moje koty i ja(3) Pingwinek Dropsik szuka ds!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 16, 2010 6:03 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

bozena640 pisze:Obrazek
Buziaczki i miziaczki dla kociastych :1luvu: :1luvu: :1luvu:

dziękujemy :lol: polecenie wykonamy wieczorkiem :lol: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw wrz 16, 2010 6:22 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

mar9 pisze:moje kotuty bardzo lubią siedzieć przy otwartym oknie, to taka namiastka balkonu a teraz przynajmniej jestem o nie spokojna, moskitiera się sprawdza :mrgreen:
Haneczka i Oktuś też pewnie trochę ciągnie "na dwór" w końcu kiedyś tam "mieszkały" :roll: a jak masz zabezpieczone okna i balkon to wiesz, że jak to w przysłowiu "i wilk syty i owca cała" :D

my jeszcze nie mamy okien zabezpieczonych ( kasy brak :( ) dlatego jak w jednym pokoju okna otwarte to koty musza byc w drugim pokoju.Lubia chodzic na balkon :) siatka jak wiesz jest tylko na dole wiec wychodza z nami na balkon :) same nie moga :)
juz na zime siatki nie zrobimy ale na wiosne trzeba bo i bezpieczniej dla futer i ja nie bede w strachu :)
Obrazek Obrazek
OKTUŚ i HANECZKA Nasze aniołki
viewtopic.php?f=1&t=102758&start=0

agakow82

Od: Sob paź 31, 2009 19:36

Post » Czw wrz 16, 2010 6:44 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

agakow82 pisze:
mar9 pisze:moje kotuty bardzo lubią siedzieć przy otwartym oknie, to taka namiastka balkonu a teraz przynajmniej jestem o nie spokojna, moskitiera się sprawdza :mrgreen:
Haneczka i Oktuś też pewnie trochę ciągnie "na dwór" w końcu kiedyś tam "mieszkały" :roll: a jak masz zabezpieczone okna i balkon to wiesz, że jak to w przysłowiu "i wilk syty i owca cała" :D

my jeszcze nie mamy okien zabezpieczonych ( kasy brak :( ) dlatego jak w jednym pokoju okna otwarte to koty musza byc w drugim pokoju.Lubia chodzic na balkon :) siatka jak wiesz jest tylko na dole wiec wychodza z nami na balkon :) same nie moga :)
juz na zime siatki nie zrobimy ale na wiosne trzeba bo i bezpieczniej dla futer i ja nie bede w strachu :)

za siateczkę i futra i ja będziemy wdzięczni :lol: a Ty zobaczysz, jaka to ulga nie musieć sie martwić i co chwila zaglądać, co futra robią :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw wrz 16, 2010 13:22 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

Ech też bym chciała taką siatkę - moje futra na smyczy tylko na balkon wychodzą. Mam tak skopany balkon że trzeba by jakieś dziwne stelaże montować. No ale niedługo już będziemy tam mieszkać więc nie kombinujemy. Jak się przeprowadzimy to zrobię kociastym wypasiony wybieg - woliera mi się marzy ale do tego trzeba mieć dom.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 16, 2010 13:23 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

Ładna? :mrgreen:
Obrazek

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw wrz 16, 2010 16:41 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

Gibutkowa pisze:Ładna? :mrgreen:
Obrazek

a cóż to za cudeńko masz? :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: nowe?
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw wrz 16, 2010 18:54 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

Nie moje. Jest w schronie w Koninie. Strasznie mi się podoba :1luvu: Ale nie mogę miec kotka na razie kolejnego, choć wiem że w schronie w Koninie nie byłoby problemu z całym zestawem badań na PCR i izolacja po badaniach - co w przypadku kolejnego kota u mnie jest bezwzględna koniecznością - Miecio tak był badany i przygotowywany potem do adopcji przeze mnie. No a do tego przed wyjazdem za granice już bym nie zdążyła z półroczną kwarantanną po szczepieniu na wściekliznę, szczególnie że aby mieć pewność że wysokość przeciwciał będzie właściwa trzeba powtarzać szczepienie. Także u nas to jest cała kołomyja jeśli chodzi o dokacanie, no i wiele zależy od stanu zdrowia Sibel na dany czas. Ale przyznam ze zauroczyła mnie ta kicia ogromnie :1luvu:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw wrz 16, 2010 18:56 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

napisz prosze u seniorów co u Docusia :-) no i daj znac, jak Klara się pojawi,

z góry dziękuję!

