zimno!

dzis znowu pojechal na czczo i okazalo sie, ze to co wetka podejrzewala, ze guzki, to byla kupa. przynajmniej to zostalo mu oszczedzone. bialaczka, szmery w sercu i zapalenie przyzebia to juz wystarczajaco jak na jedna biedna kocia glowe. biedak przeglodowal sie caly dzien, ale zostalo mu to juz wynagrodzone. jeszcze pojezdzimy na zastrzyki z tolfine i antybiotykiem.
a co do tego kota sasiadow: sasiadka mowila, ze go nie bylo przez dwa tygodnie, wrocil dopiero przedwczoraj. byl bardzo przestraszony, ale jadl. a moja mama mowi, ze w ciagu ostatnich dwoch tygodni byl u niej dwa razy, bardzo wyglodzony. dala mu jesc, ale wejsc nie chcial. nie ogarniam tego, co sie moglo stac, ze przyszedl do nas, a nie poszedl do siebie. sasiedzi dbaja o swoje zwierzeta. co to moglo byc?
i takie mam wyrzuty sumienia, ze umierajacego kota zlapalam za kark, a jak sie zaczal wyrywac, to go upuscilam. myslalam ze to wlasnie nasz tatar jakims cudem prysnal, choc chwile wczesniej widzialam go u mamy. jak zobaczylam moja pomylke, zlapalam go na rece. ale to juz byla agonia. :placz:

aga-zgaga

Post » Śro gru 08, 2010 20:47 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - zimno!

ASK@ pisze:Aga przytulam mocno.Biedne kocinki.
Nie tylko trafiasz na takie biedy.Ja tamtą zime miałam taką tragiczną

a u mnie zeszla zima nie byla taka zla. przywloklam wprawdzie trzy sztuki, ale w zasadzie zdrowe i w niezlej formie. za to teraz! wetka mi tylko przypomina, jaka to jest zarazliwa choroba. a co ja mam zrobic. pewnie ze sie boje o koty. ale nie mam go gdzie izolowac, a za drzwi nie wystawie, skad zabralam i uratowalam przed smiercia z glodu i zimna. :|

aga-zgaga

Post » Czw gru 09, 2010 0:19 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - zimno!

aga to wszystko jest cholernie trudne.trzymaj się bo musimy się trzymać..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw gru 09, 2010 7:08 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - zimno!

trzymam, nie mam wyjscia. reprezentuje poglad: jakos to bedzie. jeszcze nigdy mnie nie zawiodl. :|

aga-zgaga

Post » Czw gru 09, 2010 7:11 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - zimno!

aga-zgaga pisze:trzymam, nie mam wyjscia. reprezentuje poglad: jakos to bedzie. jeszcze nigdy mnie nie zawiodl. :|

jutro tez jest dzień :ok:Musi byc dobrze!
Ja w zeszła zimę przytargałam sporo sztuk.Nagminne było podrzucanie na miejsce dokarmiania. Pingusia np została znaleziona w zaspach śnieżnych na pustej drodze gdzie zero domostw...itp,itd...Pomogła córka jeszcze w tym zbieractwie :mrgreen: Prócz Bianki dzikuski wszystkie grzeja pupinki u siebie. :lol:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto gru 14, 2010 19:57 Re: Zaginął - znalazł się ... znaleziona koteczka Józefów

Jakaś epidemia z zagubionymi kotami :(

Zajrzyjcie proszę, znaleziona koteczka w Józefowie, może komus się zagubiła?
http://forum.gazeta.pl/forum/w,19980,119768773,,Znaleziono_mloda_kotke_.html?v=2
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Pt gru 17, 2010 16:59 Re: Zaginął - znalazł się ... znaleziona koteczka Józefów

Początek historii buraniów :D ...

...dziewczyny,dostałam takiego maila

Cześć Iwonko,

...Mam jeszcze jedną sprawę i aż mi głupio. Dzisiaj w pracy koleżanka się mnie pyta (pół żartem, pół serio) czy nie chcę jeszcze 2 młodziutkich kociaków, bo ktoś w Michalinie (tam mieszkają jej rodzice) wyrzucił dwa maluchy. Jakiś facet je dokarmia, ale one cały czas są na mrozie. Dziewczyna nie wie dokładnie w jakim są wieku. Na pytanie o jakieś namiary, napisała mi "Schowek na Spacerowej - drewniany - one sobie tam tak same rzepkę skrobią! Takie 2 szare dachowce". I oczywiście ja mam pojęcia, co z tym fantem zrobić. Ani nie mam jak tam podjechać, ani gdzie je zabrać. Nie wiem co robić.
Pozdrowionka

nie wiem gdzie jest Spacerowa.
może by je jakoś zlapać-tylko ja nigdy nie łapałam więc nie wiem jak
Ostatnio edytowano Wto gru 28, 2010 15:07 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Pt gru 17, 2010 19:50 Re: Zaginął - znalazł się ... znaleziona koteczka Józefów

spacerowa to blisko mnie. przechodze tamtedy codziennie w drodze do pracy i z pracy. ale zupelnie nie wiem, co to jest schowek. lapac za bardzo nie umiem, chyba ze nie dzikus i da sie zlapac za kark. no i tez cierpie na dramatyczny brak miejsca. :|

aga-zgaga

Post » Pt gru 17, 2010 20:29 Re: Zaginął - znalazł się ... znaleziona koteczka Józefów

Spacerowa jest ulicą równoległą do torów po stronie wschodniego Michalina. Jest dosyc długa, bo ciagnie się od granicy z Warszawą az do Dobrej (okolice kościoła na Kasprowicza). Konieczne jest dokładne okreslenie miejsca pobytu kotów.
Nigdy nie łapalam dzikich kotów, ale mogę pomóc w łapance - w niedzielę, pod warunkiem, że znajdzie sie dla nich miejsce. U mnie odpada ze wzgledu na ostatnie dokocenie i kompletny brak akceptacji ze strony reszty moich domowników :( . Mam samochód, mały ale zawsze i dwa transportery.
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Pt gru 17, 2010 20:33 Re: Zaginął - znalazł się ... znaleziona koteczka Józefów

chatte to łapcie :)
aga,jak wiesz miejsce się znajdzie :)
będę tylko musiala prosić o zbiórkę na ich michę.ale w razie by co założymy wątek.
ja mam problem z łapaniem,bo nie łapałam nigdy.

zaproszę tu Bianka4 bo to ona wie najwięcej o tych kiciach.

smarti

Post » Pt gru 17, 2010 20:37 Re: Zaginął - znalazł się ... Józefów koty szukają domu

Obrazek Obrazek

Chatte

[poprzednia][następna]