Para 6 latków - Solec Kujawski - PILNIE DT/DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 24, 2010 18:10 Para 6 latków - Solec Kujawski - PILNIE DT/DS.

Koty muszą opuścić dotychczasowe miejsce zamieszkania i nie wiem ile mają na to czasu. Może miesiąc. Poproszę ich opiekunkę o zarejestrowanie się na forum i jeśli zechce to sama wyjaśni dlaczego musi oddać koty. Ze swojej strony mogę tylko napisać, że opiekunka jest w tej chwili daleko od kotów.

Oto opis kotów który otrzymałam od ich opiekunki:

"Mruczek to piękny wykastrowany rudo-biały kocurek. Jest kotem wychodzącym, uwielbia nocne wycieczki. Z pozoru to taki macho, wie czego chce i jak to uzyskać, a z drugiej strony jest przymilny i bardzo uzależniony od obecności człowieka. Kiedy nie spędza nocy na wyprawach, najchętniej śpi w łóżku. Znaleźliśmy go porzuconego przez poprzednich właścicieli ok 6lat temu, od tego czasu dorastał u nas wraz z 3 innymi kotami, jednak do nowych znajomości podchodzi ostrożnie. Kiedy już przełamie mury jest towarzyszem zabaw, doskonale realizuje się w grupie lub samotnie poluje na pluszowe myszki lub piłeczki. Nie wymaga specjalnej troski, wszystko czego potrzebuje to odrobina miłości, trochę zabawy i swobody a w zamian oferuje swoją wierność i przywiązanie.

Misia jest przesłodką czarną kocią panienką – kokietką ubraną w biały krawacik pod bródką i na brzuszku. Troszkę pomiauczy, porozmawia, poskarży się po czym kładzie się na kolanach i wyciągając się leniwie czeka na dużą porcję miziania. Ok 6 lat temu jako mała dama znalazła nas i nie chciała odejść, wprosiła się do naszego domu i tak już została z w naszej ludzko-kociej rodzinie. Jest kotką wysterylizowaną, nigdy się nie kociła. Nie wychodzi na dwór, gdyż jest troszkę bojaźliwa, czasami jedynie pod naszą opieką robiła spacerki na smyczy lub samodzielne wyprawy po dachu klatki schodowej, z reguły łapie promyki słońca na balkonie. Bardzo lubi towarzystwo innych kotków, tylko potrzebuje troszeczkę czasu, żeby poznać otoczenie. Jako jedyny nasz kociak uwielbia aportować (gumki, myszki i inne drobiazgi np. ozdoby choinkowe) i dobrze jej to idzie. Nie jest wymagająca aczkolwiek jak każda kobieta potrzebuje trochę uwagi, trochę czułości, porcji rozrywki a w zamian oferuje dużo kociej malutkiej miłości."

„Oba są wykastrowane/wysterylizowane. Do tej pory nigdy nie było z nimi problemów zdrowotnych, ale też nigdy nie robiliśmy im szczepień ani testów.”

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Mruczek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Misia
Ostatnio edytowano Sob lip 03, 2010 9:54 przez mirka_t, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob cze 26, 2010 17:23 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

Bardzo proszę o pomoc dla tych kotów. Właśnie dostałam wiadomość, że ich była opiekunka nie zabierze ze sobą żadnego z 4 kotów. Wstępnie miała szukać domów dla tej dwójki jednak nie chce zabrać żadnego kota. Prawdopodobnie od teraz nie będzie jej interesował los tych kotów. Chciałabym się mylić.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie cze 27, 2010 15:07 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

To jest trzeci kot tej pani. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=113362
O czwartym nie mam informacji.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie cze 27, 2010 15:28 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

:cry: :cry: :cry: jak można oddać swoje koty, ja też przeprowadzałam się za granicę i to z dwoma kotami i dwoma króliczkami i dało radę, TŻ nie miał wyboru hi hi.
A może to chodzi o paszporty, bo to kosztowne :?:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Nie cze 27, 2010 15:29 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

Wstępnie chodziło o koszt, że na wyjazd 4 kotów pani nie może sobie pozwolić. Teraz jednak nie chce zabrać żadnego kota.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie cze 27, 2010 16:43 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

Nóż się w kieszeni otwiera :evil: Znajomi na rok przeprowadzali się z Kanady do Polski, kot przyleciał z nimi. Po roku wrócili do Kanady i nawet im przez myśl nie przeszło, żeby zostawić kota w Polsce.

Mogła się wcześniej zająć tym tematem, a nie teraz, kiedy jest coraz więcej kociąt, wakacje i, przynajmniej we Wrocławiu, brak chętnych do adoptowania jakichkolwiek zwierząt :evil:

Ale się zeźliłam... :evil:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie cze 27, 2010 19:01 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

bez komentarza zostawie wybryki TEJ PANI :mrgreen:
Kciuki za koteczki.Wszystkie :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 27, 2010 20:07 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

Banerek dla kotków :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/htzlq][img]http://tnij.org/hdyf[/img][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie cze 27, 2010 20:12 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

Dzięki amyszka. :D
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto cze 29, 2010 18:42 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

My też dostaliśmy zgłoszenie z prośbą o pomoc w sprawie tych 4 kotów. Na razie dostałam informacje o Misi i Mruczku i zrobiłam im ogłoszenia na stronie Kociej Doliny i w serwisach ogłoszeniowych.
Misia http://www.kociadolina.pl/adopcje,181,Misia.html
Mruczek http://www.kociadolina.pl/adopcje,180,Mruczek.html

Widzę, że tu w wątku takie ładne zdjęcia, a my dostaliśmy takie kiepskie :? Mirka, czy mogę sobie te fotki zgrać i podmienić w ofertach na stronie fundacji? Bo wiadomo, że ładne fotki to podstawa...

Informacji do ogłoszeń o dwóch pozostałych kotach (Rudasku i Wenus) też jeszcze nie mam, ale poprosiłam osobę zgłaszającą, żeby je nam przesłała.

Edit: Choć co do Rudaska, nie będzie chyba potrzeby ogłaszania, bo jak widzę szykuje mu się nowy dom :)
Ostatnio edytowano Wto cze 29, 2010 18:48 przez reddie, łącznie edytowano 1 raz

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Wto cze 29, 2010 18:45 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

Reddie bierz te foty. Wątek rudaska masz w linku w jednym z powyższych postów. On ma zaklepany dom.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto cze 29, 2010 18:48 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

No, właśnie doczytałam o Rudasku :)
Dzięki, już zgrywam fotki i podmieniam w ogłoszeniach.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Wto cze 29, 2010 18:54 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

Domek ( półwychodzący - nie wiem, co to znaczy) szuka kotków ( dwóch ).
tu:

viewtopic.php?f=13&t=111229&start=510

Post " mone4ka"
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto cze 29, 2010 18:57 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

:kotek: domek polwychodzacy to znaczy z ogrodkiem ,kotki beda mogly wchodzic i wychodzic kiedy chca,dlatego dobrze by bylo zeby byly wykastrowane.
Znudziło Ci się być królem w swoim domu?
Spraw sobie kota

mone4ka

Od: Wto cze 29, 2010 17:18

Post » Wto cze 29, 2010 19:03 Re: Para 6 latków - Solec Kujawski - pilnie dt/ds.

Mone4ka jeśli jesteś zainteresowana tymi kotami to proszę skontaktuj się z lidiya :arrow: http://forum.miau.pl/memberlist.php?mode=viewprofile&u=185.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

[następna]