Tak, kotki mają pp, wczoraj o 15 umarł nagle jeden, nie bylo objawów poza wodnistą kupką u jendego... Poprosiłam o test na pp... pozytywny

a ja 5 minut wczesniej pozwolilam sobie poglaskac jednego... od grudnia nie dotykalam kociaków... Rudella tez dostala caniserin, bo byla oobok kociakow. zostala tez wysteryliowana, niestety z uwagi na czas trwana zabiegu nie udalo sie usunąć oczka, Garncarz potwierdzil konieczność usunięcia za jakiś 1-1,5 m-ca.
Zeby sprawa byla jasna - koty zostaly zabrane warunkowo ina naszą prosbę - byla informacja, ze Ruda moze byc w ciązy (aczkowliek ze z malym prawdopodobienstwem) i ze maluchy są chore, dostaly tez w schronie przed wydaniem Zylexis...
Inna rzecz, ze jesli maluchy mają pp, to co z tymi 30-ma, ktore nie dostaną caniseinu, nie zbada się ich pod kątem pp, a będą naplywaly nowe...
I jeszcze jedno - to ze kociaki są zabiedzone niekoniecznie jest związane z tym, ze są w schronie - one często trafiają tam chore...
bardzo potrzebne są dt dla kotów, a także potrzebna będzie pomoc bazarkowa - niespodziewana szybka sterylka oraz testy i caniserin, a także konieczność kupienia Zylexisu to ponad obecne mozliwści.. Ja kupilam ostatnio karmę za 200 zł dla dt (w sumie 8 kg), gdybym wiedziala ze będa pilniejsze wydatki....