Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
taizu pisze:Kotka moze być chora, czy miała badania, np. krwi? Zdaje sie, ze schorzenia wątroby wpływają silnie na mózg.
Mogą to oczywiście być i jakieś zmiany w mózgu. A w ogóle, to starsze koty nabierają czasem dziwnych zachowań, coś w rodzaju demencji
Ja przede wszystkim doradziłabym wykluczenie chorób somatycznych...
taizu pisze:Są różne środki łagodzące agresywne zachowania - feliway, krople Bacha, ale tu napradę trzeba zwierzaka przebadać najpierw. Jakiejś drastycznej zmiany w jej życiu nie bylo? (Np wprowadzenie się do domu nowej osoby, odbierającej jej uwagę pana?)
olga nik pisze:taizu pisze:Są różne środki łagodzące agresywne zachowania - feliway, krople Bacha, ale tu napradę trzeba zwierzaka przebadać najpierw. Jakiejś drastycznej zmiany w jej życiu nie bylo? (Np wprowadzenie się do domu nowej osoby, odbierającej jej uwagę pana?)
Feliway już probowaliśmy, w sprajy. Również wet dał nam relanium, ale on tylko ją ogłupia ale nie uspokaja.
Kotka zatacza się ale cały czas zdenerwowana.
Kicia miała wcześnie dramatyczne przeżycia. To była kotka mamy mojego kolegi. Mama ciężko chorowała i później odeszła, a kotka zamieszkałą z kolegą.
Z tego co widziałam, jest bardzo z nim związana. On ją wykarmił z buteleczki, jak była malutka i nie potrafiła sama jeść.
kropkaXL pisze:Moja kotka była strasznie agresywna gdy ją znalazłam,po badaniach okazało się,że kotka ma zapalenie pęcherza,po wyleczeniu,kotka jest najłagodniejszym kotem w moim stadku!
Ataki agresji juz nigdy nie wystąpiły.
Też nie podawałabym relanium!!!!!!!
olga nik pisze:kropkaXL pisze:Moja kotka była strasznie agresywna gdy ją znalazłam,po badaniach okazało się,że kotka ma zapalenie pęcherza,po wyleczeniu,kotka jest najłagodniejszym kotem w moim stadku!
Ataki agresji juz nigdy nie wystąpiły.
Też nie podawałabym relanium!!!!!!!
Relanium już od razu odstawiliśmy kiedy nie było widocznej poprawy.
Jeżeli chodzi o krew, to sądzę że będzie łatwiej to zbadać. Natomiast wątpię że uda się zrobić tomografię. Będę próbować.
kropkaXL pisze:I mocz bym zbadała-dla pewności-może juz krew i mocz pokażą co jej dolega i tomografia nie bedzie potrzebna-zresztą chyba o usg chodziło?-tomografia chyba strasznie droga jest?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości