5 KOCIĄT Z DOMU DO ROZBIÓRKI,JUŻ W DT,SZUKA KOCHAJĄCYCH DS !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 26, 2010 19:55 Re: PILNIE DOMKI STAŁE,LUB DT DLA 7 MALUSZKÓW !!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KITKA W CAŁEJ SWEJ KOCIEJ OKAZAŁOŚCI :mrgreen:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Sob cze 26, 2010 20:11 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Korciaczki pisze:Zaznaczamy. Wątek przeczytany, cześć koty! :D
Obrazek
Piękna ta Kitka, taka wręcz w kolorze sepii.
Agnes, powodzenia i wielkie kciuki- jeszcze tylko pięć kociąt

W zasadzie można powiedzieć,że już tylko 4,ale ciiiii...nie będę zapeszała....jutro jedziemy na wizytę przed adopcyjną do Wawy na stare miasto i na "oglądanie kotecków" przez domecek,oraz podpisanie umowy adopcyjnej (jeżeli wszystko będzie :ok: ),tylko ,ze koteczka trafiłaby do tego domku dopiero gdzieś za dwa tygodnie,bo "ludzia" chcą się jeszcze wywczasować zanim się dokocą :mrgreen:

Odezwały się jeszcze z ogłoszenia na maila dwa domki.
Jedna Pani z Warszawy chce "dwupak"- burą i czarną koteczkę.Podałam tel kontaktowy i czekam na odzew :?:
Druga Pani chce od razu 5 kociaków :!: 8O .jak przeczytałam taka wiadomość,to pomyślałam,że to żart. :roll: Ale Pani mi wyjaśniła,ze dla siebie chce trzy kotecki i dla mamy dwa :mrgreen: Pani ma męża,ale nie mają dzieci ale za to chcą mieć koty :1luvu: ,a mama tej Pani też kocha kociaki :1luvu: :1luvu: .I pewnie prowadziłabym dalej rozmowę mailową w tej sprawie z tą Panią,jednak okazało się,że Pani jest ze Zgorzelca i nie dojedzie :cry: ,a i ja raczej się tam nie wybiorę...
Poszukam gdzieś bliżej,na miejscu :ok:

Agnes128

Post » Sob cze 26, 2010 20:58 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Jeżeli ktoś jest zainteresowany domkiem,a raczej dwoma domkami (oczywiście do sprawdzenia) w Zgorzelcu,to proszę o kontakt.

Agnes128

Post » Nie cze 27, 2010 6:22 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

I do Zgozrelca mozna kota dostarczyć. Mam kota w Chorzowie.
Ale z tego wynika,ze dom pewnie wychodzacy(ilosc kotów na to wskazuje) a mam to leciwa kobieta. Starszym ludziom nie powinno wydawac sie takich maluszków.Podkreslam to jest moje zdanie. Dzieki ciągłym telefonom azylowym, który szuka opieki dla takich osamotnionych koteczków jeszcze młodych ,upewniłam sie co do decyzji. Na rodzinę można liczyć w dniu adopcji, w razie choroby czy śmierci kot nie ma już na co liczyć. Wyjątki sie zdarzaja ale ja nie chce ryzykowac.Starszy człek niech sobie weźmie dojrzałego kota.
Nie wiem,czy państwo ze starówki nie kontaktowali sie i ze mna.Mają rudzielca?
Jeśli chcesz miec pewnosc,że wezma kota to już niech podpisza umowę przedwstępną i ew sfinansują pierwsze szczepienie malca i jego utrzymanie. Nie wiąz sie słownie, bo potem rozmyśla sie i zostaniesz z maluszkiem. Jesli nie ma umowy to wydaję kota do innego dobrego DS który w międzyczasie sie trafi ,a ludzi uprzedzam w rozmowach,ze tak mogę zrobic.Jak wrócą i kot będzie to pogadamy.
Podkreślam raz jeszcze ,że to jest moje zdanie. Jesli coś sie z tych rad przyda to dobrze.Kazdy DT wyrabia sobi z czasem własny styl i postępowanie.
Kciuki za DS.Oby te najlepsze!
A kociaczki nadal siedzą w ruinach? Nie da rady przenieśc ich w jakieś bezpieczniejsze miejsce?jak sie rozleza to zgina pod kołami albo zagryzione przez szwenadjacego sie psa. Szkoda ich.Ile juz mają?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 27, 2010 12:15 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

