Za Marriottem. Bunkier, Kanar i ich mamuśka złapane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 17, 2010 21:15 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

Obrazek Obrazek Obrazek

Ta kotka potrzebuje pomocy! Transportu do Koterii, gdzie będzie miała sterylkę.
Łapiemy w sobotę rano (ok. 10.00), bo w dni powszednie nie da rady wyrobić się przed zamknięciem Koterii. Plan jest taki, że łapiemy kociaki (i szukamy DT :roll: ) oraz matkę. Jeśli złapiemy tylko kociaki, a matka zostanie, to pewnie sobie gdzieś pójdzie i będzie dalej rodzić :? Dlatego tylko soboty wchodzą w grę...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro lis 17, 2010 21:24 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

W sobotę rano jestem w okolicach powiśla - jak złapiecie mogę podjechać i was podwieźć.
:?:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro lis 17, 2010 22:46 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

Rakea pisze:W sobotę rano jestem w okolicach powiśla - jak złapiecie mogę podjechać i was podwieźć.

Chcemy łapać tak od 10.00 / 10.30, ale nie wiadomo ile czasu nam to zajmie :( Może pół godzinki, a może trzy... Będziesz w razie czego "na zawołanie"? :oops:

Jana

Post » Czw lis 18, 2010 18:32 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

Dziś widziałam kotkę i kociaki.

W przerwie na lunch poszłam sprawdzić czy są, nie było. Zawołałam - i pojawiła się kotka. Wstawiłam za płot tackę z shebą, odeszłam na dwa metry, kotka wyszła spod blachy i zaczęła jeść. A potem pojawiło się jedno maleństwo, bardziej czarne. I wtrząchało jak dzikie, mamusia ustąpiła miejsca. Pokazało się też drugie, bardziej białe maleństwo, ale zobaczyło nas (mnie i koleżankę) i szybko się wycofało pod blachę. Padła mi komórka, więc nie miałam jak zrobić zdjęć :? :oops:

Jana

Post » Czw lis 18, 2010 20:29 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

Pani Maryla ,powiedziala że kotka juz reaguje jak wieczorem przynosi jej jedzenie.Nawet specjalnie nie boi się jej psa.Mądra kotka.
Powiedziałam żeby jutro juz nie karmiła.
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Czw lis 18, 2010 21:09 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

Henia pisze:Pani Maryla ,powiedziala że kotka juz reaguje jak wieczorem przynosi jej jedzenie.Nawet specjalnie nie boi się jej psa.Mądra kotka.
Powiedziałam żeby jutro juz nie karmiła.

Ja jeszcze jutro w ciągu dnia dam im jedzenie, powiedz to tej pani, będzie spokojniejsza.

Zastanawiam się czy ta kotka aby na pewno jest dzika...

Jana

Post » Czw lis 18, 2010 21:52 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

:( :( :(

Jana

Post » Pt lis 19, 2010 10:24 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem.Trzebny transprt i przygarnięcie

Czy się znajdzie ktoś, kto przygarnie kociaki?
W bunkrze mają może bezpiecznie, ale bunkier jest tuż przy płocie, po drugiej stronie płotu wąski chodnik i ruchliwa ulica...
Poszukujemy domków dla dwóch dwumiesięczniaków :(...
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt lis 19, 2010 18:49 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jana

Post » Pt lis 19, 2010 19:43 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

Rozmawiałam ze strażnikiem z gimnazjum, nie był miły :?
A po co ja chcę koty łapać, a one takie śliczne i się przywiązał, jeść im daje, a koty są im potrzebne bo łapią szczury, a kotka wciąż rodzi i wszystkie kociaki żyją ( :roll: :roll: :roll: )... Zobaczymy co będzie jutro, czy jutrzejszy stróż nas wpuści i pozwoli łapać :|

Kotka chyba jest w kotna :(

Jaśniejszy maluszek jest bardzo płochliwy, ciężko z nim będzie. Ten ciemniejszy to łakomczuszek. Kotka jest mądra, więc nie wiem czy będzie współpracować z nami.

Jana

Post » Pt lis 19, 2010 21:30 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

Jana pisze:
Rakea pisze:W sobotę rano jestem w okolicach powiśla - jak złapiecie mogę podjechać i was podwieźć.

Chcemy łapać tak od 10.00 / 10.30, ale nie wiadomo ile czasu nam to zajmie :( Może pół godzinki, a może trzy... Będziesz w razie czego "na zawołanie"? :oops:

Nie ma problemu, po prostu jak już zaklatkujesz, dzwoń i będę w ok.15 minut.
A czy masz może jakiś dużą folię, żeby podłożyć pod łapkę (na wypadek "kociego wypadku")?
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pt lis 19, 2010 21:31 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

Powinnam mieć duże worki na śmieci.

Jana

Post » Pt lis 19, 2010 21:57 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

ja mam duze worki ,zabiorę.
Ciekawe gdzie te wszystkie kociaki żyją ,jeżeli osoby które tam codziennie przechodza z psami powiedzialy że po raz pierwszy widzą tam koty.
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Pt lis 19, 2010 22:04 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

Henia pisze:ja mam duze worki ,zabiorę.
Ciekawe gdzie te wszystkie kociaki żyją ,jeżeli osoby które tam codziennie przechodza z psami powiedzialy że po raz pierwszy widzą tam koty.

O, to super, bo właśnie przekopałam piwnicę i nie mam :(
Heniu, masz nakrycie na klatkę?

Jana

Post » Pt lis 19, 2010 23:59 Re: W-awa_Kociaki za Marriottem. Potrzebna HLP transport. (sob.)

ok - to zabierzcie folię i czekam na sygnał. :ok:
Obrazek Obrazek

Rakea

[poprzednia][następna]