[WRO] Malwinka, kotka z ulicy niestety już za TM [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 08, 2010 10:12 [WRO] Malwinka, kotka z ulicy niestety już za TM [']

Wczoraj jak wiozłam kotkę do adopcji i pod blokiem na "kici, kici" przybiegła piękna drobniutka krówka - wyglądała na młodziutką ( jeszcze nie ciężarna - nie było przynajmniej nic widać), nawet ostrożnie dała się pogłaskać, a później wzięłam ją na ręce :cry: .... wygląda na to że ktoś ją wywalił. Pani do której wiozłam kotkę powiedziała że ją dokarmiają wszyscy, bo jest bardzo miła i biegnie do ludzi prosząc o jedzonko :cry: Taka kotka na ulicy.... zaraz jakiś bandyta się nią zainteresuje :( Pani chciała ją wziąć do domu ale niestety kotka wpadła w szał i cały czas siedziała pod drzwiami, więc pani pomyślała że jest dzika i nieszczęśliwa i wypuściła ją z powrotem ale ją dokarmia codziennie. Pani nie miała wcześniej dużego doświadczenia z kotami. Kotka pewnie po 2-3 dniach by się przekonała do warunków domowych a raczej przypomniała sobie jak to jest :( . Podchodzi do człowieka, nie jest agresywna - dzikim kotem nie jest.... ewidentnie wywalona, tyle że mieszka od 2-3 m-cy na ulicy :(

Nie mam pomysłu co z nią zrobić :oops: Niestety obecnie nie mogę zaoferować jej DT :cry: :cry: :cry:
Wczoraj zawiozłam 2 kotki do adopcji , dzisiaj jeszcze jedną... niedługo wyjeżdżam na urlop a niestety mój TŻ nie zgadza się chwilowo na tymczasy.... :( Nasza Milka znowu zaczęła sikać do łóżka... niestety nie lubi zapachu innych kotów i mamy problem :(

Bardzo proszę o pomoc! :cry: Może mógłby jej ktoś dać DT? Może chociaż na czas sterylki.
Możnaby jej zrobić przegląd, ciachnąć .... i jak nic innego się nie znajdzie to z powrotem wypuścić :( :oops:

Myślałam, że jeśli nie udałoby się znaleźć dla niej domu po sterylizacji to możnaby ją zawieźć ją na wieś do moich teściów.....
luksusu tam nie ma ale zawsze to lepiej niż ulica, dach nad głową i pełna miska :oops:

Koteczka koczuje pod samochodami lub przy śmietniku. Inne koty żyjące tam chyba od zawsze... przeganiają ją od misek :( Okolica niebezpieczna - CENTRUM MIASTA, okolice Prusa, Słowiańskiej, Roosevelta :cry:

SZUKAMY DT/DS!!!

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto sie 10, 2010 7:30 przez Agness78, łącznie edytowano 4 razy

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob maja 08, 2010 10:27 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Jaka śliczna pingwinka :(

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob maja 08, 2010 12:02 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

:(

Obawiam się, że tam jest sporo takich kotek - ludzie wypuszczają swoje domowe zwierzaki :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob maja 08, 2010 14:05 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

o kurcze kolejna wywalona koteczka :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Sob maja 08, 2010 15:07 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Jaki klonik Mrumri,,,

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob maja 08, 2010 18:45 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

podnosimy, DT dla kotki pilnie poszukiwane!!!

mawin

Post » Sob maja 08, 2010 19:56 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

w górę, DT bardzo potrzebny :ok:

Agness78

Post » Sob maja 08, 2010 20:35 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

DT pilnie potrzebne !!!

mawin

Post » Sob maja 08, 2010 21:03 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

jednak nie będę mogła pomóc, bardzo bardzo przepraszam za robienie nadziei, jest mi strasznie głupio wobec Ciebie. Strasznie.
Napisz proszę od kiedy do kiedy i czy TDT wchodzi w grę , będę pytać, szukać.....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie maja 09, 2010 9:52 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

mawin pisze:DT pilnie potrzebne !!!

mawin

Post » Nie maja 09, 2010 14:12 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

dagmara-olga pisze:jednak nie będę mogła pomóc, bardzo bardzo przepraszam za robienie nadziei, jest mi strasznie głupio wobec Ciebie. Strasznie.
Napisz proszę od kiedy do kiedy i czy TDT wchodzi w grę , będę pytać, szukać.....

Dagmara, nic się nie martw i dziekuję za chęci :)
TDT by się przydadał ale na miejscu we Wrocławiu, Chociaż na 8 dni, czyli od piatku 14.05 do soboty 22.05.
To jest wyście awaryjne, wtedy mogłabym ją zawieźć na sterylkę i po tygodniu zawieźć na wieś.

Wolałabym jednak DT, bo kotka miałaby szansę na normalne życie - to bardzo miła, koteczka :oops:
Na wsi będzie mieszkać w stodole, dostanie karmę w miseczce, ale luksósów mieć nie będzie :oops: :?
Nikt jej uwagi nie poświęci :( będzie musiała radzić sobie sama, nie wiem czy nie będzie bała się zwierząt na gospodarstwie :roll:
Czy nie ucieknie...? Ale chyba lepiej to niż spanie pod kontenerem na śmieci czy pod samochodem na ulicy? :cry:

Kto da tej koteczce DT? Kto da jej szansę na znalezienie nowego domu, gdzie znów będzie kochana i rozpieszczana?

Gdyby nie znalazł się DS w przeciągu 2-3 tygodni, zawsze opcja wsi byłaby aktualna.... ale koteczka zasługuje chociaż na szansę na prawdziwy dom!

Agness78

Post » Nie maja 09, 2010 15:03 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Będę, na 99% mieć DT dla kotki od wtorku popołudniu - potwierdzę to jak najszybciej (postaram się jeszcze dzisiaj) . Jesli plan wypali - kotka już w środę będzie miała sterylkę. Może być? Agness, w razie czego chętnie ją od Ciebie odbiorę, lub od kogoś innego. Czekam na szczegóły i sama też się odezwę. Kotka zostanie przejęta pod opiekę Fundacji Kocie Życie. Odezwijcie się do mnie dla dogadania reszty :)

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Nie maja 09, 2010 16:57 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Gosia B pisze:Będę, na 99% mieć DT dla kotki od wtorku popołudniu - potwierdzę to jak najszybciej (postaram się jeszcze dzisiaj) . Jesli plan wypali - kotka już w środę będzie miała sterylkę. Może być? Agness, w razie czego chętnie ją od Ciebie odbiorę, lub od kogoś innego. Czekam na szczegóły i sama też się odezwę. Kotka zostanie przejęta pod opiekę Fundacji Kocie Życie. Odezwijcie się do mnie dla dogadania reszty :)

Jestem po ustaleniach z Gosią :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Będziemy w kontakcie i mam nadzieję że znajdzie się dla koteńki miejsce w DT :ok:
Zobaczyłam światełko w tunelu... :wink: :ok: :D

Agness78

Post » Nie maja 09, 2010 17:49 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Zapraszam na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=111059
Na spłatę długów w lecznicy i pomoc dla DT.

Agness78

Post » Nie maja 09, 2010 17:51 Re: [WRO] Kotka, błąkająca się po ulicach, szuka DT/DS !

Agness78 pisze:
Gosia B pisze:Będę, na 99% mieć DT dla kotki od wtorku popołudniu - potwierdzę to jak najszybciej (postaram się jeszcze dzisiaj) . Jesli plan wypali - kotka już w środę będzie miała sterylkę. Może być? Agness, w razie czego chętnie ją od Ciebie odbiorę, lub od kogoś innego. Czekam na szczegóły i sama też się odezwę. Kotka zostanie przejęta pod opiekę Fundacji Kocie Życie. Odezwijcie się do mnie dla dogadania reszty :)

Jestem po ustaleniach z Gosią :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Będziemy w kontakcie i mam nadzieję że znajdzie się dla koteńki miejsce w DT :ok:
Zobaczyłam światełko w tunelu... :wink: :ok: :D

Gosia, czekam na info :ok: Jeśli wszystko będzie ok, jutro wieczorem jadę łapać kotkę.
Jakby co będę ją trzymała w łazience :oops: do wtorku - wolę mieć pewność że się złapie :ok:
Jutro będzie przegłodzona, ma dostać tylko rano niewielką ilość jedzenia, żeby wieczorem jak przyjadę była głodna :twisted:

Agness78

[następna]