O ile pamiętam, to urodziły się w połowie maja = 6 tygodni..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie cze 27, 2010 18:48 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

ASK@ tak jak rozmawiałyśmy przez tel. jedziemy teraz z Rafim do tych Państwa ze Starówki na oględziny.Rafi wysłał P.Monice umowę i parę fotek kociaków.Umowa zaakceptowana w całości ,łącznie z zobowiązaniem do pokrycia kosztów "przetrzymania"kociaka do ich powrotu.Na miejscu "obaczymy" ten "domecek" ,ocenimy człeka,warunki.Porozmawiamy...
Trzymajcie więc kciuki za pomyślną wizytę przed adopcyjną :ok: :ok: Po powrocie zdamy tu relacje

Agnes128

Post » Nie cze 27, 2010 18:52 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Kaprys2004 pisze:O ile pamiętam, to urodziły się w połowie maja = 6 tygodni..

Koniecznie powinniście je zabrać w bezpieczne miejsce a matkę wyciachać. Oby juz nie była z kolejnymi w ciaży. A jak nie to zaraz będzie.

Kciuki za wizytę. :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 27, 2010 20:15 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Kciuki za wizytę. Czekamy na relacje :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie cze 27, 2010 21:35 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Za wizytę :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon cze 28, 2010 17:05 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Dzięki wielkie dziewczyny za kciukasy :ok: :ok: :ok: :1luvu:
A więc od początku....
Pojechaliśmy wczoraj z Rafim na Starówkę do Moniki i Marka na wizytę przed adopcyjną. Umawiałam się wcześniej z Moniką,ze przyjadą do niej z koteczkami (aby mogła sobie wybrać tę jedyną :1luvu: ) i podpiszemy umowę adopcyjną,a koteczka (jeżeli domek będzie OK) trafi do Moniki i Marka za około 2 tygodnie,jak wrócą z urlopu.W tym czasie koteczka miałaby być pod naszą opieką (za zwrot kosztów oczywiście).No i pojechaliśmy
Dotarliśmy do nich po 21 (korki w niedzielę :!: :evil: ) Na miejscu przywitała nas bardzo miła para i jeden rudy ogon Ferdek :ok: :kotek: .Na wstępie obejrzeliśmy ogródek i zabezpieczenia ogrodzenia (teren ogrodzony drobną siatką,ale w/g nas trochę za nisko,wiec "wymusimy"podwyższenie,albo z adopcji nici ( z zaznaczeniem w umowie).Mieszkanko małe 27 m2,ale przytulne i ciepło urządzone.Widać ,ze Monika ma "hopla" na punkcie ogonów,bo wszędzie dominowały motywy kocie (figurki,obrazy i nawet złoty wisiorek na szyi z kotem :1luvu: )Zgodnie z umową wzięliśmy ze sobą trzy koteczki (dwie czarne i burą)Monika chciała od początku (rozmowy tel) burą kocię.Na miejscu wypuściliśmy z transporterka ogonki i patrzyliśmy na reakcję Ferdka.
Co nas zdziwiło 8O prawie 2 letni kocur nie podjął żadnych wrogich akcji w stosunku do koteczek ,chyba sam byl bardziej zestresowany całą sytuacją niż panienki.Podszedł,powąchał i odszedł....
Kociaki rozpełzły się po kontach,a my zajęliśmy się rozmową o warunkach jednocześnie obserwując kociaki i Ferdka.Buraska (która najbardziej podobała się Monice)zlękniona całą sytuacją zaszyła się pod szafeczką :wink: ,jedna czarnulka umiejscowiła się w czymś co przypominało wieko od kosza wiklinowego :ryk: ,a druga czarnulka upodobała sobie Ferdka i ciągle podchodziła do niego,dając mu kociego buziaka noskiem,ocierając się o niego główką :1luvu: :1luvu: ,a Ferdek trochę speszony i nieśmiały :oops: uciekał po kątach :wink: No i z racji tego decyzja adopcyjna padła na czarną kicię.Zresztą od samego początku kicia bardzo wpadła w oko Markowi i widać,że u niego się czuła dobrze,bo usnęła mu w rekach,a i w domku poczuła się swobodnie,bo już zdążyła zaznaczyć teren :twisted: robiąc siusiu za kanapą.(bardzo zdolna dziewczynka :1luvu: ) Dwa pozostałe kociaki zameldowały się na sen w transporterku :wink:
Ponieważ dzisiaj miała się wyjaśnić sprawa co do ich urlopu decyzję co do podpisania umowy przełożyliśmy na dzisiaj,lub jutro
Wstępne rozmowy zakończyły się w ten sposób,ze w tym tygodniu koteczka razem z Ferdkiem była by pod opieką Moniki i Marka,a od następnego tygodnia,bo Monika wyjeżdża sama na tydzień nad morze kociaki będą pod opieką Marka.Jedynie w przyszły piętek zostaną pod opieką siostry Moniki,bo Marek będzie jechał po Monikę (nawet na jeden dzień nie zostawią ich samych :ok: )
Do weta chodzą na Książęcą.
Wychodząc od nich zabraliśmy koteczki mimo ich próśb i niezbyt chętnego powrotu czarnej kici do klatki :(
Dzisiaj musimy omówić z Monika kwestię lepszego zabezpieczenia ogródka.Niby jej Ferdek nie wyszedł po za ogrodzenie ani razu,ale wolimy dmuchać na zimne.Jeżeli będzie im zależeć na kici to zgodzą się na poprawki :ok:
Oto cała relacja z wczorajszej wizyty.
resztę będę relacjonować bezpośrednio :wink:

