UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 15, 2010 1:59 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Catnaperka pisze:No to wpadłem coś do Was napisać 8)
Obrazek

Posiedzę sobie i poczekam na zachwyty :1luvu:
Obrazek

Jak to? Nikt jeszcze nic nie pisze...?
Obrazek

No to idę sobie! (Kto znajdzie na zdjęciu drugiego :kotek: temu ogromny baranek!)
Obrazek

Obrazek

Dobrze, że wymyślili Braille'a :ok:
Obrazek

To może poleżę i popachnę :1luvu:
Obrazek

Albo pobawię się z czymś fajnym puchatym :D
Obrazek

Ehh zmęczyła mnie ta zabawa i to czekanie (zwróćcie uwagę na moją wystającą z tyłu łapkę. To przednia! Taki ze mnie akrobata!
Obrazek

ale fajny :1luvu: sama słodycz :1luvu:
dobrze się czuję w domku, to widać.
fajnie że mu się kocie życie ułożyło :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Pon lis 15, 2010 9:57 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Justynko Droga, patrzę na te zdjęcia Pucusia i ryczę jak dziecko - ze szczęścia...
Jaki On szczęśliwy w swoim kochającym domu :D :D :D
Jest piękny, słodki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dla niego ta miesięcznica to niezwykła rocznica!!!
Świętujemy wraz z Wami :piwa: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lis 15, 2010 13:51 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

andrzej780 pisze:
Catnaperka pisze:No to wpadłem coś do Was napisać 8)
Obrazek

Posiedzę sobie i poczekam na zachwyty :1luvu:
Obrazek

Jak to? Nikt jeszcze nic nie pisze...?
Obrazek

No to idę sobie! (Kto znajdzie na zdjęciu drugiego :kotek: temu ogromny baranek!)
Obrazek

Obrazek

Dobrze, że wymyślili Braille'a :ok:
Obrazek

To może poleżę i popachnę :1luvu:
Obrazek

Albo pobawię się z czymś fajnym puchatym :D
Obrazek

Ehh zmęczyła mnie ta zabawa i to czekanie (zwróćcie uwagę na moją wystającą z tyłu łapkę. To przednia! Taki ze mnie akrobata!
Obrazek

ale fajny :1luvu: sama słodycz :1luvu:
dobrze się czuję w domku, to widać.
fajnie że mu się kocie życie ułożyło :ok:

znalazłem na zdjęciu drugiego kota :D
czwarte zdjęcie od góry, w lewym górnym rogu siedzi kot i wygląda z za ściany tylko jedną połową :ryk: :ryk: :ryk:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Pon lis 15, 2010 14:22 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

andrzej780 pisze:znalazłem na zdjęciu drugiego kota :D
czwarte zdjęcie od góry, w lewym górnym rogu siedzi kot i wygląda z za ściany tylko jedną połową :ryk: :ryk: :ryk:

:surprise: :ryk: :ok:
Pucuś przesyła ogromnego puchatego baranka w czółko! :kotek:
Aktorką drugiego planu jest oczywiście Buba :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon lis 15, 2010 15:55 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Pucuś wygląda po tym miesiącu, jak po super sanatorium!!!! takim full wypas - ze spa i rehabilitacją!!!!!!!! :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon lis 15, 2010 18:37 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

joluka pisze:Pucuś wygląda po tym miesiącu, jak po super sanatorium!!!! takim full wypas - ze spa i rehabilitacją!!!!!!!! :1luvu:

:oops: dziękujemy 8)

A co myślisz Pucuś ma w drugim pokoju? Wiadomo - sauna, maseczki na oczy, masaż futerka i poduszeczek ( no ok, to akurat ma :oops: ), kremy antyfilcusie :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon lis 15, 2010 22:11 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Ja myślę, że gdyby nie Wy, Pucusia nie było już by po tej stronie, zawdzięcza Wam życie :1luvu:

Pamiętam jak przyszłam tego dnia do schroniska, przejrzałam klateczki, Pucusia nie ma 8O
- pytam: po Ufiego (bo tak miał na imię) ktoś już był (wiedziałam ze mieliście być)
- odp: nie, nikogo nie było
- ja: :strach: :cry:
- pani z kociarni: P. doktor zabrała do gabinetu

lecę do gabinetu do CC,
- pytam: o co chodzi :strach:
- Ania: spokojnie, jest, ale jest problem z oczami, jak tylko przyjdą przyślij ich do mnie, bo nie wiem co robić (w sensie, trzeba go zabrać na operację oczu, ale co dalej)
- ja: uffff, jakoś tak czułam, że się nie rozmyślicie :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lis 16, 2010 0:05 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

gosiaa pisze:Ja myślę, że gdyby nie Wy, Pucusia nie było już by po tej stronie, zawdzięcza Wam życie :1luvu:

Boże nawet tak nie mów :( Jak ja sobie o tym pomyślę to łzy mi napływają do oczu i tak strasznie ściska w środku. Jak czasami patrzę na Pucusia (ogólnie cały czas się na niego gapię, taki jest piekny :oops: 8) ) i myślę o jego przeszłości, o tym co było, co mogłoby być gdyby to :crying: I zaraz odczuwam taką wielką ulgę, że już jest bezpieczny (i lecę go przytulić i wycałować :twisted: )

Ja tez doskonale pamiętam to wszystko. CC prowadziła nas do tego pomieszczenia, gdzie był Puculek i po drodze zaczęła mówić, że jest problem. Nogi się pode mną ugięły, zakręciło w głowie bo myślałam, że zaraz usłyszę, że nie możemy go zabrać bo jest b chory. A CC mówi, że pojawiła się martwica i trzeba usunąć oczka. Jezu jak mi wtedy ulżyło! (dziwnie brzmi w kontekście ale tak naprawdę było. Ulżyło, że to TYLKO oczka, że poza tym jest zdrowy!). I wtedy zapadła taka cisza bo CC czekała na naszą decyzję. Wiecie, tak straszna jest dla mnie świadomość, że ktoś mógłby nie chcieć Pucusia tylko dlatego.. że CC miała już na pewno takie doświadczenia skoro ta cisza była tak pełna napięcia.. Jak go zobaczyłam to :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Wydawał się taki malutki (dopiero w domu zobaczyłam, że jest sporym, tylko chudym kotkiem).
Qrcze no wzruszyłam się :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Wto lis 16, 2010 11:27 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Catnaperka, jesteś wspaniała :love:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lis 16, 2010 11:38 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

magdaradek pisze:Catnaperka, jesteś wspaniała :love:

O tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja również się wzruszyłam :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lis 16, 2010 17:52 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Najświeższe wiadomości, niestety nie tak wesołe :evil:
Kilka dni temu zauważyłam, że Pucuś kuleje na przednią łapkę. Bardziej wieczorem. Więc w te pędy ruszyliśmy do weta. Wetka obejrzała łapkę, wypytała co i jak i stwierdziła, że to pewnie od kręgosłupa i dała tabsy przeciwzapalnie/przeciwbólowo a jak nie pomoże to prześwietlenie. Puculek przestał kuleć ale dzisiaj znowu zauważyłam, że łapeńka mu się ugina i że jak siedzi to jej nie stawia. No więc wet. Wcześniej zadzwoniłam, żeby upewnić się, że będzie ktoś inny niż tamta wetka. Aha sama w domu obejrzałam tę łapkę i poduszeczkę. Poduszeczka jest taka czarna jakby, wygląda brzydko i wydawało mi się, że coś niej jest. No to już przygotowana dotarłam do weta mówiąc co i jak. Wetka zapytała czy nie wszedł na nic gorącego ale takiej możliwości nie ma. Puc chodzi tylko po podłodze. Podobno to co wydaje mi się ciałem obcym to strupek. A poduszeczka ma stan zapalny i wyciek 8O i Pucuś dostał antybiotyk. Chodzi teraz z bandażem na łapce i jest lekko nieszczęśliwy. Jezu jaka ja jestem wściekła, że kilka dni temu tego nie odkryłam! Znaczy ja widziałam, że ma zaczerwienioną poduszeczkę i powiedziałam o tym tamtej wetce ale ona w ogóle nie wzięła tego pod uwagę! Dopiero ta dzisiaj!
Nie wiem macie jakieś pomysły skąd to sie mogło wziąć? :( :( :( :( :( :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Wto lis 16, 2010 20:30 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

może coś było na podłodze, coś ostrego, Pucuś to nadepnął, ukłuł się i powstał stan zapalny?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lis 19, 2010 21:23 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Proszę o jakieś rady :( Przed chwilą zauważyliśmy. Taka ranka na skórze, na dole Pucusia, na plecach. Wylizuje ją sobie. Jak zabieraliśmy Pucusia wetka powiedziała, że ma grzybice, dostał szczepionkę ale potem dwie wetki tego nie potwierdziły (b. dokładnie go oglądały) Tu zdjęcie:
Obrazek

A tu zdjęcie tej podusi o której pisałam wcześniej. Pu dostaje antybiotyk Synulox. Jest jakby odrobinę mniej czarna, Pucus nie utyka ale dostaje tez przeciwzapalny, przeciwbólowy lek.
Obrazek

Bardzo proszę o jakieś sugestie. Jutro oczywiście jedziemy do weta. Znacie może jakiegoś świetnego od chorób skóry? MARTWIĘ SIĘ :|
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pt lis 19, 2010 21:31 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

To może też być alergia pokarmowa. Moja Torina ma podobne ranki, są takie typowo śliskie od ciągłego wylizywania...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt lis 19, 2010 21:34 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

A na co taka alergia? Na jakiś składnik karmy czy na jakiś konkretny rodzaj? Jak to zbadać?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

[poprzednia][następna]