Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 06, 2010 19:47 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

i jaki wet uśpi pięć zdrowych kotów?!
:evil: :evil:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw maja 06, 2010 20:04 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Za dużo już tego dla mnie.Ja te koty znałam,głaskałam.Boże,co za ludzie tak mieszkają? Takich pięknych maluszków się też pozbyto w zeszłym roku. Muszę dojść trochę do siebie i zastanowić się,co dalej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw maja 06, 2010 20:30 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

q...a, chwileczkę. Pani Bożena uśpiła, czyli własnoręcznie je złapała, zawiozła do weta, posadziła na stole i kazała uśpić? i znalazła na to pieniądze oraz weterynarza? jeżeli tak, to sory, ale skoro mogła tyle, to równie dobrze mogła dać znać wcześniej, dostałaby kasę i byłyby sterylki. uśpione koty to pewnie też te, które ona karmiła, nie od sąsiada?
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Czw maja 06, 2010 20:37 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

podobno tak :(
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Czw maja 06, 2010 20:40 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

To były JEJ trzy koty i dwa takie,które tam się pojawiły w poszukiwaniu jedzenia.Ten facet nie daje jeść,bo nie ma co,ale nie pozwoli ani uśpić,ani wysterylizować.Nie wiem,kto już gorszy.
Nie wiem i nie chcę wiedzieć,jak odbyło się to usypianie.Może były nawet łzy.Naprawdę miałabym ochotę wysłać tam reporterów z jakiejś zagranicznej stacji.Niechby zrobili reportaż o dzikich,barbarzyńskich Polakach,a może wtedy coś by się zmieniło.

ewar

Post » Czw maja 06, 2010 21:33 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

ja już nie mam nic więcej w tym temacie do powiedzenia. jestem ciekawa tylko reakcji Jarka.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Czw maja 06, 2010 23:00 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Agn, napisalaś że " śmierć boleśnie przypomniala "
Mi też przypomniała o Amal.

Za 12 kociaków
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Odeszły na spotkanie z Amal w ubieglym tygodniu

Padłem, i nie wiem jak się "podnieść"..........

Siedzę, przeglądam zdjęcia Amal. Ma takie niesamowite, mądre oczka
Biegnie do ciebie Amal 12 kociaków z Redy
Zaopiekuj sie nimi

12 października na wątku kotki Amal zamieściłem taki wpis

Myślałe że to już najgorsze co mogło się wydarzyć
Ale życie udowodniło że nigdy nie jest tak aby nie mogło być jeszcze gorzej

Parę świeczek trzeba by postawić dla kotów ze stoczni

Obrazek

Potem nastąpił pogrom w Sopocie
stadko kotów obok miejsca gdzie pracuję
nie wiem nawet dokładnie ile

Obrazek

Potem koty które dokarmiałem w okolicy Władysławowa
i tutaj to pewnie i 20 trzeba by postawić

Obrazek

A teraz ta wiadomość

Obrazek

Kasia i ty się pytasz o moją reakcję

Nie wiem, nic nie czuję
jestem po prostu pusty
Serce chyba pękło ostatni raz
czy pozbieram i skleję te kawałki
nie wiem
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Czw maja 06, 2010 23:14 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Ewar, Jarku - strasznie mi przykro. Znaliście te koty, więc dla Was nie są one bezimienne...

Nigdy nie zrozumiem - nie wiem, jak to nazwać? - dystrybucji energii, jakiej dokonują niektórzy ludzie. Ostatnio `przerobiłam` to w kontekście rodzenia się kociąt, które potem są zakopywane. Sterylki nie - zakopanie tak.
Jak łatwo niektórym przychodzi decydowanie o życiu i śmierci...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt maja 07, 2010 10:51 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

jarekm

Post » Pt maja 07, 2010 13:29 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

No żesz k... :evil:
To ludzie babie pomagają, karmę organizują, sterylki, a ona - pod wpływem rodziny :roll: - usypia koty, bo ciachnąć nie można. Ja też mam dość :cry:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 07, 2010 20:31 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

nie wiem co napisać
żal serce rozdziera

Killatha

Post » Sob maja 08, 2010 6:34 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

W ilu jeszcze miejscowościach dojdzie do mordu bezbronnych kotów,bo przyjadą turyści? A na kuźnickiej stronie wiele domów zamieszcza informację- " zapraszamy,zwierzęta mile widziane".Tacy miłośnicy zwierząt tam są.Mam nadzieję,że spotka ich za to,co zrobili i co robią dotkliwa kara.I może to brzydka cecha mojego charakteru,ale nie będzie we mnie cienia współczucia.

ewar

Post » Sob maja 08, 2010 7:01 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Nie mogę tylko zrozumieć dlaczego nie zadzwoniła przed podjęciem tej decyzji, przecież numer telefonu do mnie ma
ma również komputer i dostęp do internetu, jak wejść na forum wyjaśniłem

Ewa, czy wiesz które koty zostały uśpione.
Te dwa o których napisałaś że bezdomne i przychodziły na karmienie to wiem które to były. Dwie siostrzyczki nie miały jeszcze roku.
Ale uśpiła jeszcze trzy swoje . u niej przed sterylką była tylko młoda kotka -Perełka, pozostałe były po sterylkach.
Jeśli wiesz które to , proszę, napisz.
Ja nie mam siły do niej dzwonić.
Jechać do Kuźnicy też nie mam siły
Nie wiadomo jak by sie zakończył mój przyjazd
Ostatnio edytowano Sob maja 08, 2010 7:31 przez jarekm, łącznie edytowano 1 raz

jarekm

Post » Sob maja 08, 2010 7:05 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Ostatnio edytowano Sob maja 08, 2010 7:19 przez Killatha, łącznie edytowano 1 raz

Killatha

Post » Sob maja 08, 2010 7:18 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Jarek, ja chciałam jak najszybciej zakończyć rozmowę, nie miałam siły pytać o szczegóły.W ogóle siada mi psychika.
Ona też ma mój numer,miała dzwonić gdyby coś się działo. Raptem okazało się,że jest i wet,jest i transport,pieniądze.Jakiś chrześcijanin nawet tego nie potrzebował,żeby pozbyć się tych maluszków z Żeglarskiej. Worek i morze załatwiło sprawę.Teraz będą maluszki u tego faceta,atrakcja turystyczna,ludzie będą się zatrzymywać,takie mini zoo.Przyjdzie jesień,umrą z głodu,chorób, kilka najsilniejszych jakoś przetrwa, urodzą się nowe,znów worek i tylko u faceta przeżyją parę miesięcy,bo turyści rzucą coś do jedzenia.

ewar

[poprzednia][następna]