Agnes128

Post » Pon cze 28, 2010 17:17 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Teraz w sprawie ogłoszeń :ok:
Pani co chciała "dwupak" buro - czarny (dwie koteczki) jeszcze od piątku nie odebrała maila i się nie odezwała :( Czekamy...

Odezwała się Pani Emilia z Warszawy zainteresowana Kitką i poprosiła o fotki :ok: Już wysyłamy :ok: Jak będzie zainteresowanie,zaczniemy rozmowy kwalifikacyjne :ok:

Dostaliśmy też maila w sprawie burej koteczki od jakiegoś Pana z Wawy (chyba).Poprosił o numer telefonu ,aby mógł się z nami skontaktować (ludzie to gapy,bo w ogłoszeniu wyraźnie jest podany).Podałam.No i czekamy....

No i "najlepszy" mail dnia....zresztą chyba "najlepszy" spośród tych co dostałam,aż się zagotowałam :evil: :evil:
Zacytuję....

Witam,

zamiast szukać domu dla maluchów, w chwili gdy koty były ślepe można je było uśpić, a nie szukać wątpliwego domu w zalewie tysięcy kociąt na wszystkich portalach.

Podrawiam,
oxana

Aż mnie zatkało :cry: Po co to odpisuje,skoro ją nie interesują maluchy :?: :?:
Nie wytrzymałam i odpisałam :twisted:

Witam
Jeżeli nie jesteś zainteresowana ogłoszeniem to nie pisz! A szczególnie
takich głupot.O Tobie też można powiedzieć,że jak będziesz chora,albo
stara,to najlepiej Cię będzie uśpić,bo po co Cię trzymać! Ja oddaje koty
tylko do sprawdzonych przez siebie,dobrych,kochających domków,a nie jak
to napisałaś wątpliwych! Twoja wypowiedz jest wątpliwa! ŻEGNAM!

