Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 15, 2010 20:32 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - srebrny gość - to kotka :(

Tamiza też staruszeczka jest :)
Ale się trzyma.
Ja też mam słabość do sreberek :roll:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto lis 23, 2010 20:50 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - srebrny gość - to kotka :(

Silwucha coraz bardziej oswojona :D
Czeka już często przy naszej działce, nawet parę razy zjadła u nas.
Jak wołam, przybega w podskokach, bryka jak kociak :D
To już nie jest ten smutny, przemykający po cichu kot ... biega z ogonkiem w górze i gada gada gada :lol:
Podczas jedzenia pozwala sie wygłaskać, ale chyba nie odczuwa jeszcze z tego powodu przyjemności.
Oswajanie w toku 8)

Tak patrzę na tą jej plamę rudą na tyłku - coś mi sie widzi, ze to jednak bardzo osobliwy znak, ze jest szylkretką ;)
A co mówiłam ostatnio? Obym już nigdy szylkretki nie znalazła :strach:

Chłopaki zdrowe, grzeczne, karnie przybiegają na nockę do altany 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob lis 27, 2010 14:07 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - srebrny gość - to kotka :(

Dzisiaj bohaterem dnia będzie Radek ;)
Postanowiłam ogłaszać go - nie za bardzo go moi działkowi chłopcy lubią, bo próbuje każdego zaczepić po drodze ... Za chwilę będzie pewnie bardzo zimno, nie wiem, czy się ekipa dogada razem w altanie :roll:
Radecki jest bardzo fajnym kocurkiem, zawsze biegnie mi na powitanie gadając coś pod nosem ;) Podstawia się do głaskania i całowania, kocha być tulony i miziany. Po prostu szkoda go na działki :(
Jest wielki, na długich łapach, taki spokojny misiu :D Myślę, że ma najwyżej 3 lata, więc całe życie przed nim.
Już poprzednią zimę spędził w altanie, prawie wcale jej nie opuszczał, więc wiem, że ani załatwianie się do kuwety, ani wylegiwanie godzinami na fotelu nie są mu obce ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie marzy ktoś o wielkim, aksamitnym miśku?
Obrazek

Avian

Post » Sob lis 27, 2010 15:15 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Za Radka :piwa: żeby znalazł szybko domek.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob lis 27, 2010 15:23 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Czym je karmisz Avian, że takie grubiutkie? Ach czemu się dziwię , moja piwniczna koteczka , wysterylizowana wygląda jak kwadrat, taka gruba. Od dwóch miesięcy barankuje, jak mi przywali w rękę z łepetyny to aż mi łyżka nakładająca żarełko wypada. :lol: Znam ją od roku, dwa miesiące zimowe spędziła w zamknięciu i dopiero teraz nabrała zaufania.Takie kocie dziwadło.Chyba nie będę jej szukać domu ,ona tylko mnie toleruje.

To kciuki za domek dla Radka. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Sob lis 27, 2010 16:01 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Radecki, następny do domu :mrgreen:

Bo nigdy nie wiadomo, co się cioci Izie na działkę przypęta :twisted:
Miejsce musi być.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob lis 27, 2010 17:33 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Czym karmię?
Resztki z pańskiego stołu, tylko resztki ;)
Sucha teraz Sanabelle, za chwilę będzie Animonda, a do tego to co moje zostawią plus to co w lodówce zostanie plus jakies mięso od obiadu (w domu tylko mama mięsożerna, choć nie dopuszcza tego do wiadomości i wciąż robi duże rzeźnickie zakupy ;) ), do tego jakieś puchy (choćby łiskas :oops: ) i wszystko razem pomieszane z ryżem.
Altankowe dostają też codziennie surowiznę - np pierś z kurczaka.
Teraz szczególnie dostają dużo i dobrze jeść, muszą zbudowac duzo tłuszczyku ;)

Przed chwilą byłam u nich - wszystko w altanie na fotelach, choć okno otwarte ... Musiałam jednak Radka wyprosić, bo widac było ślady jakiegoś wariactwa (poprzewracane miski, pozrzucane pojemniki ze stołu - Radecki rządził ;) )
Jeszcze nie jest aż tak zimno, może spać w budce przy altanie - jest pod dachem, na ławeczce osłoniętej od wiatru. Jak będzie bardzo zimno, ustawię w altanie dużą klatkę i będzie musiał tam zamieszkać. Nie mogę pozwolić, żeby starzy altankowcy bali się wejść do swojego "domu" ...

Silvy dziś nie widziałam ... pewnie pogoda ją wystraszyła.
Widziałam za to ślady psów ... znów zaczynam sie bać o bezpieczeństwo kotów :(
Jak tylko upoluję te psy na fotkach, zgłaszam do straży i TOZu. Na wiosnę wykończyły dwie moje kochane koteczki :cry:
Obrazek

Avian

Post » Sob lis 27, 2010 20:10 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Ma niezłą warstwę ochronną na zimę :D :1luvu:
Taki Sznyckowaty jest :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie lis 28, 2010 11:54 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Radek taki brytkowaty jest, cudny kot. Faktycznie przydałby mu sie domek. Za domek dla Radzia :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon lis 29, 2010 8:32 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

już na zdjęciach widać ten aksamit na Radziowym futerku :1luvu:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Pon lis 29, 2010 11:29 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Silva wczoraj przyszła, ufff ... 8)
Bo naprawdę juz się bałam, że znajdę gdzieś tylko kawałek jej futerka :(
Przybiegła bardzo głodna, bidulka, nie wiem, gdzie ona się podzieje teraz, jak przyjdzie prawdziwa zimą :(
Złapać się jeszcze nie da, zresztą nawet nie mam jej gdzie przechować.
Wczoraj rozstawiłam klatkę w altanie, żeby Radek mógł też zostać na noc w środku. Altankowcy uciekają przed Radziem, szczególnie Batonik - Radek za bardzo ich zaczepia :roll:
Zrobiłam ciepłą budkę w klatce, drugie otwarte legowisko - Radek wszedł popatrzył, popatrzył ... położył się i zaczął mruczeć :D Jeszcze przy otwartej klatce :D
Mam nadzieję, ze jakoś chłopaki przetrwali nockę.

Silva
Obrazek

Obrazek

Radek na obchodzie
Obrazek

Obrazek

... i w swoim apartamencie
Obrazek

Brzydal - też na obchodzie, ale ukradkiem ;)
Obrazek

... i zamelinowany w grubej budzie ;)
Obrazek

Pasik woli spoglądać z wysokości co się dzieje
Obrazek

a Batonika obchodzą tylko michy :twisted:
Obrazek

Rzadko uchwytny Gadulec z byłych Kotów Zapłotnych
Obrazek

A taką mamy zimę na działkach
Obrazek

Sępy tylko czekają, żeby dopaść kocich misek ;)
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon lis 29, 2010 18:10 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Avian pisze:
Silva
Obrazek

Jaka ona piękna, cudowna jest :!: to piękne srebrne futerko :kotek:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto lis 30, 2010 21:38 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Tup, tup po cichutku oglądam i podziwiam śliczne koteczki :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Wto lis 30, 2010 21:54 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Brrr, bardzo zimno dzisiaj :(
Chłopaki pewnie jakoś sobie poradzą w altanie - mają sucho, pochowani pewnie w budkach.
Martwię się o pozostałą trójkę, szczególnie sreberko - to może być jej pierwsza zima poza domem :( Mam nadzieję, że będzie umiała znaleźć jakieś schronienie ... dwa dzikawe kocurki dały radę poprzedniej zimy, wiec chyba jakoś o siebie zadbają. Byle przychodziły na jedzonko ...
Coraz częściej myślę o jak najszybszym złapaniu Silvy ...
Obrazek

Avian

Post » Śro gru 01, 2010 21:09 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Uciekłam dziś wcześniej z pracy, zeby o jasności spróbowac złapać Silvę.
Wzięłam transporterek, miskę do środka - kotka przybiegła.
Zauważyła michę, wlazła ... jak przydusiłam drzwiczki, zaczęła sie tak miotać w środku, że transporter zaczął się kulać 8O Nie dałam rady utrzymać drzwiczek ... zwiała :(
Na szczęście nie uciekła na oślep, tylko odbiegła kawałek w krzaki.
Zostawiłam miskę i odeszłam, żeby mnie nie kojarzyła z tym "strasznym wydarzeniem".
Jak wróciłam po 10 minutach, wszystko było zjedzone.

Chyba musi sama zadbać o jakieś schronienie ... strasznie dzika w tej klatce była, to chyba nie jest domowa, wyrzucona kotka :roll:

Reszta ekipy dzisiaj spędziła dzień w altanie - ale jakoś nie wyglądali na szczególnie niezadowolonych z tego faktu. W środku wyraźnie cieplej, chociaż też poniżej zera.
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]