bliźniaki z Morąga, ROMUŚ [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 26, 2010 22:13 bliźniaki z Morąga, ROMUŚ [*]

Oto II część watku historii braciszków Romusia i Remisia :
Poprzedni watek:
viewtopic.php?f=1&t=106865

Tak o nich pisze Kropka XL
kropkaXL pisze:Pojawiły się w okolicy mojego bloku chyba w październiku-dwa tulące sie do siebie podrostki,pewnie majowe kociaki.Początkowo przybiegały tylko do budki na jedzenie,z czasem pozostały na stałe.
Rozczulający widok-siedziały razem,przytulone do siebie,czasem Remiś-ten jaśniejszy przekładał główkę przez kark Romusia i tak siedziały razem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Początkowo nieufne,powoli oswoiły się z widokiem człowieka w pobliżu i z ciekawością obserwowały ,jak niosę jedzenie do budki i czekały ,aż odejdę parę kroków ,by wejść i ze smakiem chrupać jedzonko!
Po jakimś czasie Romuś pozwolił się pogłaskać,wiadomo-najtrudniejszy pierwszy raz!
Za parę dni odważył się Remiś,a teraz to już miziaki na całego!
Niestety-kociny pochorowały się,mają początki kociego kataru,pomimo,że dostawały w jedzonku uodparniacze.W związku z potwornymi mrozami zabrałam je do pralni,ale to nie jest wyjście-w każdej chwili mogą zostać 'odkryte"przez sprzątaczką mieszkającą w mojej klatce,która rok temu też narobiła mi kłopotów,jak trzymałam w pralni "marmurki"
Postanowiłam założyć im wątek,bo choć nie mam wielkiej nadziei,to może jednak znajdzie się dla nich miejsce na ziemi,własny dom,kochające serce,pełna miseczka i ręce do głaskania,bo uwielbiają to!

To Remiś-ten z chorymi oczkami

Obrazek

Tu oba przy talerzu-widac lekką różnicę w odcieniu futerek
Obrazek

Obrazek

Kotki pięknie korzystają z kuwety,nie broją,nie miaukolą w zamknięciu,tylko tak bardzo pragną pieszczot,tak bardzo pragną swojego człowieka!!!!
Niestety,jeśli okaże się,że muszą opuścić pralnię,trafią do klatki w mojej piwnicy-bez okna i światła,które jest tylko na korytarzu!
Z nadzieją-maleńką ale jednak-założyłam wątek-może zdarzy się kolejny cud i Braciszkowie nie trafia na dwór???

I nie trafią na dwór, jada do Wrocławia do DT do jessi74 :1luvu: :1luvu: :1luvu:
jessi74 pisze:
jessi74 pisze:Obrazek
Obrazek

się zobaczy :mrgreen: czy się polubią :mrgreen:
ale tak naprawdę to Miecio ( ten po prawej) to tatuś wszystkich tymczasów, potresować lubi ale krzywdy nie zrobi

Czekamy :ok: :kotek:
Ostatnio edytowano Nie lis 14, 2010 18:33 przez natasza25, łącznie edytowano 5 razy

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pt lut 26, 2010 22:28 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

To się zameldujemy!! :D
Ale teraz trzeba bannerek zmienić?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lut 26, 2010 22:28 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Melduję się w II części :)

Brzózka

Od: Pt sie 31, 2007 22:46

Post » Pt lut 26, 2010 22:31 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Jestem!!!!!!!!!!-moje cudne miziaki dostały cudowna szanse od dziewczyn-jessi,nataszko! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ech-gdyby nie Wy...........
Dzieki całej wielkiej grupie ludzi-wspaniałych ludzi ,udało sie zorganizowac transport dla miziaków,były tez propozycje TDT,które jak wszystko dobrze pójdzi,nie beda nawet potrzebne,ale wielkie dzieki Brzózko,Arcano,Bulbo,Kaprysku i wszyscy inni,których przez pospiech zapomniałam wymienic!
Dzieki banerkom,dzieki podrzucaniu,dzieki szperaniu po miau w poszukiwaniu pomocy-wszystko sie ułozyło-i niech tak już bedzie do szczęsliwego końca!!!

Kochane moje dalekie przyjaciółki-nie znamy sie osobiście,a tyle zrobiłyscie dla mnie i dla tych biedaków!
Zakładając watek,nawet nie wierzyłam ,ze sie uda,założyłam go,by miec pweność,że zrobiłam wszystko co w mojej mocy by im pomóc-i o cudzie!!!!-udało się!
Niech żyje Miau i wszystie cudowne osoby,które dołozyły starań,bu Braciszki niewróciły na ulice-
DZIEKUJĘ WAM WSZYSTKIM!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt lut 26, 2010 22:33 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Jutro poprosze Cameo o banerek!!!!!!!
Dobrej nocki kochane -ja juz w klawisze nie trafiam!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pt lut 26, 2010 22:35 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Zrobimy banerek, ale najpierw...

:dance: :dance2: :dance:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt lut 26, 2010 22:35 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

:1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 26, 2010 22:37 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Cameo pisze:Zrobimy banerek, ale najpierw...

:dance: :dance2: :dance:

Kamila-Ty chyba w moich myslach czytasz 8O 8O 8O 8O -dziekuje bardzo w imieniu słodziaków!!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt lut 26, 2010 22:50 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Witam się w nowym wątku chłopaczków. Tak się cieszę że mają dom tymczasowy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Przypominam że mają u mnie allegro i jak coś to bardzo proszę o informacje do uaktualniania ogłoszenia - numery telefonów, spostrzeżenia itp :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt lut 26, 2010 23:18 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob lut 27, 2010 0:05 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

:ok: :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob lut 27, 2010 0:07 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Jestem i ja :D
Powodzenia cudne chłopaki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob lut 27, 2010 0:11 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob lut 27, 2010 8:46 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Hej chłopaczki! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob lut 27, 2010 9:02 Re: REMIS I ROMUŚ JEST DT, JEST TRANSPORT CZEKAMY NA BRACISZKÓW

Moje śliczne-jeszcze tylko kilka dni,jeszcze tylko te kilometry dzielą Was od lepszego zycia!!
Ale wytrzymajcie-to juz tak niewiele w porównaniu z tym co przeszłyście i z tym co by Was czekało,gdyby nie cud forumowy! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[następna]