Widać ,ze miłośniczką zwierząt to ona nie była :evil:

Agnes128

Post » Pon cze 28, 2010 18:48 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Kolejny mail z tych "najlepszych" dotarł do mnie
Napisała jakaś P.Oluniaaaa z Michalina,ze chce burą koteczkę i podała numer stacj.
No więc dzwonię i odbiera Pan.Po głosie słyszę,ze bardzo już zmęczony życiem ,dniem i alkoholem.Pytam czy dobrze sie dodzwoniłam,a on mówi,że tak,bo córka szuka kociaka na "już",bo dwa dni temu ich kota przejechał samochód koło domu :!: :evil: :cry: i "szybko potrzebują coś w zastępstwie".Pytam się o córkę ( no bo to niby ona pisała maila) Pan bełkocze coś ,że jest i mówi,ze chce kota,żebym już przywiozła.Proszę córkę i Pan w końcu woła "Olka codz no tu" :!: Odzywa się w telefonie Pani Ola (albo jej matka raczej) tez mocno już "zmęczona" i mówi,ze musi mieć kota.Pytam czy domek będzie niewychodzący,a ona ,że na pewno nie.Pytam czy doświadczenie sprzed dwóch dni niczego ich nie nauczyło,a ona,że kot będzie wychodzący.Powiedziałam,ze nie mamy o czym rozmawiać i podziękowałam :evil:
Brak słów :(

Agnes128

Post » Pon cze 28, 2010 19:01 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

A teraz dobre wieści.Napisała do nas Beata z relacją o Bolka :)
Hej,

i jak wizyta w kolejnym domku?? Wyślę też ogłoszenie do mojej siostry,
żeby w Brwinowie spróbowała rozpropagować kociaki :).

Przesyłam kolejną porcję zdjęć Bolkowo - Mućkowych. Jak widać komitywa
pełna. Razem jedzą, razem śpią :). Jak dostanę instrukcję to będę
bezprośrednio w wątku umieszczać.

Spokojnej nocy, B.

No i foteczki Bolka w nowym domku i rezydentki Mućki :1luvu: :1luvu:

Zabawy Bolusia
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Mućka :)
Obrazek

No i pełna komitywa :) :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Aż miło popatrzeć :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Agnes128

Post » Pon cze 28, 2010 19:12 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

I jeszcze relacja z domu Sylwii z Piaseczna,gdzie jest Julek :1luvu:

ze względu na chwilowy brak zgody na publikację (czekam na odpowiedz) zamieszczam tylko fotki z Julkiem pomijając fotki z Dużymi

Cytat maila :1luvu:

Podsyłam klika fotek - jasno z nich wynika, że Julek uwielbia leżakować, głównie na nas lub tuż obok nas:) Uwielbia buszować w zakamarkach pościeli, robi sobie tunele w kołdrze i udaje, że go nie ma;)
O legowisku już totalnie zapomniał.

Nagrałam wczoraj fajny filmik jak bawi się swoimi nowymi zabawkami (dostał z okazji 1 tygodnia w nowym domu: myszkę z dzwoneczkiem oraz futerkową piłeczkę z hałasującymi kuleczkami w środku), ale niestety filmik waży prawie 100 MB i nie wiem jak mogę go zmniejszyć, aby nadawał się do wysyłki... Jak nagram coś mniejszego to podeślę:)

Muszę zmykać do roboty.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę,
Sylwia

A tu Julek w całej swej okazałości :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Aby więcej takich domków :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:

Właśnie dostałam zgodę na publikację,więc dorzucam fotki Julka z Dużymi :1luvu: :ok:

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Pon cze 28, 2010 20:05 przez Agnes128, łącznie edytowano 1 raz

Agnes128

Post » Pon cze 28, 2010 19:17 Re: 7 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

ech, ludzie to sa! musi sie podzielic swoim zdaniem, choc nikt nie pyta.
ale slodziak z tego julka. :1luvu:
przepadam za kociaczkami. najchetniej tobym co rok brala nowego malego kotka do mojej gromadki. tylko ze w ten sposob to moglabym skonczyc z dwudziestka na karku. albo i wiecej niz dwudziestka. :mrgreen:
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

[poprzednia][następna]