wejście na wątek przez banerek w moim podpisie
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt wrz 17, 2010 6:11 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

mar9 pisze:
agakow82 pisze:

za siateczkę i futra i ja będziemy wdzięczni :lol: a Ty zobaczysz, jaka to ulga nie musieć sie martwić i co chwila zaglądać, co futra robią :wink:

Wirm Marysiu.Teraz to mam stres jak otwieram okno gdzie koty sa :) one tez sa zdziwione ze je "wyrzucam" z pokoju i zamykam drzwi :(.a na balkonie uwielbiaja siedziec i musza byc tylko ze mna ale zauwazyłam ze juz coraz bardziej "odwazne " sa na tym balkonie i znowu sie stresuje :) siatka bedzie i dla futer i dla mnie i dla ciebie :mrgreen:
W oknie bym chciala taka moskitere w tym jednym w pokoju i w drugim w kuchni bo na balkonie zrobie cala siatke.Ale to niestety przed zima nie bo serio kasy nie mamy :(
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Pt wrz 17, 2010 6:12 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

Gibutkowa pisze:Ładna? :mrgreen:
Obrazek

Piekna :1luvu:
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Pt wrz 17, 2010 6:18 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

Gibutkowa pisze:Ech też bym chciała taką siatkę - moje futra na smyczy tylko na balkon wychodzą. Mam tak skopany balkon że trzeba by jakieś dziwne stelaże montować. No ale niedługo już będziemy tam mieszkać więc nie kombinujemy. Jak się przeprowadzimy to zrobię kociastym wypasiony wybieg - woliera mi się marzy ale do tego trzeba mieć dom.

Własnie u nas tez trzeba zrobić jakiś stelaż naokoło balkonu zeby siatke zamontować :( balkon mamy w oplakanym stanie ale na wiosne maja remontowac i ocieplac budynek :) wiec wtedy sie zrobi mocna siateczke :) musi byc mocna bo Haneczka cienka siateczka by rozwaliła :mrgreen:
ps Marysiu jakbyś mogla prosze jesli to nie tajemnica napisz mi na pw ile dalas za moskitere w jednym oknie :)
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Pt wrz 17, 2010 7:25 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

agakow82 pisze:
Gibutkowa pisze:Ech też bym chciała taką siatkę - moje futra na smyczy tylko na balkon wychodzą. Mam tak skopany balkon że trzeba by jakieś dziwne stelaże montować. No ale niedługo już będziemy tam mieszkać więc nie kombinujemy. Jak się przeprowadzimy to zrobię kociastym wypasiony wybieg - woliera mi się marzy ale do tego trzeba mieć dom.

Własnie u nas tez trzeba zrobić jakiś stelaż naokoło balkonu zeby siatke zamontować :( balkon mamy w oplakanym stanie ale na wiosne maja remontowac i ocieplac budynek :) wiec wtedy sie zrobi mocna siateczke :) musi byc mocna bo Haneczka cienka siateczka by rozwaliła :mrgreen:
ps Marysiu jakbyś mogla prosze jesli to nie tajemnica napisz mi na pw ile dalas za moskitere w jednym oknie :)

Myślę, że nie zdradzę tajemnicy handlowej jeśli napiszę ile zapłaciłam.
Dzwoniłam po różnych firmach i wybrałam taką nie za drogą.
Założyłam w pokoju na jednej połówce okna i w kuchni też na jednej połówce. Za obie zapłaciłam 250 zł.
W innych firmach było dużo drożej, w jednej chcieli ok. 300 za jedną taką połówkę.
Chciałam założyć siatki ale nigdzie nie chcieli robić, tylko moskitiery.
Te moskitiery są wkładane i mają takie zaczepy, żeby można je było wyjąć, np. na zimę.
Z zewnątrz są prawie niewidoczne (wzięłam takie szare, nie białe i nie ciemne) ot, jedna połowa okna jest ciut ciemniejsza i tyle. Musiałam z założeniem zaczekać aż skończą nam ocieplać dom.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt wrz 17, 2010 9:40 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

agakow82 pisze:

U nas właśnie problemem jest beton bardzo twardy z jakimiś kamykami w środku i do tego bardzo gruba ocieplina - żadne kołki w to nie wchodzą :| Jedną wiertarkę żeśmy spalili na tym betonie (choć była z wiertłami do betonu) a kołki choć długie i tak wyleciały :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt wrz 17, 2010 9:41 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

Obrazek
:ok: za domki
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Pt wrz 17, 2010 10:06 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

bozena640 pisze:Obrazek
:ok: za domki

dziękujemy, ciociu :D :1luvu: :D
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]