Alma i Borys – słoneczne promyczki. Pojechały... :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 22, 2010 11:07 Alma i Borys – słoneczne promyczki. Pojechały... :)

Udało nam się wreszcie zlokalizować kocięta od naszej wolno żyjącej koteczki tri, którą próbujemy złapać już drugi rok. Niestety to bardzo mądra kotka. Jej dzieci z zeszłego roku chyba nigdy nie ujrzały świata, chociaż wiemy, że miała dzieci. W tym roku maluchy mieszkają w piwnicach domu, którego parterowe mieszkania mają małe ogródeczki. W jednym z takich ogródków bawiły się, a ludzie z ogródka obok podkarmiali je. Zdążyli je już co prawda rano nakarmić, ale i tak zastawiłyśmy łapkę. Jedno kocię wlazło, przełożyłyśmy do transportera, i ustawiłyśmy za łapką, żeby przywabiło matkę. Klara jednak jest bardzo przebiegła i zamiast próbować uwolnić swoje dziecko, zabrała drugie... :cry:
Mamy zatem jeszcze malucha i mamę do złapania... Jest tri, jak mama, drugiego nie zdążyłyśmy zauważyć

A tymczasem mały tygrys wszystkich w lecznicy opluł, osyczał i sprał wielką pazurzastą łapą. :lol:
Został odpchlony, odrobaczony i zapuszkowany do klatki. Będzie szukał domku. Najlepszego na świecie, więc wszystkie anioły proszone o wsparcie i trzymanie kciuków. I zakochiwanie się.

Oto straszny tygrys... Ma jakieś osiem tygodni...

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Ma na imię Borys...

Jest! Jest siostrzyczka! Jupiiii :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Ma na imię Alma. :1luvu: Siedzi w klatce z Borysem.

Troszkę przerażona jeszcze, przytula się do brata. Włożyłam ją do klatki z Borysem. Stanęli oboje przerażeni i zaraz przytulili się do siebie - znowu razem...
Jest bardzo delikatna i łagodniejsza od brata. I cudna... :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zacytowałam pierwsze ich posty ze zbiorczego wątku moich kotów. Czas na własny wąt i szukanie szczęście. Bo życie przed nimi dłuuuugie i musi być bardzo szczęśliwe. :)

Marzy mi się wspólny dom dla nich. Marzenia się przecież spełniają. :D
Ostatnio edytowano Śro wrz 15, 2010 23:59 przez hanelka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie sie 22, 2010 11:48 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

cacka z dziurką.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Nie sie 22, 2010 12:46 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Piękne te kociaki :1luvu: Za najlepszy domek :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Nie sie 22, 2010 13:12 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Tak, są prześliczne. Jeszcze troszkę dzikawe i płochliwe, ale bardzo delikatne i łagodne. Jeszcze siedzą w klatce. Codziennie po pracy jest czas przymusowych pieszczot. Za każdym razem od nowa muszę je przekonywać, że człowiek fajny jest i pożyteczny. Powinnam poświęcać im więcej czasu, wtedy oswajanie poszłoby galopem. Przydałaby jeszcze jedna para rąk...

Obrazek Obrazek

Opiekują się sobą nawzajem, bawią ze sobą. Wspaniałe maluszki! :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Nie sie 22, 2010 13:32 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

:1luvu: :1luvu: jestem!!!!!
Ciągle nie mogę się nadziwić urodzie Boryska i Almy.... Są po prostu cudne!!!!! :catmilk:
na pewno szybko znajdą wspólny domek; czy były już szczepione, bo mi umknęło? :P :P
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Nie sie 22, 2010 13:39 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Są odpchlone, odrobaczone, raz zaszczepione Purevaksem bez białaczki. Mają książeczki zdrowia.
Obrazek

hanelka

Post » Nie sie 22, 2010 13:46 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

hanelka pisze:Są odpchlone, odrobaczone, raz zaszczepione Purevaksem bez białaczki. Mają książeczki zdrowia.

:1luvu: :1luvu: :ryk: no to kotki full wypas;
nic tylko kochać!!!! :P
mizi mizi maluchy
P.S. może poprosimy o banerek?
chętnie sobie podepnę....
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Nie sie 22, 2010 13:58 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Poprosimy, tylko zdjęcia jeszcze same zakratowane... :(
Obrazek

hanelka

Post » Nie sie 22, 2010 14:00 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

hanelka pisze:Poprosimy, tylko zdjęcia jeszcze same zakratowane... :(

:kotek: :oops: ojoj! no tak...
a kiedy odkracenie :?: 8O
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Nie sie 22, 2010 15:55 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Borys, choć jeszcze trochę nieśmiały, jest małym zawadiaką. Bawi się moimi dłońmi, podgryza palce. Łatwo wpada w stan permanentnego mruczenia. Jest coraz odważniejszy. Próbuje już ucieczek z klatki. :lol: Będzie cudownym łobuziakiem. Co ja mówię. Już jest! :1luvu:

Alma jest bardzo nieśmiała. Za każdym razem, kiedy zbliżam się do klatki, ucieka przerażona w najdalszy kątek. Ale wzięta na ręce, coraz szybciej się rozluźnia. Potrzebuje czasu, żeby zacząć mruczeć, ale potrzebuje go coraz mniej. Ostatnio przeciągnęła się na moich kolanach... i zasnęła. jest zjawiskowo piękna. Nad okiem czarnej strony pysia ma cudną płową kreskę, zalotnie zakręconą ku górze. Jest niesamowicie delikatna i krucha. myślę, ze to stałe cechy jej charakteru. :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Jak widać, z Borysa już niezły luzak jest. Na ostatnim zdjęciu maleństwa padły, zmęczone robieniem bałaganu w klatce. :wink:
W połowie tygodnia mogłyby ją już opuścić, ale trochę się obawiam. Mama zdążyła nauczyć, ze psy są bardzo niebezpieczne. A Soser ich jeszcze do siebie nie przekonał. Mogłoby być nieciekawie. Muszę to wszystko dobrze przemyśleć i zorganizować. Chyba poczekam do następnego weekendu.
Obrazek

hanelka

Post » Nie sie 22, 2010 16:36 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Oboje są zjawiskowi...
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie sie 22, 2010 16:58 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

zuzzik pisze:może poprosimy o banerek?
chętnie sobie podepnę....
Już poprosiłam :D
Obrazek

hanelka

Post » Nie sie 22, 2010 19:04 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

melduję się i ja!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie sie 22, 2010 19:23 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

Witam wszystkich :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Nie sie 22, 2010 20:22 Re: Alma i Borys – słoneczne promyczki do zakochania! :)

takie cuda :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[następna]