Dolne Miasto GDAŃSK - wyburzane budynki - POTRZEBNA POMOC !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 28, 2010 22:03 Dolne Miasto GDAŃSK - wyburzane budynki - POTRZEBNA POMOC !!

jak w tytule; chodzi o ulicę Reduta Żbik; jak wiadomo miasto próbuje pozbyć się mieszkańców przez podniesienie czynszów; teraz jest etap wyburzania części budynków, z których już eksmitowano ludzi;

mam mojego znajomego dokarmia tam koty (konserwatywna karmicielka) i bardzo potrzebuje pomocy; budynek w piwnicy którego koty miały schron został wyburzony,koty nie mają się gdzie podziać; budka, która została postawiona przy innym budynku zniknęła (kto zna Dolne miasto wie jakie są tam warunki dla kotów :roll: ); ona sama za jakiś czas będzie się musiała wyprowadzić;

zmartwieniem jest zima;

obecnie dokarmia "stacjonarne" 3 kotki - trzeba je ciachnąć;

są tam też dwa małe; jeden trafi do domu, z drugim nie ma co zrobić - karmicielka boi się, że nie przetrzyma zimy :(

ja mogę ciachnąć kotki u swojego weta;
ale nie mam transportu i mieszkam w Gdyni - Dolne Miasto to dla mnie naprawdę kawał (autobusy, kolejka i tramwaj) - jak by ktoś z samochodem chciał pomóc byłoby super;
sprawa oczywiście ekstremalnie pilna - tzn zanim pojawią się kolejne maluchy

potrzebny też tymczas dla jednego malucha

no ale nie wiadomo co dalej z kotkami - wiadomo ciachnięcie to podstawa, ale na dłuższą metę trzeba je gdzieś przenieść - nie mam pojęcia gdzie :( - może ktoś mógłby coś poradzić, pomóc :(

gdyby ktoś z okolić mógł porobić zdjęcia tym kotom, proszę o kontakt na pw (mam nr tel do pani karmicielki)

proszę o pomoc
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Śro wrz 29, 2010 0:13 Re: Dolne Miasto GDAŃSK - wyburzane budynki - POTRZEBNA POMOC !!

:!:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro wrz 29, 2010 6:57 Re: Dolne Miasto GDAŃSK - wyburzane budynki - POTRZEBNA POMOC !!

Karolino, to miejsce jest zaledwie 2 kroki od weta na Elbląskiej, Agnieszka Marczak sterylizuje tam kotki i ma duże zniżki...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw wrz 30, 2010 9:06 Re: Dolne Miasto GDAŃSK - wyburzane budynki - POTRZEBNA POMOC !!

Sytuacja jest raczej dramatyczna,bo nawet jak kocice się wysterylizuje to gdzie je przenieść z tamtego miejsca,wiadomo,że koty mają swoje terytoria i ciężko im będzie odnaleść się w nowym miejscu,chyba ,że gdzieś w pobliżu.Pani Karolino ja ewentualnie mogę załatwić samochód na przewiezienie kotek do sterylizacji,mam tylko jeden transporter,bo niestety drugi uległ rozsypce przy łapaniu moich kocic z plaży.Co do domu tymczasowego to niestety nie mogę pomóc,bo na plaży zlokalizowałam dwa maluchy ,wyglądają tragicznie,są chore,więc muszę je na dniach zabrać do siebie,mi się ostatnio udało wyadoptować kotkę szylkretkę,dosyć dużą,ktoś ją podrzucił na plaży i trzy maluchy ponad miesięczne.Co do sterylizacji to swoją listę z urzędu na sterylki wyczerpałam,bo też pomagałam przy sterylkach kotek z działek na szadułkach,mam teraz do sterylizacji kotkę z plaży bo jest w ciąży,i też muszę coś zaradzić na to,a z finansami ciężko bo kotów na plaży jest ok.40 ,trzeba je karmić,wiadomo jedzenie kosztuje,a karmiciele się niestety wykruszają. Jeżeli chodzi o transport to mogę pomóc.

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Sob paź 02, 2010 15:47 Re: Dolne Miasto GDAŃSK - wyburzane budynki - POTRZEBNA POMOC !!

dzięki za odzew; co do sprawy, to z samymi sterylkami może być problem - jak pisałam karmicielka konserwatywna; w każdym razie kolega pracuje nad swoją mamą;

samo przesiedlenie mieszkańców to raczej długotrwały proces; na teraz potrzebne są działania hmm doraźne
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02