M/E:2 buraski 3,5mca+2 ślepaczki 3mce PILNIE DS,dt wyjeżdza!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 07, 2010 16:34 Re: Dzielna, ślepaczki-nerkówka-niezakocony dt vs eutanazja

Dostałam informację, ze na Dzielnej jest kotka z 6 maluchami :? Dla 2 moze byby dt, a reszta? Jutro idę zobaczyć gdzie są... a wieczorem będę próbować lapać na Esperanto :? mam nadzieję, ze tym razem karmicielki nie będą zaniosic kotom zarcia 5 razy dziennie :?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro cze 09, 2010 9:19 Re: Dzielna, 6 maluchów pilnie dt! mama do sterylki-pomocy!

Widziałam wczoraj 6 maluchów - są zdrowe i śliczne. Kotka - ich matka urodziła 7, jeden znalzł dom. kotki szybko szukają dt, matkę trzeba wsyterylizować, bo znowu urodzi koleja siódemkę. Dzielna 10 chyba, w domu tym na parterze jest podjazd dla niepełnosprawnych, tam mieszka kotka z 6 maluchami. Do złapania są ciągle ślepaczki z Dzielnej 3, tereaz to tylko do sterylki i do wypuszczenia, oczywiście moge je zabrac do okulisty - ale czy ktoś moze pomóc z łapaniem? ja teraz pilnie lapię na Esperanto, dziś zabrałam rano na Książęcą spod Klifa trzy 1.5 miesięczne kociaki, walczymy o ich wzrok ale nie wiem czy się uda :( Karmicielka chciala jednego uspic tylko dlatego,ze ma chore oczy, wytargowałam całą trójkę na leczenie.... Został jeden brat - ma nawet w miarę oczy i matka - karmicielka nie chciala ich dać, dzis bedę z nią walczyć, chcę zabrać czwartego kociaka na leczenie do rodzeństwa, a matkę na sterylkę. Opórcz tego jest tam ok. 20 kotow do złapania a ja jestem jedna, nie dam rady z Dzielną bez pomocy :(

Never

Post » Śro cze 09, 2010 10:02 Re: Dzielna, 6 maluchów pilnie dt! mama do sterylki-pomocy!

Zrobiłam dziś rano zdjęcia maluchom z Dzielnej, ale mam problem z wgraniem ich :evil:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro cze 09, 2010 10:28 Re: Dzielna, 6 maluchów pilnie dt! mama do sterylki-pomocy!

Już mam. Ja umiem to robić, tylko miałam jakieś problemy z kompem.
Tu jest cały album:
http://picasaweb.google.pl/seidhee/MaEK ... chIStaYch#

Filmiki: http://img541.imageshack.us/gal.php?g=mvi2323.mp4

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro cze 09, 2010 10:54 Re: Dzielna, 6 maluchów pilnie dt! mama do sterylki-pomocy!

Super! tylko nie wiem czy matka nie byla większa..... :roll:
Kociaki pilnie szukają dt, nie są dzikuskami, ale jesli nie znajdą dt zaczną dziczeć, a ptem się rozmnażac... O mamuśce to juz nie wspomnę....
kotki są zdrowe i śliczne! na dzielnej jest i tak dużo kotow, niech nie powiększają grupy tych bezdomnych...

Never

Post » Śro cze 09, 2010 17:27 Re: Dzielna, 6 maluchów pilnie dt! mama do sterylki-pomocy!

jest dt dla całej 6, ale dopiero od 24-go czerwca.... czy ktoś moze zechce maluchy na tdt?

Never

Post » Czw cze 10, 2010 10:56 Re: Dzielna, 6 maluchów pilnie dt! mama do sterylki-pomocy!

podrzucę, tdt potrzbne, a także pomoc w łapaniu. ja mam 1 klatkę, daję radę złapać tylko 1 kota dzienie. Dzis nie udalo mi się zlapać szylki, moze juz jutro się okoci a potem porzuci maluchy - bo ona tak robi... złapałam kocurka, jest na Książęcej. dzis nie dam rady już lapac na Esperanto, muszę zgarnąc kotkę z kociakami z Miłej..... nie dam rady bez pomocy...

Never

Post » Pt cze 11, 2010 7:51 Re: Dzielna, 6 maluchów pilnie dt! mama do sterylki-pomocy!

Zdjęcia kociąt złapanych wczoraj. Złapał się też w łapkę dorosły kocurek :) O kociętach opowie Never jak tylko zjawi się na forum.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pt cze 11, 2010 9:50 Re: Dzielna, 6 maluchów pilnie dt! mama do sterylki-pomocy!

Dziękuję! Czarne kotki są z Esperanto, buraski z Miłej 25. Będą szukac dt, na razie walczą o wzrok.
wczoraj złapała się wreszcie kotka w ciąży, niestety walnięta karmicielka rzuciła się na nas i na klatkę i kotka uciekła. Moze już urodziła koty, ktore oczywiście porzuci.... Jesli chodzi o bluzgi, nie wiedziałam, ze mam az taki potencjał :oops:
w lecznicy na Książęcej są 2 kocury z Esperanto, ten ktorego wiozłam rano 2 autobusami z adnotacją wielkimi literami: UWAGA! BARDZO DZIKI!!! Do łapania za jakiś miesiąc będa tam tez czarne kotki, teraz karmią....

Na Miłej moze Anielka pomoze z łapaniem w weekend.
Kotki z Dzilej jak dobrze pójdzie w sb trafią do tdt, ja będa lapac ich matkę na zabieg.
No i jeszcze jest Dzielna - slepaczki z niej to już podrostki, lada chwila bądą w ciązy.... :roll:

Never

Post » Pt cze 11, 2010 20:33 Re: Dzielna/Miła/Espranto - dt dla 6 ślepaczków niezbędny!

Na Miłej moze Anielka pomoze z łapaniem w weekend.

pierwsze słyszę o Miłej. W weekend nie mogę (cytując zdanie z innego wątku " łapanie kotów nie jest jedynym zajęciem jakie mam w życiu") , zresztą nie mam ani jednego miejsca na sterylizację ani kawałka miejsca dla maluchów. Jeśli tam są kotki karmiące to łapanie nie wchodzi w grę. Nigdy nie wiadomo co wejdzie do klatki, a karmiące wchodzą w pierwszej kolejności. Teraz to już o 2 miesiące z późno na łapanie, bo wszystkie kotki mają małe.
AnielkaG

Post » Nie cze 13, 2010 13:40 Re: Dzielna/Miła/Espranto - dt dla 6 ślepaczków niezbędny!

Więc tak.
1) pani z Dzielnej 8, pod podjazdem ktorej mieszkają małe kotki (6) zadzoniłą do mnie w piątek z informacją, ze nie chce naszej pomocy, sama znajdzie im miejsce. POwiedziala, ze 3 pojdą na wies. Kiedy powiedzialam, zeby nie dawała kotkow na wies, zaczeła sie wydzierac ze jestm histeryczką, ze nie zyczy sobie pouczania mnie, ze nie zna mnie i nie widzi powodu dla ktorego mialaby mi oddawac koty. Nie dalo jje sie nic wyłumaczyc, byla wsciekla. Dzownilam potem do niej, ale rozlaczala się, wysłąlam sms z pyt czy wysterylizuje matk ezanim będzie miala male - bez odezwu :?
2) na Miłej matka 3 kociaków (2 w lecznicy, trzeci zaginał) znowu uprawia seks z kocurami, pewnie lada chwila zajdzie w ciążę. Sa tam też kocury. W ogóle kotow w okolicy w bród, dzis znowu ide szukac piwnic. Trzeci speaczek wystraszyl sie podczas lapania i od tego czasu go nie widzialam, przypuszczam, ze przez nas zginął albo boi się wrocic do piwnicy, co oznacza tez smierc.... :(
3) Na Esperanto nie widziałam ciężarnej, dodatkowo opiekunka tych kotow chce napuscic na dzialce w Markach, gdzie jezdzi wladze, zeby zabraly z dzialek koty do schroniska :? nie wiem co robić....
4) dostałam informację o matce z dziecmi w okolicy - matka jest chora, kurczę....
Na Książęcej nie ma już miejsc - umiesciłąam tam w zeszłym tygodniu 7 kotow :? Dziś bylam na Zytniej i tam są wolne klatki, w weekend mieli dezynfekowac, od pn mzna będzie zawozic koty

Never

Post » Pon cze 14, 2010 9:46 Re: Dzielna/Miła/Espranto - dt dla 6 ślepaczków niezbędny!

nie ma trzeciego buraska - nie widziano go od tamtej pory... :( wczoraj pól dnia go szukałam i nic, dziś po pracy też się przejdę...

Never

[poprzednia][następna]